- Дата и час: 26 Ное 2024, 09:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
чл.335,ал.3, КТ какво означава,уволнение ли е какво е?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
74 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: имам въпрос
Напротив имам адвокат,но все едно съм без него!
Ако не искате да отговаряте,ваша воля!
Няма нужда да се заяждате!
Цялата ситуация около моите перипетии би била комична,ако не беше така трагична.
И на Вас казвам,ако искате пишете ми на лични,посочете някакви кординати и ще ви изпратя документи,а после пак може да говорим.
Омръзна ми да ме обявяват за лъжкиня!
Цялата ситуация около моите перипетии би била комична,ако не беше така трагична.
И на Вас казвам,ако искате пишете ми на лични,посочете някакви кординати и ще ви изпратя документи,а после пак може да говорим.
- lorecita
- Младши потребител
lorecita написа:Напротив имам адвокат,но все едно съм без него!
И на Вас казвам,ако искате пишете ми на лични - не, не искам,посочете някакви кординати и ще ви изпратя документи,а после пак може да говорим. - Благодаря, но не набирам клиентите си от форума.
Май нещо не сте ме разбрала.
Включих се в темата, за да Ви отрезвя.
Още по-зле щом имате адвокат - НЕЗАБАВНО ГО СМЕНЕТЕ.
-
Melly - Старши потребител
Ще го направя!Просто нямам това време,делото е 01.02. т.г.С двама адвокати се консултирах и двамата казват различно.Затова се допитвам до този форум,за да разбера кой би ми свършил работа за по-нататъшни действия.Предложението ми да Ви изпратя документи не е за да Ви се предлагам за клиент,а за да разберете,че казвам истината.Защото отстрани погледнато може да изглежда нереално,но за съжаление то ми се случва.
- lorecita
- Младши потребител
lorecita написа:Накратко насрещния иск е за сумата от 606,71 заради изплатени обещетения по чл.220 и чл.224 от КТ.
Съдията го отхвърли
..........
lorecita написа:до poli_g
Смятате ли,че изискване на документи от извършени проверки от Главна инспекция по труда,която упорито отказва да ми предаде част от тях позовавайки се на ЗДОИ,отговарят на хипотезата на чл.147 от ГПК?
Лошото е, че мога да аргументирам "за" и "против" и по двете алинеи на 147- ако се отнася до онези доказателства, които са ви предоставени от ИТ.
Аз бих искала- не губите нищо ( освен да слушате възражение от ответника, респективно- определение, че оставят искането без уважение), напротив, ако се допуснат, според зависи относими и дали ви ползват- чудесно.
Ако позволите още нещо- не знам кой какво е казал от колегите, аз не заемам категорично нито една страна, но да си наемете още един адвокат, при вече платен хонорар на представляващият ви, и при този ГПК.... новият да не би да може да прави магии?
Освен ако доклада не е коректен, така щото днес четох един доклад по трудово дело на съфорумец и останах озадачена от ... лаконичността. При такъв доклад и двете страни могат да представят каквото си поискат до момента в който се постанови ...е, хайде- да го нарека коректен такъв.
( отварям една скоба- състудент наскоро ми сподели, че две години чакал доклад по едно делце, и го дочакал - .....непосредствено преди ход по същество , та- стават чудесии).
Накратко- няма да е лошо, когато ходите при адвокат да си носите и фотокопие на доклада по делото, вкл. и протокола от първо с.з.- нужни са си, за да се даде някакъв съвет.
п.п. По отношение трите споразумения неподписани от вас- сезирайте с жалба прокуратурата. Все някой е създал, и ползвал документ с невярно съдържание.
- Гост.
- Старши потребител
Благодаря за отговора.
И при двамата адвокати ходих с пълен набор от документи!
Първият ми каза,че почти нищо не може да се направи.Че дори,ако ответника се позове на незнам си кой член може да се окаже ,че аз трябва да доплатя разликата от сумата посочена в иска и реалната която ще получа.
