- Дата и час: 29 Ное 2024, 01:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Пеналисти- вие сте: е ли това пореден кьорфишек?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
37 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Пеналисти- вие сте: е ли това пореден кьорфишек?
.
Последна промяна poli_g на 14 Дек 2012, 00:52, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
Re: Пеналисти- вие сте: е ли това пореден кьорфишек?
Аз с мойто килийно образование почвам да си задавам въпроса "Откъде Вълков е извадил пари да плати на останалите 11 собственика техните дялове?" Щот аз 5 000 лева не мога да взема да си купя кола... банката не ми дава заем.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Хм интресно , поискано е от съда да обяви предварителния договор за окончателен , към тоя договор ще би трябвало на съда да се представи УН , както и НА на наследодател..., трябва да има и вписване на иска и на решението , след влизане в сила на решението да си платят таксата на агенция кадастър/ако има изготвен такъв/ и там пак да се впише , трябвало тия наследници да се яват в СЗ или да упълномощят адвокат .
Или нещо липсва в инфото или ще пишем 2 по гражданско право ---
Или нещо липсва в инфото или ще пишем 2 по гражданско право ---
- donna
- Старши потребител
.
Последна промяна poli_g на 14 Дек 2012, 00:52, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:Забелязвам напоследък тук някаква апатична скука ви е налегнала( основателно, де), та я да провокирам кошера( какво е стършел свършил ):
Кьорфишек, пореден, стана им лошав навик на лявото крило, или борба за власт(мястото като да е апетитно- шеф на АС)?
Щом са го задържали, значи е имало защо. Знаеш ли как се арестува шеф на съд? Ако нямат безспорни доказателства, няма да могат да го барнат даже.
Нали знаеш - гарван, гарвану око не вади.
Имало е срс-та даже, така че..
Аз от наказателно не разбирам, но ако се окаже, че е въздействал на съдията по някакъв начин, за да се обяви договора за окончателен, веднага попада в чл.283
Чл. 283. (Изм. - ДВ, бр. 26 от 1973 г., изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) Длъжностно лице, което използува своето служебно положение, за да набави за себе си или за другиго противозаконна облага, се наказва с лишаване от свобода до три години.
Не сте ли се замисляли, че е възможно съдията да е подал сигнала? Напоследък е честа практика.
Отделно, не знаем кой е съставил предварителния договор. Да не се окаже, че той го е писал. /309 НК/
Обискът в съда е най-вероятно за изземване на принтерите, заради експертизи.
Ще видим как ще се развият нещата.
Надявам се, че полицията и прокуратурата знаят какво правят. Прекалено сериозно ми се вижда, за да е фишек.
Не бива да забравяте, че при основането на административния съд, назначенията на съдиите бяха на квотен принцип 8-5-3, подобно на тогавашното управление на държавата. Колкото и да ми е неприятно да го кажа.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Интересен казус за размисъл.... Според статистистическите проучвания относно корупцията в съдебната власт, най - висока е в административните съдилища!
А относно задържането на шефа на АС, за да се докаже обвинение в престъпление изпиране на пари по чл. 253НК, трябва да има безспорни доказателства, че е знаел или предполагал ,че е придобито имуществото чрез престъпление или друго противообществено деяние, иначе по - лесно доказуем е, според мен съставът на престъпление по служба по чл. 283 НК.Иначе, не смятам, че се касае просто за политически демонстрации, може би наистина е нещо по - сериозно.
А относно задържането на шефа на АС, за да се докаже обвинение в престъпление изпиране на пари по чл. 253НК, трябва да има безспорни доказателства, че е знаел или предполагал ,че е придобито имуществото чрез престъпление или друго противообществено деяние, иначе по - лесно доказуем е, според мен съставът на престъпление по служба по чл. 283 НК.Иначе, не смятам, че се касае просто за политически демонстрации, може би наистина е нещо по - сериозно.
Последна промяна nk7702n на 01 Апр 2011, 10:14, променена общо 1 път
- nk7702n
- Старши потребител
Аз не знам какъв е конкретния случай и кой е прав и кой крив ... Не го знам и конкретно този какъв е що е ...
Но хайде колеги да не се правим на ощипани, щото всички знаем какви хора и как бяха назначени за председатели на Адм. съдилища когато ги създадоха ... та резултатите не закъсняват - всичко рано или късно, по един или по друг начин ще си дойде на мястото ... просто поколенията се менят и малко от малко и манталитетът на хората и за в бъдеще съм сигурен, че ще има още "по-интересни" случки, ако някои хора не се вземат в ръце и не разберат, че не може да я карат както до сега
Но хайде колеги да не се правим на ощипани, щото всички знаем какви хора и как бяха назначени за председатели на Адм. съдилища когато ги създадоха ... та резултатите не закъсняват - всичко рано или късно, по един или по друг начин ще си дойде на мястото ... просто поколенията се менят и малко от малко и манталитетът на хората и за в бъдеще съм сигурен, че ще има още "по-интересни" случки, ако някои хора не се вземат в ръце и не разберат, че не може да я карат както до сега
- inspectora
- Активен потребител
inspectora написа:Аз не знам какъв е конкретния случай и кой е прав и кой крив ... Не го знам и конкретно този какъв е що е ...
