начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Използване на СРС от работодател

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Използване на СРС от работодател

Мнениеот georgi_ivanov » 15 Мар 2011, 13:21

Здравейте,

Попаднах на следния случай:
Получих много добра оферта за работа от агенция за подбор на персонал. Агенцията за подбор на персонал е работила по поръчка на настоящия ми работодател. На интервюто, което проведохме са записали разговора и смятат да го използват при благоприятни за тях случаи. Предполагам, че това е в случай на напускане. Имам подозрения,че ме следят и подслушват телефонни разговори от настоящата ми месторабота.
Искам да попитам законно ли е това, което правят? Мога ли да противодействам по някакъв начин? Какво да направя, за да прекратя тези дейности по следене и подслушване и нарушаване на личната неприкосновеност?

Много моля за съвети и насоки.
georgi_ivanov
Младши потребител

Re: Използване на СРС от работодател

Мнениеот rts » 15 Мар 2011, 15:33

Личните си разговори и срещи провеждайте извън работното си място.
Ако Ви следят, подслушват или записват и извън работното място, можете да подадете жалба до прокуратурата, но имайте предвид, че носите наказателна отговорност за клевета, т.е. ако твърденията Ви се окажат неверни, Ви грози наказание.
rts
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 15 Мар 2011, 15:53

rts написа:т.е. ако твърденията Ви се окажат неверни

т.е. ако не се докажат ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот fighter » 15 Мар 2011, 16:37

Как разбрахте за записа?
fighter
Потребител

Мнениеот inspectora » 15 Мар 2011, 17:42

fighter написа:Как разбрахте за записа?

Параноята, която медиите непрекъснато насаждат ... Чули, че имало таквоз нещо като СРС и вече всеки си мисли, че го записват и подслушват :lol: :lol:
inspectora
Активен потребител

Назад към Трудово право