Втория каза,че няма проблем.Че при обжалване,могат да се поискат нови доказателства.
Всъщност аз исках допускането на свидетел за доказване на заплата,защото това е единствения начин да докажа,че съм взимала по-голяма заплата от тази посочена във ведомостите.И след като не се допуска свидетел,не виждам как ще го направя.
И оттук идва въпроса,заслужава ли си въобще да обжалвам.
Единствения вариант е да се изискат всекидневните отчети,които се правят,защото там в дните когато се дават заплати,се вписва реалната сума.В тези отчети, които са поименни се включват всички приходи и разходи за деня.Те обаче не са официален документ(т.е има само подпис на този,които го е изготвил).Съмнявам се,че ако се поискат ответника ще ги предаде,това означава да си признае,че води двойно счетоводство,а и едва ли имат стойност след като има само подпис на работника.
poli_g написа:Накратко- няма да е лошо, когато ходите при адвокат да си носите и фотокопие на доклада по делото, вкл. и протокола от първо с.з.- нужни са си, за да се даде някакъв съвет.
И при двамата адвокати ходих с пълен набор от документи!
Първият ми каза,че почти нищо не може да се направи.Че дори,ако ответника се позове на незнам си кой член може да се окаже ,че аз трябва да доплатя разликата от сумата посочена в иска и реалната която ще получа.
Втория каза,че няма проблем.Че при обжалване,могат да се поискат нови доказателства.
Всъщност аз исках допускането на свидетел за доказване на заплата,защото това е единствения начин да докажа,че съм взимала по-голяма заплата от тази посочена във ведомостите.И след като не се допуска свидетел,не виждам как ще го направя.
И оттук идва въпроса,заслужава ли си въобще да обжалвам.
Единствения вариант е да се изискат всекидневните отчети,които се правят,защото там в дните когато се дават заплати,се вписва реалната сума.В тези отчети, които са поименни се включват всички приходи и разходи за деня.Те обаче не са официален документ(т.е има само подпис на този,които го е изготвил).Съмнявам се,че ако се поискат ответника ще ги предаде,това означава да си признае,че води двойно счетоводство,а и едва ли имат стойност след като има само подпис на работника.
- lorecita
- Младши потребител
Отново имам въпрос
На 01.02.2011 г бе второто заседание по това дело.Съдията,каза че решението ще бъде готово на 11.02.2011,откогато започва да тече и срока за обжалване.Днес отидох до видя дали е готово и деловодителката ми каза,че няма решение,можело и месец да се бави.Възможно ли е това?Каква е логиката съдията да обявява дата за решението си и в същото време да не я спазва?
- lorecita
- Младши потребител
Re: чл.335,ал.3, КТ какво означава,уволнение ли е какво е?
Излязло е решението.Съда отменя уволнението,възстановява ме на работа.Осъжда ответната страна да ми заплати обещетение за 6 месеца.Осъжда ги да платят съдебни разноски,но никъде не се споменава за хонорара на адвоката ми.Някакви идеи?!
- lorecita
- Младши потребител
Аз продължавам да питам!
Както вече писах излезе решението,но липсва присъждането на разноски.По съвет на адвокат(естествено не моят) подадох молба за допълване на разноските.И ето това се получи:
ОПРЕДЕЛЕНИЕ
гр.София,28.02.2011 г.
СОФИЙСКИ РАЙОНЕН СЪД,ГО, ХХ състав в закрито заседание на двадесет и осми февруари две хиляди и единадесета година,в състав
СЪДИЯ:...
разгледа гражданско дело №.... по описа за 2010 и взе предвид следното:
С молба от 22.02.2011 ищцата ....... иска да бъде допълнено решението по делото,като й бъдат присъдени разноски за производството.
Ищцата не е представила списък на разноските в срока по чл.80 от ГПК,поради което и съгласно цитираната разпоредба молбата й за изменение на решението в частта му за разноските е недопустимо да бъде разглеждана.