Сега, ако се включи, я Тодор, я Костадин Йорданов относно корупцията в съдебната система, ги оставям на Вас, инспекторе!
- nk7702n
- Старши потребител
.
Последна промяна poli_g на 14 Дек 2012, 00:53, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
Сервираната информацийка в медийното пространство е твърде филтрирана и не знам доколко достоверна, та по тази причина не бих коментирал казуса.Прекалено много са хипотезите и условностите.
- 1968
- Потребител
- donna
- Старши потребител
Като че ли е рано за пеналистите...Както отбеляза и Донна, на първо четене прави впечатление, че не е сключен окончателен договор за покупко-продажба а е протекло производство по чл.19, ал.3, поради което следва да се види делото, налице ли е по него предварителния договор, кой го е сключил, кой е завел иска, кой се е явявал лично, кой е упълномощавал представители и т.н.
Освен това, редовно ли са призовавани всички страни и ако да - сега как се оказва, че същите (би трябвало да са същите) наследници не са знаели, че притежават имот? Много въпросителни, никакви отговори...или поне свързани логично.
Ако приемем, че подписите върху предварителния договор не са на лицата, които се твърдят за страни по него - при участие в делото биха със сигурност възразили, поне се очаква, ако искът е заведен от купувача. Защо чак сега излиза, че не били собственици, по време на делото какви са били и как съдът е установил, че към момента на постановяване на решението са (безусловно необходимо за уважаване на иска)?
Преди да се знаят категорично тези отговори, аз поне не бих се наела да изразя становище по наказателноправната конкретика.
Освен това, редовно ли са призовавани всички страни и ако да - сега как се оказва, че същите (би трябвало да са същите) наследници не са знаели, че притежават имот? Много въпросителни, никакви отговори...или поне свързани логично.
Ако приемем, че подписите върху предварителния договор не са на лицата, които се твърдят за страни по него - при участие в делото биха със сигурност възразили, поне се очаква, ако искът е заведен от купувача. Защо чак сега излиза, че не били собственици, по време на делото какви са били и как съдът е установил, че към момента на постановяване на решението са (безусловно необходимо за уважаване на иска)?
Преди да се знаят категорично тези отговори, аз поне не бих се наела да изразя становище по наказателноправната конкретика.
- fani_i
- Потребител
.
Последна промяна poli_g на 14 Дек 2012, 00:54, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
TheOldMan написа:Аз с мойто килийно образование почвам да си задавам въпроса "Откъде Вълков е извадил пари да плати на останалите 11 собственика техните дялове?" Щот аз 5 000 лева не мога да взема да си купя кола... банката не ми дава заем.
Ами като не ти дава банката-вземаш си Пък после ще "събираме подписка" в твоя защита.И адвокат ще ти наемем.От теб се изисква просто да симулираш невменяемост по време на процеса...
- svettoslav
- Активен потребител
Но пък снощи от Славито разбрах що най-сетне нападателя в Сливен се предал и пуснал заложниците-разбрал, че имало опасност,ако продължава да ги държи в банката,да му отпуснат от там ипотечен кредит
- svettoslav
- Активен потребител
Голям майтап а?
- svettoslav
- Активен потребител
.
Последна промяна probcho на 15 Дек 2012, 19:59, променена общо 1 път
- probcho
- Активен потребител
Сигурно имат общ бизнес с майката на Вальо Топлото.Продават сланина и джумерки на пазараprobcho написа:Малко в страни...
Майка му какво ли работи, че има толкова пари? Или там комисията Кушлев не влиза?
- svettoslav
- Активен потребител
.
Последна промяна poli_g на 14 Дек 2012, 00:54, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
Питам се - какво правосъдие да очакват "обикновените граждани", както обичат да ни наричат /може би те са необикновени защото могат да крадат, и то на едро/? По тази верига са накачени и граждански съдии, и нотариуси, и адвокати, и служители в общината, и в кадастъра и т.н. Ами то за 2,2 млн. евро сигурно си заслужава, особено при тази криворазбрана независимост на съдиите!!! За каква въобще държава говорим при тази правосъдна система!!!!
Съдиите, чието основно задължение е да следят за правовия ред в държавата, го нарушават и то как? Боже, пази България!
Съдиите, чието основно задължение е да следят за правовия ред в държавата, го нарушават и то как? Боже, пази България!
- kasy
- Младши потребител
37 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|