начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Как мога да се разпореждам с банкова сметка на друг човек

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как мога да се разпореждам с банкова сметка на друг човек

Мнениеот pavel_12 » 28 Мар 2011, 14:07

Здравейте,
надявам се да можете да ми погнете и се надявам въпросът ми да е в удачния раздел. Имам следния проблем. Брат ми се намира в кома от отколо седмица. Разведен е с две деца над 18 год. Те отказват да се грижат за него и да го посещават. Брат ми има нужда от лечение,медикаменти и грижи. Има по спестовна сметка сума, която може да подпомогне отчасти за неговото лечение и борба за живот. Знаете ли дали, аз като негов брат имам право да поискам от банката възможност да се разпореждам със сметката или това право имат единствено неговите деца като вид наследници (но едва след смъртта му ). От банката ми казаха, че трябвало съм да извадя съдебна заповед, но незнам дали отново ще съм в правото си след като има деца? Къде трябва да се отиде и какви документи трябва да се подадат?

Благодаря Ви много за отговорите и коментарите
pavel_12
Нов потребител

Re: Как мога да се разпореждам с банкова сметка на друг човек

Мнениеот portokal » 28 Мар 2011, 14:11

Дело за поставяне под запрещение - пред окръжния съд, назначаване на настойник - от общината и разрешение от съда за теглене от сметката - от районния съд. В този ред.
Дано се оправи човекът. :(
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Re: Как мога да се разпореждам с банкова сметка на друг човек

Мнениеот galina4 » 29 Мар 2011, 09:13

а до тогава може би ще трябва да се оправяш със заеми,със съвети не мога да ти помогна,но ако си от София мога да даря кръв за брат ти ако трябва (aleksandrova.1979@abv.bg)
galina4
Нов потребител

Назад към Семейни казуси