При тези мотиви съдът
ОПРЕДЕЛИ:
ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ искането на .......
Определението може да се обжалва с частна жалба пред Софийски градски съд в едноседмичен срок от съобщението
Нещо не мога да се ориентирам с този списък на разноски.В исковата ми молба ,под номер 4 са записани деловодни разноски,включително и за адвокатски хонорар.Във второто и последно заседание адвоката ми каза следното:"Моля да уважите предявените искове като основателни и доказани,да ни присъдите направените по делото разноски"
Явно това не е достатъчно.Въпроса е дали въобще ще ми бъдат присъдени,утре ще подавам частната жалба до СГС?
Ще се радвам да дадете някакви прогнози
Както вече писах излезе решението,но липсва присъждането на разноски.По съвет на адвокат(естествено не моят) подадох молба за допълване на разноските.И ето това се получи:
ОПРЕДЕЛЕНИЕ
гр.София,28.02.2011 г.
СОФИЙСКИ РАЙОНЕН СЪД,ГО, ХХ състав в закрито заседание на двадесет и осми февруари две хиляди и единадесета година,в състав
СЪДИЯ:...
разгледа гражданско дело №.... по описа за 2010 и взе предвид следното:
С молба от 22.02.2011 ищцата ....... иска да бъде допълнено решението по делото,като й бъдат присъдени разноски за производството.
Ищцата не е представила списък на разноските в срока по чл.80 от ГПК,поради което и съгласно цитираната разпоредба молбата й за изменение на решението в частта му за разноските е недопустимо да бъде разглеждана.
При тези мотиви съдът
ОПРЕДЕЛИ:
ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ искането на .......
Определението може да се обжалва с частна жалба пред Софийски градски съд в едноседмичен срок от съобщението
Нещо не мога да се ориентирам с този списък на разноски.В исковата ми молба ,под номер 4 са записани деловодни разноски,включително и за адвокатски хонорар.Във второто и последно заседание адвоката ми каза следното:"Моля да уважите предявените искове като основателни и доказани,да ни присъдите направените по делото разноски"
Явно това не е достатъчно.Въпроса е дали въобще ще ми бъдат присъдени,утре ще подавам частната жалба до СГС?
Ще се радвам да дадете някакви прогнози
- lorecita
- Младши потребител
... Ищцата не е представила списък на разноските в срока по чл.80 от ГПК,поради което и съгласно цитираната разпоредба молбата й за изменение на решението в частта му за разноските е недопустимо да бъде разглеждана.
Непредставянето на този СПИСЪК има за последица преклудирано право за изменение на решението в частта за разноски. Нормата е с императивен характер.
ГПК написа:Чл. 80. Страната, която е поискала присъждане на разноски, представя на съда списък на разноските най-късно до приключване на последното заседание в съответната инстанция. В противен случай тя няма право да обжалва решението в частта му за разноските.
Така че, няма никакъв смисъл да обжалвате с частна жалба решението в тази му част.
-
Значи не е достатъчно,че това е поискано в исковата молба,а е трябвало да се напише:
Списък на разноските
точка първа и единствена, адвокатски хонорар
Това е страшно тъпо!И след като няма смисъл да обжалвам за какво се дава този едноседмичен срок.Успокояващото е,че и ответната страна няма присъдени разноски
Списък на разноските
точка първа и единствена, адвокатски хонорар
Това е страшно тъпо!И след като няма смисъл да обжалвам за какво се дава този едноседмичен срок.Успокояващото е,че и ответната страна няма присъдени разноски
- lorecita
- Младши потребител
lorecita написа:....И след като няма смисъл да обжалвам за какво се дава този едноседмичен срок.
За другите, които си опичат акъла о време, обезпечавайки репариране на направените от довереника му разноски, изпълнявайки изискването на закона.
