начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ПОМОЩ! Инфарктни сметки за ток!!!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПОМОЩ! Инфарктни сметки за ток!!!

Мнениеот svdim » 22 Мар 2011, 11:49

Здравейте!
Искам да попитам, дали имате същия проблем и да ми посъветвате, какво реално мога да направя. Трети месец подред получавам нереални сметки за ток. Цял ден съм на работа, имам една почка, която съм я пускала за по 3-4 часа на ден, не готвя, бойлера съм пускала за по 30-4о минути и въпреки това сметката ми за декември е 150 лв, за януари 145, за февруари 160. Според мен това е невъзможно. Пазя си касовите бележки от миналата година, сумите тогава за същия период бяха от рода на 60-80 лв. Отчаяна съм, 150 лева е една трета от моята заплата. Зимата във Варна тази година изобщо не беше по-студена, никога не съм плащала такива сметки няколко месеца под ред :-(
svdim
Младши потребител

Re: ПОМОЩ! Инфарктни сметки за ток!!!

Мнениеот nk7702n » 22 Мар 2011, 12:49

Сезирайте електроразпределителното дружество първо, говорете с началника, проверете си електромера дали е в изправност, да си видят тяхното отчитане на място.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот vetre » 22 Мар 2011, 22:07

nk7702n написа:проверете си електромера дали е в изправност

това как да го направите:
проверявате си числата на електромера.
изкл. всичко,ама всичко,и пускате една лампа 100Вт или радиатор като
гледате колко му е мощността.
след 1 час поглеждате с колко са се увеличили показанията на електромера.
измерването няма да е супер точно но ще е ориентир.
може и за по-кратко време,ама ще трябва да се смята.
и аз се съмнявах в моите сметки,ама установих,че електромера си показва
вярно и толкова си харчиме.
vetre
Потребител

Мнениеот DEKAH » 22 Мар 2011, 22:38

Просто тока поскъпна. Отделно смениха електромерите с нови, които се въртят дори, когато лампичката на телевизора свети, докато е угасен.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 22 Мар 2011, 22:57

като спомена за смяната на СТИ.... ти присъства ли лично на нея?
Подписа ли лично протокола?

И наистина сметките в Североизточна България последните три месеца набъбнаха драстично.

п.п. Нищо не е никога "просто", но малко е шамаросван този монополист. 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 22 Мар 2011, 23:10

Поли, като ми го смениха, намерих протокол за смяна на земята. Беше стъпкан 2-3 пъти.

Да ми е честито.

Сметките ми се качиха средно с 25% след смяната.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот donna » 22 Мар 2011, 23:11

Госпожата или господина вместо да задава тука ненужни въпроси да си бе погледнал бележката за тока и щеше да констатира колко ток е изразходвал на стойност сигурно около 50 лв и всичко отгоре е пренос , зелена енергия и незнам си още кво да приблизителна стойност около 100лв.

И така както е тръгнало енергийните дружества си правят квото щат , аз викам да добавят и червена енергия и синя енергия и жълта енергия и квато още се сетите ,че да стане поне още 200лв отгоре :wink:

Преди около по-вече 2г ми смениха електромера ,просто един ден се прибрах и имах нов електромер и не само аз ,а старите бяха подредени чинно на една страна :wink: , дали ми се е качил тока от това може би мъничко , но аз плащам тая година двойни сметки , горя едно и също и съм на локално парно ...
плащам преносите , плащам вс ремонти и незная още кви инвестиции на енергийното дружество ,плащам оная зелена или къвто и да е цвят енергия ,че тя по скъпа /тая на вятърните централи/, викам да ме осиновят от енергото ,ама нещо съм направила възраст ни можиииииииии
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 22 Мар 2011, 23:31

DEKAH написа:Поли, като ми го смениха, намерих протокол за смяна на земята. Беше стъпкан 2-3 пъти.

Да ми е честито.

Сметките ми се качиха средно с 25% след смяната.

Деки, тея работи не стават ей така- твоя подпис на този протокол е от съществено значение.
Ако имаш време да се занимаваш, и ти е докривяло на тоя доставчик - знаеш какво да правиш. Разбира се, това с писането на щения разни, знаеш, е чиста загуба на време.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот donna » 23 Мар 2011, 11:16

А вижте какво сме пропуснали .....

http://dnes.dir.bg/news/dkevr-angel-sem ... 8667?nt=10

Токът по-скъп от реалното заради неработеща ТЕЦ

Плащаме с около 3% по-скъп ток заради това, че ТЕЦ “AES Гълъбово” все още не работи, а скъпата енергия от нея вече е включена в цените ни от 1 юли 2010 г.
Това признаха от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и обещаха компенсации през юли, съобщи БНТ.

Енергията от ТЕЦ “AES Гълъбово” - общо 2 557 736 мегаватчаса за година, трябва да се изкупи от Националната електрическа компания за 324,193 млн. лева по дългосрочен договор, сключен още през 2001 г., пише в. "Труд". От НЕК обаче твърдят, че са закупили от други централи непроизведения ток от Гълъбово.

ТЕЦ "AES Гълъбово" трябваше да заработи от септември м.г., но това не се е случило до днес заради технологичен проблем.
"Кога ще го оправят не знам, но те си плащат неустойката за това, така че ефектът върху цените на тока ще бъде надолу. Ще се отрази на средната цена, по която ще продава НЕК, със сигурност - от 1 юли 2011 г. Не може по-рано", заяви председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев, цитиран от националната телевизия.

Според експерти за целия период от 1 юли 2010 до 30 юни 2011 г. ще се окаже, че потребителите са надплатили на НЕК около 160 млн. лева, допълва "Труд". По думите на Семерджиев компанията трябва да внесе разчетите си в ДКЕВР до 1 април.

По-рано днес шефът на регулатора съобщи, че ДКЕВР ще се самосезира за промяна в общите условия за работата на топлофикационните дружества, така че те да започнат да връщат на абонатите си надвзетите суми с лихвите.
donna
Старши потребител

Назад към Общи дискусии