начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

подялба на имущество

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

подялба на имущество

Мнениеот kiril4o84 » 07 Мар 2011, 22:13

Здравейте имам следния въпрос:
Предстои ми развод, но все още нито аз нито съпругата ми сме депозирали молба в съда. Със съпругата ми живеехме в жилището на нейните родители. Имаме малко дете на 1г. и 6м. От момента на раздялата не ми дават да виждам детето, като или не отговарят на обажданията ми, или измислят оправдания, че в момента не е удобно. Всичките ми лични вещи са в тяхното жилище, като за тях също измислят оправдания, че не е удобно да си ги взема.
Причината за раздялата ни е че съпругата ми не желае да живеем самостоятелно. Винаги съм се грижил за семейството си, просто съжителството с родителите и не е възможно.
Има ли някакъв законен вариант да виждам детето преди развода?
Как мога да си взема личните вещи, а също и техника, която в момента изплащам и е на мое име.

Благодаря предварително!
kiril4o84
Нов потребител

Re: подялба на имущество

Мнениеот nk7702n » 08 Мар 2011, 17:34

Има, но трябва все пак да започнете дело за развод, тогава ще може да се определят привременни мерки за режима на лични контакти. А относно вещите - една нотариална покана, изготвена от адвокат, може да си ги поискате, ако няма друг начин да си ги вземете доброволно. Мисля, че ще Ви бъде нужен адвокат за всички тези действия.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Семейни казуси