начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

глобяване на служител

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

глобяване на служител

Мнениеот total_stranger » 29 Мар 2011, 20:50

Здравейте, бях назначен с трудов договор на 8-часов работен ден, на длъжност куриер.
Осигуряват ме на 300 лева, а иначе получавам около 600 лева. Всеки месец давам еднократно (в събота) дежурство, което не се заплаща допълнително. Също така всеки месец си измислят причини да глобяват мен и моите колеги. Не получавам фиш за заплата, подписвам само разходен ордер при касиерката..Работя от понеделник до петък, но повече от 8 часа на ден. Средно около 10 часа на ден.
От 25.03.2011 не съм на работа, тъй като напуснах. Днес ми изплатиха за месец февруари 280лв. Остатъка до 600 лева са все глоби. Не знам за март какво ще е положението, но едва ли ще е различно..
Интересува ме как мога да си потърся правата, в Инспекцията по труда ли да подам жалба за неизплащане на извънреден труд и неоснователни глоби? Не съм наясно как да докажа това, което описах..
total_stranger
Нов потребител

Re: глобяване на служител

Мнениеот dessys » 30 Мар 2011, 09:22

На какво основание са удържани сумите? Давали ли сте съгласие при неспазване на еди-какво си да ви бъдат правени удръжки от възнаграждението? За колко пари сте се подписвали на ордерите? И що не идете при адвокат направо, понеже така или иначе ви трябва (юристите тук могат само да ви дадат насоки и то предполагайки). ИТ е орган, който контролира работодателите (хубаво е да пуснете една жалбичка), а този, който може да го накара да ви изплати всичко по реда си е съда (ето за това ви е нужен адвоката, колкото и безполезен да изглежда понякога)...
dessys
Потребител

Мнениеот svettoslav » 30 Мар 2011, 17:44

Тия "глоби" наистина много им се радвам.Това е любимо занимание на днешния работодотел в Българундия.Нищо чудно най-накрая да се окаже че работника има да дава на работодателя1000-2000 лв. от "глоби" . :| Нищо работа.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 30 Мар 2011, 17:48

dessys написа:... (ето за това ви е нужен адвоката, колкото и безполезен да изглежда понякога)...

Аз лично не съм виждал адвокат да изглежда безполезен.По-скоро обратното понякога.Изглежда ти уж полезен,а пък накрая,оказал се, безполезен(макар и не по негова вина).
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот dessys » 31 Мар 2011, 09:26

zbojanova написа:
... Образно казано - четете дума по дума кодекса и няма да има какво да питате. От нашето "нечетене" печелят куп адвокати, да ме извинят, че пиша в правен сайт.

Мнение на истински човек е това, от плът и кръв :) Демек ако чете жената, няма да има нужда от адвокат (ерг. той е безполезен понякога)
dessys
Потребител

Мнениеот svettoslav » 31 Мар 2011, 13:57

Дааааа,бе, и аз се чудех що са ги създали тия Юридически факултети :? Пък то колко лесен бил отговора ръйш ли - "Заради тяхното нечетене на законите"

Пък ако те хване някоя здрава кашлица,грип или нещо друго(абе тия лекари и те на наш гръб печелят само)...виж там свари си една отвара от трънкосливка,две мухоморки и рогче от пепелянка..
2.А шизофрения- четеш книгата на дофтура-една шепа жълт кантарион,1л. прясно мляко от патагонска овца,1 бр. сушено уше от кенгуру(внос),2.бр.сушена гъба "пачи крак"(за препоръчване е отровния и двойник ), 1 бр косъм от конска опашка или 3 бр. бълхи от домашна свиня.Всичко се вари 3 минути и се изпива наведнъж(ако повърнеш-процедурата се повтаря).
3.За операция на коляното - утре...
svettoslav
Активен потребител

Назад към Трудово право