Здравейте, искам да споделя какво се случва с мен...Работя на 8 часов работен ден, 5 дневна раб. седмица, длъжността е административна. Фирмата ми се намира на 30 км. от моето населено място и пътувам всекидневно за раб. си място , пътните разходи са за моя сметка. Никога не съм закъснявала, дори напротив работя с по 40-50 мин повече всеки ден. От скоро време работодателя ми поставя ултиматум "Или да се преместя да живея тук или ще се вземат крайни мерки"....!!!! Искат да си поставя срок в който да се преместя... това редно ли е ? Обяснила съм многократно че в момента нямам финансова възможност и че заплатат ми не позволява това, просто няма да мога да се издържам, но явно .....това ме тормози. Аргументът им е че не съм можела да оставам на работа след края на работното ми време, когато имало нужда. Винаги съм оставала, когато се е налагало дори до 19.00 или 20.00 часа, само че това не ми се компенсира.....никак, освен това нямаме книга за извънреден труд !!!!!
Дайте ми съвет как да постъпя, как да защите правата си. Редно ли работаделя да изисква това ...?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 07:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
РАБОТОДАТЕЛ поставя ултиматум за преместване на служител
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: РАБОТОДАТЕЛ поставя ултиматум за преместване на служител
Кои и какви права мислите, че Ви се нарушават и как я мислите тая работа със "защитата" им?
В случая работодателят Ви се меси в личния Ви живот!
Имате избор:
-или се съобразявате с него.
-или не се съобразявате.
Аз не виждам къде е драмата?
Ако реши да Ви изгони от работа, винаги може да го направи по един, или по друг начин ... в никакъв случай обаче формалното основание няма да бъде, че не сте се преместила ...
Въпросът Ви не е за правен форум! Не, не е редно работодателят да иска такива неща от Вас! И какво от това, ако той продължава да настоява? Той ще си настоява, Вие ще си траете и един ден или ще спре да се занимава, или ще Ви изгони на някакво основание /винаги може да се намери такова / ... другия вариант - местите се и драмата приключва ...
А относно това как да постъпите - ами Вие си решавате ... Ако бях на Ваше място, аз не бих се преместил, след като не искам ...
В случая работодателят Ви се меси в личния Ви живот!
Имате избор:
-или се съобразявате с него.
-или не се съобразявате.
Аз не виждам къде е драмата?
Ако реши да Ви изгони от работа, винаги може да го направи по един, или по друг начин ... в никакъв случай обаче формалното основание няма да бъде, че не сте се преместила ...
Въпросът Ви не е за правен форум! Не, не е редно работодателят да иска такива неща от Вас! И какво от това, ако той продължава да настоява? Той ще си настоява, Вие ще си траете и един ден или ще спре да се занимава, или ще Ви изгони на някакво основание /винаги може да се намери такова / ... другия вариант - местите се и драмата приключва ...
А относно това как да постъпите - ами Вие си решавате ... Ако бях на Ваше място, аз не бих се преместил, след като не искам ...
- inspectora
- Активен потребител
Какво значи че темата не е за правен форум... В кодекса на труда има членове точно за извънредния труд и за книга за отчитане на извънреден труд.... това очаквах да коментирате, а че е лично решението - лично е.
Нещо да коментирате дали не става въпрос за психологичен тормоз на работното място.....или за задколистност извън регламентираните трудово-правни взаимоотношения......???
Нещо да коментирате дали не става въпрос за психологичен тормоз на работното място.....или за задколистност извън регламентираните трудово-правни взаимоотношения......???
- nasito
- Младши потребител
Психологичен не е, психологически е, ама подлежи на доказване. Същото се отнася и за извънредния труд. Много работодатели се измъкват с полагане на труд извън установеното работно време с личната инициатива на служителя. Пък вас насила никой не ви кара да полагате труд извън границите на установеното работно време.
- dessys
- Потребител
Явно шефът ти е решил да те гони!!! Мен така ме накараха да напусна след около 5 месеца борба. В началото се държаха хладно, не ми създадоха работно място ( без компютър, само едно бюро и стол), след това спряха да комуникират с мен и ме изолираха ..... и накрая ми казаха да избирам как да напусна- дали доброволно или да ми издействат уволнение.
Та в тази връзка- бих казал- ако е решил да те гони- ще го направи, друг е въпросът- както казва колегата по-горе относно основанието. Затова поговори с шефа си и се изяснете, за да разбереш за какво става дума и да си направиш сметка как да действаш занапред.
Та в тази връзка- бих казал- ако е решил да те гони- ще го направи, друг е въпросът- както казва колегата по-горе относно основанието. Затова поговори с шефа си и се изяснете, за да разбереш за какво става дума и да си направиш сметка как да действаш занапред.
- him_him
- Нов потребител
Бихте ли споделили с мен как работодателя (само защото е решил, че някой не го кефи веКе) може да издейства уволнение на абсолютно коректен служител с безсрочен трудов договор, което да е юридически грамотно оформено и по-възможност да издържи в съда при евентуален трудов спор и много добър адвокат на въпросния служител?! (като оставяме настрана съвсем законните начини с предложение на обезщетения и прекратяване по инициатива на работодателп и т.н.).
- dessys
- Потребител
Ако искат да ме освобождават, за което нямат реално основание, още повече че имам реализация на всички поети служебни ангажименти, могат да ми кажат.....вместо да ме тормозят така. Пиша думата тормоз, защото мисля че намесата в личния живот на човек по такъв ултимативен начин си е ТОРМОЗ !!!
- nasito
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|