начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

унаследяване

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

унаследяване

Мнениеот iki4ka » 07 Апр 2011, 21:39

Здравейте,искам да ви попитам следния казус касаещ един мой много близък приятел, ето и за какво става въпрос - две деца- брат и сестра, от един баща.Той се развежда с биологичната майка на децата и се жени втори път за жена,която в по-късен етап не осиновява децата. Към днешна дата двамата съпрузи са покойници.От страна на жената няма преки наследници т.е братя или сестри , как стоят нещата относно унаследяването / при положение,че не са осиновени/ като тя има първи братовчед по кръвна линия,който си се явява по закон .Женени са били 25години и са живяли всички на един адрес. Та в този ред на мисли чувала съм,че имат право ,ако са живели повече от 10 години заедно да се впишат като сънаследници!? Благодаря предварително!?
Последна промяна iki4ka на 07 Апр 2011, 22:23, променена общо 1 път
iki4ka
Младши потребител

Re: унаследяване

Мнениеот donna » 07 Апр 2011, 21:44

Ако мога да разбера за биомайката ли става дума или за осиновителката , ако е за първата какво е осиновяването пълно или не пълно , що са осиновени , да не е починала биомайката и след нейната смърт да са осиновени , инък и при двата вариянта на осиновяване ще наследат осиновителката .
donna
Старши потребител

Мнениеот iki4ka » 07 Апр 2011, 22:08

Дъщерята и синът са от един баща , а жената /втората съпруга на бащата/ не е осиновила децата на мъжа си т.е говорим за унаследяване на втората жена с която има брак 25 години и са живеели всички заедно.
iki4ka
Младши потребител

Мнениеот donna » 07 Апр 2011, 22:26

Термина биологична майка се използва при наследяване , не се правете на разбиращ ! Променили сте си мнението ,жалко ,че не му напарвих едно копи , там пишеше осиновени , НЕ ВИ Е СРАМ!

И кой е починал първи съпругат /баща на низвергнатите деца/ или втората съпруга?
donna
Старши потребител

Мнениеот iki4ka » 07 Апр 2011, 22:29

Вие май не четете внимателно.И двамата са починали и бащата и втората му съпруга,която е отгледала децата,но не ги е осиновила! Аз не съм разбиращ, жена съм и не нямам юридическо образование това е причината да търся мнение! :D
iki4ka
Младши потребител

Мнениеот donna » 07 Апр 2011, 22:33

:D айде като си разбираща иди там от дето си дошла!
Вие сте неблагодарно и долно същество първо написахте осиновени , после не били ,след като си променихте поста и когато попитах кой е починал първи , рекнахте че сте разбираща :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Айде като сте разбираща идете на платена консултация!
При такова поведение никой няма да ви отговори във ваш интерес бъдете сигурна!
Последна промяна donna на 07 Апр 2011, 22:34, променена общо 2 пъти
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 07 Апр 2011, 22:34

Не получавате нищо от наследството на отгледалата ви дама( както сте го написала- бащата е починал преди нея).
Гост.
Старши потребител

Мнениеот iki4ka » 07 Апр 2011, 22:37

donna страшно отношение при промяна на поста добави един дефис и едно той...ако това те е заблудило невярвам,така че горките ти клиенти и ако с тях се отнасяш така :) знам,че е малко късничко и недооглеждането е простено на всеки ... :)
iki4ka
Младши потребител

Мнениеот iki4ka » 07 Апр 2011, 22:39

poli_g благодаря ти! А той / под той имам предвид едното от децата в случая синът,който е мой познат / ми говореше нещо за 10 години,ако са живели заедно...има ли изобщо "такова животно" !?
iki4ka
Младши потребител

Мнениеот donna » 07 Апр 2011, 22:40

Нещастнице не е твоя работа клиентите ми ! Ти какво правиш тука да питаш на аванта , че и претенции има , айде у лево!

Поли внимавай не става въобще въпрос за някое от децата ...тая пита за давностно владение и други мисли и се вихрят в русата глава с тия 10г!

Първо поправи поста , после и това ...
donna
Старши потребител

Мнениеот iki4ka » 07 Апр 2011, 22:44

donna- думите,които използваш на дали са много подходящи, ми може особено ако се чувстваш в кварталната кръчма на село ... или си на едно,дви,три... аз иначе не виждам причина да говориш толкова цинично,като не искаш да даваш консултации кой се обръщал пряко към теб...ти сама реши да отговориш ...таке,че не чувствам гузна,че съм попитъла,всеки отговаря доброволно и ако желае! :)
iki4ka
Младши потребител

Мнениеот donna » 07 Апр 2011, 22:47

Тогава се махай от тука ,ти унаследяването ти и истината за която питаш е различна, но не смееш да я напишеш ...айде иди при този един приятел ,който уж е син , който въобще не ти е приятел и не ни занимавай с интригите си!
Иди си прави констативки доказвай давност , пък после може да стане интересно! Ти си поредния мошенник , който се чуди как да "придобие"!
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 07 Апр 2011, 22:51

От друга страна може и да говори за чл. 9, нали :) .
Ако бащата е починал преди втората си съпруга не променям мнението си ( а вие не поправяте в тази насока възприетото от мен).

Въпреки това е възможно да има сондиране и за оригинерен...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот donna » 07 Апр 2011, 22:52

Според мен е за оригинерния...отказа да каже кой първи е починал , сещай се :D
donna
Старши потребител

Мнениеот iki4ka » 07 Апр 2011, 22:55

Ми до колкото си спомням май ,че спомена ,че пръв почива баща му .
iki4ka
Младши потребител

Мнениеот donna » 07 Апр 2011, 23:00

Аха доколкото си спомняш /тоя номер що ли ми е познат /, нали синът на тоя баща ти беше приятел и то близък , айде без такива неща тука , форумът е прекаленно сериозен за да ви съветва за не толкова законни неща.
donna
Старши потребител

Мнениеот iki4ka » 07 Апр 2011, 23:05

предлагам да спра темата ,че donna нещо много я дразня ,не че особено ми пука,но защо jрябва да и чета злостните й писания, явно е от характерите до обяд се сърди на себе си,а след обед на другите!В крайна сметка,който си има проблем да решава ще си търси начините,аз достатъчно ругатни изтърпях неволно заради едната любопитна любознателност,лошо качество ,което не е май за днешното вълче време!Спокойна вечер! :)
iki4ka
Младши потребител

Назад към Семейни казуси