- Дата и час: 26 Ное 2024, 09:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Напускане на работа
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
20 мнения
• Страница 1 от 1
Напускане на работа
Имам следния въпрос.
Учител съм. Договор от 15.09.2010 до 15.09.2011.
Искам да напусна.какво правиме. Може ли просто да напиша една молба че считано от (пиша утрешна дата)напускам работа по чл. (вие ще кажете)
Учител съм. Договор от 15.09.2010 до 15.09.2011.
Искам да напусна.какво правиме. Може ли просто да напиша една молба че считано от (пиша утрешна дата)напускам работа по чл. (вие ще кажете)
https://i.imgur.com/ZwdhZ7r.jpg
- tyronne
- Потребител
Re: Напускане на работа
Е що бе,даскале,що ще напущаш? Какво ти не иде?
За напускане трябва да имаш уважителна причина.Трябва да посочиш,че тъща ти е болна и ще се грижиш за нея или нещо подобно по член едикойси...
За напускане трябва да имаш уважителна причина.Трябва да посочиш,че тъща ти е болна и ще се грижиш за нея или нещо подобно по член едикойси...
- svettoslav
- Активен потребител
не ти и трябва да знаеш какво е
по принцип винаги и всеки човек има право да напусне.само че съдейки по закона предизвестието при срочен договор (какъвто би трябвало да е моя) е 3 месеца.и ако не искат по чл 325 си чакаш 3 месеца да минат.
по принцип винаги и всеки човек има право да напусне.само че съдейки по закона предизвестието при срочен договор (какъвто би трябвало да е моя) е 3 месеца.и ако не искат по чл 325 си чакаш 3 месеца да минат.
- tyronne
- Потребител
tyronne написа:не ти и трябва да знаеш какво е по принцип винаги и всеки човек има право да напусне.само че съдейки по закона предизвестието при срочен договор (какъвто би трябвало да е моя) е 3 месеца.и ако не искат по чл 325 си чакаш 3 месеца да минат.
Мммммм дааааааа... така е...
Но все пак, с дълбоко уважение към професията, от която бързате да избягате / за което си имате причини/
П.П. Само се чудя защо моите учители уважаваха граматиката, независимо какво преподаваха. Явно днес не е на мода. Надявам се, че не учите децата да пишат. Тази мисъл просто ме плаши. Надявам се също, че ще се разберете с рабтодателя и ще прекратите договора си по взаимно съгласие /това в контекста на споменатите ми вече страхове/.
-
lexy21 - Активен потребител
под секрет образование в БГ няма. и тая система с делегирани бюджети при която е напълно невъзможно да се изключи ученик, защото по 3 пъти ги викат, те викат ама са дали ше ме изключат и никой не го изключва и вече почват да усещат че са untouchable. та тая система дали не е нарочно направено не знам.
всъщност може ли да им кажеш писна ми, чао, от утре ме нема. некви санкции?
всъщност може ли да им кажеш писна ми, чао, от утре ме нема. некви санкции?
- tyronne
- Потребител
Здравейте!Изправена съм пред един казус,който трябва да реша!На 15.11.2010 година започнах работа на две места на половин работен ден.Двете фирми са на един и същ работодател.Така и не получих договор.Когато питах защо няма такъв,все ми се отговаряше по някакъв заобиколен начин с увъртания,че счетоводителката чака внуче и други подобни.На 17.01.2011 най-накрая подписах такъв договор,който гласеше,че съм назначена на работа на тази дата.Когато се възпротивих,нищо не ми се отговори от управителката на фирмата,а счетоводителката ми обясни,че са изтървали някакви срокове,и за да не ги глобят ме назначават от тази дата.Така,това го преглътнах.След това дойде другия проблем-заплащането,което все се бавеше.В един момент,повече не можах да издържа на този напън и непрекъснати увъртания.Днес 26.03.2011 си подадох предизвестията в двете фирми за напускане,но уви-тя ги скъса.Написах нови на кариран лист и поисках подпис от нея.И тогава последва грандиозен скандал и викове от нейна страна съпътствани с обиди.Каза,че иска предизвестието напечатано и тя ще реши как да се разправя с мен.Каза,че ме уволнява.Сега иска да прави ревизия,с оглед на това,да изкара някакви въображаеми липси и да не ми даде заплатата за март в размер на 560 лева плюс процент.Как да се защитя?До този момент не са ми внасяни осигуровки от нея.Аз дефакто не фигурирам никъде,когато правя справка в НОИ.Освен това когато си взимам заплатата никога не съм се разписвала на ведомост.Имахме строга забрана да не даваме касови бележки.Всичко се вписваше в една тетрадка,която я крият в другия магазин и само един човек има достъп до нея.Ако Вие не се отзовете на молбата ми и не получа адекватен отговор ще търся съвет от по-висши инстанции ,но няма да оставя нещата така!