-
Излиза,че най-законно адвоката си гушва паричките,без да се погрижи за довереника си,а той от своя страна пие една студена вода.В моя случай две студени води,тъй като бях с двама адвокати.За съжаление първия почина и не можа да дочака дори първо заседание.Освен това ще изпия още една студена вода,защото от обещетението,което ще получа трябва да върна пари на НОИ.И като теглиш чертата,от 2000 лв не остана нищо,само горчилката от българското законодателство и 9-месечно бързо производство.Всъщност още не е ясно дали няма да се удължи,чакаме ответника да благоволи да си получи съобщението и когато това стане,още 14-дена за да обжалва евентуално.Да живее правовата ни държава!
- lorecita
- Младши потребител
Решение влязло в законна сила
Здравейте за пореден път!Просто ще откача вече!
На 11.02.2011 излезе решението на СРС,с което се отменя заповедта за уволнение,възтановяват ме на работа и осъждат ответника да ми заплати обещетение.Дотук добре.
На 14.02.2011 си получавам съобщението в което пише,че имам 14-дневен за обжалване.Естествено не обжалвам решението.След изтичането на този срок периодично проверявам дали е влязло решението в сила.Оказва се,че ответната страна си е получила съобщението на 24.02.2011,изминават и техните 14-дни.Отивам на 11.03.2011 и ми заявяват,че делото ми е на доклад,заради жалба която пуснах до СГС за допълване на разноските(която сигурно няма да бъде уважена).На 17.03. подадох молба за издаване на заверен препис,че решението е влязло в законна сила,също и за издаване на изпълнителен лист.
Вчера 23.03.2011 отидох да си ги получа.На решението пише,че е влязло в законна сила на 25.02,което на практика няма как да стане.Според поредния адвокат не мога да се върна на работа защото съм изпуснала срока.Тичам днес до СРС,деловодителката ми казва,че съдията явно се е объркал.Пускам молба да си коригира датата.Тя ми казва да мина другата седмица.
Не мога да разбера от кога тече 14-дневния срок в който имам право да се явя на работа.От момента в който съм го получила.т.е 23.03.2011 или от момента в който е влязло в сила.И ако приемем,че съдията направи корекция че е влязло в сила на 11.03.2011,а аз го получа другата седмица примерно на 28.03-няма ли заради него да си изпусна срока,който по мой сметки изтича утре.
Ще ви бъда благодарна за всякакви съвети,мнения и препоръки.
На 11.02.2011 излезе решението на СРС,с което се отменя заповедта за уволнение,възтановяват ме на работа и осъждат ответника да ми заплати обещетение.Дотук добре.
На 14.02.2011 си получавам съобщението в което пише,че имам 14-дневен за обжалване.Естествено не обжалвам решението.След изтичането на този срок периодично проверявам дали е влязло решението в сила.Оказва се,че ответната страна си е получила съобщението на 24.02.2011,изминават и техните 14-дни.Отивам на 11.03.2011 и ми заявяват,че делото ми е на доклад,заради жалба която пуснах до СГС за допълване на разноските(която сигурно няма да бъде уважена).На 17.03. подадох молба за издаване на заверен препис,че решението е влязло в законна сила,също и за издаване на изпълнителен лист.
Вчера 23.03.2011 отидох да си ги получа.На решението пише,че е влязло в законна сила на 25.02,което на практика няма как да стане.Според поредния адвокат не мога да се върна на работа защото съм изпуснала срока.Тичам днес до СРС,деловодителката ми казва,че съдията явно се е объркал.Пускам молба да си коригира датата.Тя ми казва да мина другата седмица.
Не мога да разбера от кога тече 14-дневния срок в който имам право да се явя на работа.От момента в който съм го получила.т.е 23.03.2011 или от момента в който е влязло в сила.И ако приемем,че съдията направи корекция че е влязло в сила на 11.03.2011,а аз го получа другата седмица примерно на 28.03-няма ли заради него да си изпусна срока,който по мой сметки изтича утре.
Ще ви бъда благодарна за всякакви съвети,мнения и препоръки.
- lorecita
- Младши потребител
Никой не ми е отговорил,а аз мислех,че поне 3-4 мнения ще има..
