- Дата и час: 29 Ное 2024, 01:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
разведена съм но не съм получавала издръжка за детето
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
разведена съм но не съм получавала издръжка за детето
здравей те,имам следния проблем.разведена съм но не съм получавала издръжка за детето,решавам че така или иначе и една стотинка няма да получа от съпругът ми ще отивам да подавам документи от общината да получавам по 60 лв.,но се оказва че след като има 1 кола на името на съпругът ми по време на брака която е запорирана и до като не стане на друг собственик немога да получавам от общината издръжката.и сега се чудя дали изобщо да си давам парите по адвокати да завежда дело ,колата да се дава на търг за се откупува за да се преключва и дали парите от колата ще доидат при мен след като има заведено дело за издръжка или ще заминат за банката за кредитите,даваите съвет
- tutitu
- Нов потребител
Re: разведена съм но не съм получавала издръжка за детето
Аз не можах да разбера какво точно искате. Ако не сте завеждали дело за издръжка, може и в настоящия момент да заведете такова, стига детето да не е навършило пълнолетие и да са налице предвидените в закона предпоставки. Бащата не може да се освободи от задължението си по закон да дава издръжка.
- nk7702n
- Старши потребител
детето е на 10 години ,сега започвам да се занимавам с този проблем ,това ми е ясно аз ще заведа дело и там каквото трябва,но първи има други неща за уреждане ,една кола предобита по време на брака запорирана.1-завежда се дело като идеята е да се разкара таз кола, като наша собственост,за да мога аз да ида на общинска издръжка ,но въпросът ми е когато колата се обяви на публичен търг парите каде ще отидат при мен или на банката ,това зависи от съдия изпълнителя -той каде ще ги преведе,защото до колкото знам аз тъй като става въпрос за издръжка на дете се ползвам с приоритет,ако ли не изобщо да не се захващам да си пилея парите и нервите на вяръра,дано съм го написала ясно
- tutitu
- Нов потребител
Вижте си тази разпоредба и си преценете дали Ви устройва :
Чл. 136. Ползуват се с право на предпочтително удовлетворение в реда, по който са изброени, следните вземания:
1. вземанията за разноски по обезпечаването и принудителното изпълнение, както и за исковете по чл. 134 и 135 - от стойността на имота, за който са направени, спрямо кредиторите, които се ползуват от тези разноски;
2. (Изм. - ДВ, бр. 103 от 1999 г., в сила от 01.01.2000 г., доп. - ДВ, бр. 36 от 2006 г., в сила от 01.07.2006 г.) вземанията на държавата за данъци върху определен имот или за моторно превозно средство - от стойността на този имот или на моторното превозно средство, както и вземания, произтичащи от концесионни плащания, лихви и неустойки по концесионни договори;
3. вземанията, обезпечени със залог или ипотека - от стойността на заложените или ипотекирани имоти;
4. вземанията, заради които се упражнява право на задържане - от стойността на задържаните имоти; ако това вземане произтича от разноски за запазване или подобрение на задържания имот, то се удовлетворява преди вземанията по т. 3;
5. вземанията на работници и служащи, произтичащи от трудови отношения и вземанията за издръжка;
6. вземанията на държавата, освен тия за глоби.
7. (зал. - ДВ, бр. 12 от 1993 г.)
8. (зал. - ДВ, бр. 12 от 1993 г.)
(Ал. 2 изм. - ДВ, бр. 12 от 1993 г.) Вземанията по т. 5 и 6 се удовлетворяват предпочтително от цялото имущество на длъжника.
Вземания с еднакъв ред се удовлетворяват съразмерно
Чл. 136. Ползуват се с право на предпочтително удовлетворение в реда, по който са изброени, следните вземания:
1. вземанията за разноски по обезпечаването и принудителното изпълнение, както и за исковете по чл. 134 и 135 - от стойността на имота, за който са направени, спрямо кредиторите, които се ползуват от тези разноски;
2. (Изм. - ДВ, бр. 103 от 1999 г., в сила от 01.01.2000 г., доп. - ДВ, бр. 36 от 2006 г., в сила от 01.07.2006 г.) вземанията на държавата за данъци върху определен имот или за моторно превозно средство - от стойността на този имот или на моторното превозно средство, както и вземания, произтичащи от концесионни плащания, лихви и неустойки по концесионни договори;
3. вземанията, обезпечени със залог или ипотека - от стойността на заложените или ипотекирани имоти;
4. вземанията, заради които се упражнява право на задържане - от стойността на задържаните имоти; ако това вземане произтича от разноски за запазване или подобрение на задържания имот, то се удовлетворява преди вземанията по т. 3;
5. вземанията на работници и служащи, произтичащи от трудови отношения и вземанията за издръжка;
6. вземанията на държавата, освен тия за глоби.
7. (зал. - ДВ, бр. 12 от 1993 г.)
8. (зал. - ДВ, бр. 12 от 1993 г.)
(Ал. 2 изм. - ДВ, бр. 12 от 1993 г.) Вземанията по т. 5 и 6 се удовлетворяват предпочтително от цялото имущество на длъжника.
Вземания с еднакъв ред се удовлетворяват съразмерно
- nk7702n
- Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|