Поздрави.Таня
Поздрави.Таня
- kiara8002
- Нов потребител
Пусни жалба в Инспекция на труда.
- magi_jeleva
- Потребител
magi_jeleva написа:Пусни жалба в Инспекция на труда.
Дали някой изобщо ще ми обърне внимание?!Освен това тази жена има много връзки и това влошава ситуацията при мен.
- kiara8002
- Нов потребител
Стига с тая инспекция по труда бе хора, пратете я при адвокат на първо време. Той е по- в състояние да и реши проблемите.
- dessys
- Потребител
някой идея колко е предизвестието при договор като моя и какво би станало ако си дам молба по чл 325 че искам да напусна и ги заеба да се оправят?
- tyronne
- Потребител
Като си дадете молба ще трябва резолюция да чакате, а не да си хванете партакешите и да си тръгнете по живо, по здраво. В тия договори залягат и едни други клаузи - срокове на предизвестие в еди къв си размер и тем подобни (на пръв поглед) не особено значителни подробности, които биха коствали много нерви ако се погледнат по у време.
- dessys
- Потребител
мислиш ли че се напрягам много за правописа.
ето са както примерно ми се обадиха от друго място и ако кажат окей може да почнеш работа при нас няма д аме чакат 1 месец.даже 1 ден няма да ме чакат.значи единия вариант е директора казва окей, слага подписа а другия?
ето са както примерно ми се обадиха от друго място и ако кажат окей може да почнеш работа при нас няма д аме чакат 1 месец.даже 1 ден няма да ме чакат.значи единия вариант е директора казва окей, слага подписа а другия?
- tyronne
- Потребител
tyronne написа:мислиш ли че се напрягам много за правописа.
Плащаш му обезщетение, че не си си спазил предизвестието и отиваш където ти душа поиска.
- dessys
- Потребител
tyronne написа:да им давам пари.тва ще е интересно
Сега не е чак толкова. Интересно ще стане, ако решат да минат през съдебната зала, 'щото сте недобросъвестен и не сте им ги дали.
- dessys
- Потребител
Не знам дали е за съжаление във вашия случай, но освен права, договорът поражда и задължения.
- dessys
- Потребител
много прецакване идва.ако питам "може ли по взаимно" и те кажат "не, ама с предизвестие разбира се може" и аз кажа "е ми тогава ше си работя" и после ше ми го начукат летните месеци когато почти не се работи тогава ше кажат "айде гониме те."
- tyronne
- Потребител
в договора пише 48 дни платен отпуск пък на графика 34
П.С. Работодателя издава ли някакъв документ с който човек отива в Бюрото по труда за обезщетение за безработица или просто отива и се регистрира и те си гонят работата?
П.П.С. Ако напуснеш по чл 325 изплащат ли се неизползваните дни платен отпуск?
П.С. Работодателя издава ли някакъв документ с който човек отива в Бюрото по труда за обезщетение за безработица или просто отива и се регистрира и те си гонят работата?
П.П.С. Ако напуснеш по чл 325 изплащат ли се неизползваните дни платен отпуск?
- tyronne
- Потребител
сега като ми изтече договора трябва ли да ми издадат някакви документи за Бюрото по труда или само с трудовата книжка си отивам? И в какъв срок от датата на приключване на договора?
- tyronne
- Потребител
20 мнения
• Страница 1 от 1
|
|