- lorecita
- Младши потребител
Според мен утре трябва да отидеш на работа.
- Гост.
- Старши потребител
По принцип това мисля да направя.А трябва ли да представя това съдебно решение на което пише,че е влязло в сила на 25.02 и да се обяснявам че съдията е сбъркал или само да подам молба/заявление до работодателя с което да заявя желанието си за работа?
- lorecita
- Младши потребител
Само молба, останалото е ненужно- ответната страна е наясно, че вие не сте обжалвала СР, те също не са депозирали ВЖ, ерго- влязло е в сила в тази част.
Допълването по отношение разноските не се отразява на възстановяване на работа.
Допълването по отношение разноските не се отразява на възстановяване на работа.
- Гост.
- Старши потребител
Вчера като ходих да си взема препис от решението и изпълнителния лист,деловодителката ме попита откога искам да се върна и аз посочих 28.03.2011 и ми издадоха следния документ :
СОФИЙСКИ РАЙОНЕН СЪД ДО
...състав,ГО (мойто име и адрес)
Гр.д.№ ....
18.03.2011
София
На основание чл.345,ал.1 от КТ уведомяваме ВИ,че в 2-седмичен срок от получаване на настоящето съобщение,считано от 28.03.2011 можете да се явите и да заемете предишната си работа,поради възстановяването Ви,с влязло в сила съдебно решение по гражданско дело номер...,по описа на Софийски районен съд,...състав
Получател...
Дата 23.03.2011
връчител....
Трябва ли и този документ да им го давам и това,че пише от 28.03 да се явя на работа няма ли да се окаже проблем като се явя утре?
СОФИЙСКИ РАЙОНЕН СЪД ДО
...състав,ГО (мойто име и адрес)
Гр.д.№ ....
18.03.2011
София
На основание чл.345,ал.1 от КТ уведомяваме ВИ,че в 2-седмичен срок от получаване на настоящето съобщение,считано от 28.03.2011 можете да се явите и да заемете предишната си работа,поради възстановяването Ви,с влязло в сила съдебно решение по гражданско дело номер...,по описа на Софийски районен съд,...състав
Получател...
Дата 23.03.2011
връчител....
Трябва ли и този документ да им го давам и това,че пише от 28.03 да се явя на работа няма ли да се окаже проблем като се явя утре?
- lorecita
- Младши потребител
poli_g
благодаря ти за бързите отговори.С риск да ти стана досадна искам да те попитам,трябва ли да водя свидетел с мен (в случай,че не ме допуснат да си внеса молбата,тъй като офиса е малка крепост) или мога да си отида сама?
благодаря ти за бързите отговори.С риск да ти стана досадна искам да те попитам,трябва ли да водя свидетел с мен (в случай,че не ме допуснат да си внеса молбата,тъй като офиса е малка крепост) или мога да си отида сама?
- lorecita
- Младши потребител
Извинявай, но ми стана смешно- ти наистина си Марко Тотев( без да се обиждаш, ако не се лъжа сама се нарочи за такъв късметлия).
Това съобщение променя малко нещата( и заради поставената дата в СР относно влизане в сила, което може и да се отчете, като "уважителна причина"... дано не ти се налага)- представи и заверен препис от съобщението, като го уведомиш, че изявяваш желание да се върнеш на работа на 25, а ако счете за преждевременно искането ти- на 28 ще се явиш своевременно.
За втората дата (28), щом си знаеш табиетите на ответника, подсигури си свидетели.
Това съобщение променя малко нещата( и заради поставената дата в СР относно влизане в сила, което може и да се отчете, като "уважителна причина"... дано не ти се налага)- представи и заверен препис от съобщението, като го уведомиш, че изявяваш желание да се върнеш на работа на 25, а ако счете за преждевременно искането ти- на 28 ще се явиш своевременно.
За втората дата (28), щом си знаеш табиетите на ответника, подсигури си свидетели.
- Гост.
- Старши потребител
74 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|