начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Имам ли шанс да живея с децата си

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам ли шанс да живея с децата си

Мнениеот tatiana.30 » 18 Мар 2011, 22:56

Живея в чужбина от 3 години,омъжена съм за втори път.Имам три деца,които живеят в България и са от първия ми съпруг,с когото не мога да се споразумея по никакъв начин да ги взема дори и за ваканциите.Имам огромно желание да ги взема при себе си.И децата ми желаят същото.Реших да направя всичко,което е възможно,за да го постигна.Бих искала да се свържа с адвокат,водил такива дела и по законен път да потърся правата си на майка.Има ли изобщо смисъл да завеждам дело?И какъв е шансът ми да го спечеля?Ще се радвам,ако ми пишат адвокати,вещи в тази област.Предварително Ви благодаря за отзивчивостта!
tatiana.30
Нов потребител

Re: Имам ли шанс да живея с децата си

Мнениеот namakak » 18 Мар 2011, 23:37

Питайте децата си на какво са готови,за да живеят с вас.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот Гост. » 18 Мар 2011, 23:39

С оглед изложеното( предвид оскъдицата)- клони към нула, поне докато не кажете нещо конкретно, което да наклони везната във ваша полза.
А, че ще има обещатели- не се съмнявайте...

Но, имате право да искате от съда преразглеждане въпроса с личните контакти, вкл. и един либерален режим, който да позволява през определен период да взимате децата при себе си( за малко, като компенсация, че не ги виждате ежемесечно- тук да искате вариации по въпроса) и ги връщате на бащата.
Всъщност- режима, определен за лятото( един месец, когато бащата не е в платен отпуск) и до сега сте имала такова право- друг е въпроса защо и как( кога) сте( са) ви проиграни интересите...

Може и още да се пише- темата е необятна, но толкова неща сте премълчала, че никой разумен не би се ангажирал с конкретен( коректен)отговор.

п.п. умишлено повтарям изречения... някога ще ме разберете.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот tatiana.30 » 19 Мар 2011, 19:29

Може и още да се пише- темата е необятна, но толкова неща сте премълчала, че никой разумен не би се ангажирал с конкретен( коректен)отговор.

п.п. умишлено повтарям изречения... някога ще ме разберете.

poli_g

Ако съм премълчала много неща ,то не съм го направила преднамерено.Просто не исках да изпадам в излишни подробности.А и темата е много болезнена за мен.Трудно говоря за този проблем.Истината е ,че нямам съдебно решение за децата.Малко преди да замина за чужбина заведох дело за увеличаване на издръжката и на 3-те деца,което естествено спечелих.Веднага след това заведох и дело за домашно насилие срещу бившия си съпруг,което много се проточи.Знаете ,това са трудни дела.Това беше и причината да престане да плаща 3-те кредита,които му бях изтеглила от 3 различни банки,на мое име естествено,защото работех в завод с договор.Лека полека положението ми се усложни,потънах в заеми,а от едната банка ме заплашваха със затвор.В същото време не работех,бях по майчинство с 3-то дете.Под принуда на обстоятелствата взех решение да изляза в чужбина и след 3 дни вече пътувах в автобуса. Имах трудно начало.Не знаех езика.В момента имам много добра работа,с договор,със социални и здравни осигуровки,имам и апартамент с договор с опция за закупуване.Изплатих всички кредити.Чувствам се финансово стабилна.Но ужасно ми липсват децата.Засега нямам намерение да се връщам в БГ,няма и къде да живея там. През 3-те години,в които живея навън комуникирам ежедневно с децата си.Напълно покривам нуждата им от финанси.Два пъти месечно им изпращам пари.Естествено пазя всичките бележки.Желанието и нуждата ни да живеем заедно са взаимни.Но се опасявам,че в скоро време децата ще се обезсърчат и няма да вярват вече на обещанията ми,че един ден ще живеем заедно.Бившият ми съпруг от инат категорично отказва да извади пълномощни на децата за преминаване на границата. В този момент съм решена повече от всякога да направя всичко,което е по силите ми,за да живея отново с децата си.И да бъда отново щастлива...майка!!!
tatiana.30
Нов потребител

Мнениеот tatiana.30 » 19 Мар 2011, 19:57

Питайте децата си на какво са готови,за да живеят с вас.

namakak

Разговаряме непрекъснато за това.Те сякаш трудно разбират колко трудно постижимо е това.Непрестанно изразяват желанието си това да се случи ,колкото е възможно по-скоро.Понякога ме обвиняват ,че само го обсъждаме това,без да предприемам някакви реални стъпки.Естествено те не отчитат времето в началото,когато нямах никаква реална възможност да ги взема и да се грижа за тях.А времето тече...загубени години,които за съжаление не се наваксват.Говоря им непрекъснато колко ще им е трудно тук,всичко е толкова различно.Но го правя това не за да ги разубедя да дойдат тук.Просто да са наясно какво ги чака-непознат език,невъзможна комуникация с хората,училищна система,различна от нашата.Но те ме уверяват,че с моя помощ ще се справят.И им вярвам напълно.Защото са страхотни!!!
tatiana.30
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 19 Мар 2011, 22:33

Ще прозвуча сухо, както и в първото си мнение, - трудно, но не невъзможно. Имате подкрепата на децата( дано са във възраст да изказват мнение), финансова възможност, битови условия и .... остава да заявите желание за тази битка.
Трябват си доста нерви, макар и придружена да сте със специалист( не обещател).
Успех.

п.п. :roll: Не се подвеждайте, че при четене ще го четете с лекота- изобщо няма да е лесна битката.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот donna » 19 Мар 2011, 23:14

С две думи води се дело , съда ще разреши и паспорта на децата ,ако нямат такъв и излизането им зад граница и да живеят там /поне към момента е така/, доколкото разбирам родителските права са ваши ,ама не сме още в Шенген , така ,че водите дело за илизане извън пределите на РБ.То между другото в страна от ЕС ли живеете?
Ще си докажете доходите , начина на живот и т.н. , нашите социални ще направят социален доклад , мен ако питате същите следва да комуникират с колегите си и в чужбина за инфо , но до сега не съм чула някоя соц. служба у нас да го е направила . Не зная на колко години са децата , за да се явят пред съда и да кажат искат или не да отидат при вас.
Казвате ,че преди да заминете за чужбина сте завели дело за увеличаване на издръжка , да разбирам ли ,че децата не живеят при баща си , а при ваши близки ?

Желая ви късмет в начинанието
donna
Старши потребител

Назад към Семейни казуси