начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Аман от роднини!!!!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Аман от роднини!!!!

Мнениеот lazarinka » 10 Мар 2011, 20:30

Здравейте.Моля да ме извините за заглавието на темата,но наистина ми е дошло до гуша.Ще се опитам кратко и ясно да разкажа всичко,което ме тормози и,с което не знам как да се справя.Родителите ми живяха в общинско жилище,повече от 20 години,докато те живееха там с тях в жилището живееха и децата на сестра ми,за които обаче нямаше настанителна заповед.Децата се водеха на адрес при сестра ми и мъжа й,но те не ги гледаха,а майка ми и баща ми.Родителите ми починаха преди две години и аз и сестра ми наследихме от тях само пасиви.След като платих тихомълком,без да съм ползвала и стотинка,един огромен заем на баща ми,сега започнаха да ме търсят от Топлофикация,за сметки натрупани дори в период,в който майка ми и баща ми вече бяха мъртви.Проблемът е там,че моите племенници не желаят да напуснат това жилище,въпреки това,че живеят там незаконно.Зная,че са дали някакви пари в община "Връбница",на някой,за да не ги закачат.Разбрах също в общината,че те са ги гонили от там,но те не желаят да напуснат и са завели дело срещу общината,да останат да живеят там защото били живели там винаги,макар че в настанителната заповед техните имена не фигурират.Работата е там,че те не си плащат сметките,ако сметките бяха правени само от родителите ми,щях да съм по-съгласна да платя,но защо да плащам сметки на хора,които абсолютно незаконно в дадено жилище? Защо общината не си вземе апартамента,знаейки,че те нямат право да живеят там?Докато не се сменят партидните номера на всички сметки,те ще продължат да се трупат на мое име......В някакъв омагьосан кръг съм,от който няма излизане!Всеки ми казва,че съм права,но дори законите са срещу мен! Моля ви за помощ!Не мога да плащам пари за сметките на живи и здрави,но безумно безотговорни хора,които благодарение на корумпирани държавни чиновници,живеят незаконно в апартамент на държавата!Кажете ми какво да правя!
lazarinka
Нов потребител

Re: Аман от роднини!!!!

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Мар 2011, 20:37

Насочете дълговете към роднините.

Това става на практика със заявление до съда. Трябва да скачите дълговете един с друг.

Необходимо Ви е да извършите няколко процедури.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Аман от роднини!!!!

Мнениеот lexy21 » 10 Мар 2011, 21:07

Какви процедури и какво скачване на дългове :roll: Апартаментът е общински, ясно е там и защо партидите са на името на лицата, на които е отдаден под наем по реда на ЗОС и нормативните актове по прилагането му /включително и на база на какво са открити тези партиди, какви са и лицата на чието име се водят/, ясно е и какво се случва с наемното правоотношение при тази постановка. Това, че общината се прави на утрепана /пък същата тази община води регистрите за гражданско състояние, ама не знае, че са починили наемателите й, друг въпрос/ и това, че някакви си хора, решили да си живеят там, други хора ще "скачват" дългове в "няколко процедури"?
Госпожо, уведомете писмено за смъртта на родителите си с приложен препис-извлечение от смъртния акт и "незнаещата" община, и съответните дружества, пък спирайте да плащате каквото и да било. Това е. Ако някой после сглупи да тръгне да Ви съди за неплатени сметки - ще си ангажирате адвокат, чийто хонорар накрая ще Ви възстанови ищеца.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Назад към Семейни казуси