- Дата и час: 26 Ное 2024, 05:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
трудов договор по чл.70
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
трудов договор по чл.70
Здравейте, на 01.12.2010 сключих договор със срок на изпитване за 3 м- по чл.70, във връзка с чл.67, ал.1,т.1. Днес изтече този срок, означава ли че договорът ми вече е безсрочен, т.к.в кодекса пише, че след изтичане на изпитателния срок, договорът става окончателно сключен, означава ли че е вече безсрочен?
- inikolaeva
- Младши потребител
Re: трудов договор по чл.70
inikolaeva написа:Здравейте, на 01.12.2010 сключих договор със срок на изпитване за 3 м- по чл.70, във връзка с чл.67, ал.1,т.1. Днес изтече този срок, означава ли че договорът ми вече е безсрочен, т.к.в кодекса пише, че след изтичане на изпитателния срок, договорът става окончателно сключен, означава ли че е вече безсрочен?
Договорът ви от самото сключване е безсрочен, но е под условие( да го нарека)- ако в срока не отговорите на изискванията на работодателя да има право и възможност да го прекрати( без дължими обезщетения) без усложнения..
Честито и успех в работата.
- Гост.
- Старши потребител
Ако по време на въпросния тримесечен срок няма прекъсвания от всякакво естество - отпуск, болнични, други - да, изпитателният Ви срок е завършил успешно и договорът Ви е окончателен. Ако ли не - с времето на прекъсванията този тримесечен срок се удължава.?
- kazimirc4
- Потребител
Много Ви благодаря! А искам да попитам още един въпрос - след като вече договорът ми е безсрочен, ако си пусна предизвестие за напускане и след един месец напусна, ако ме назначат в друга фирма за извършване на определена работа, примерно за 7 дни и след това ме освободят по чл.325, т.4 - със завършване на опрделената работа, ще мога ли да ползвам голямото обезщетение за безработица.До сега никога не съм ползвала такова, имам 7 години стаж. А също така - задължително ли е да нямам прекъсване между напускането и започването на втората работа, или може да имам такова? Благодаря Ви предварително!
- inikolaeva
- Младши потребител
Какво точно визирате под голямо обезщетение? Вие при всички положения ще имате право на обезщетение при безработица, ако сте били осигурявана 9 месеца за последните 15 преди прекратяване на осигуряването. Размерът на обезщетението е 60 на 100 от среднодневното възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими осигурителни вноски във фонд "Безработица" за последните 9 календарни месеца, предхождащи месеца на прекратяване на осигуряването. Тези обезщетения ще ви бъдат изплащани за срок от 4 до 12 месеца в зависимост от стажа (във вашия случай 8 месеца). При изчисляването на размера на обезщетението следва да се има предвид, че то се изплаща за работни дни, следователно месечният му размер се определя, като полученият дневен размер се умножи по броя на работните дни в месеца, за който се отнася, или по броя на работните дни, за които се дължи обезщетението. Ако сте осигурявана на 300 лв. едва ли ще останете доволна.
- dessys
- Потребител
Благодаря много! Голямо обезщетение имам в предвид 60%, а не 7,20 на ден колкото е минималното обезщетение.Интересува ме ако напусна по свое желание, и ме назначат за 7 дни в друга фирма, ще мога ли да вземам тези 60% и мога ли да имам прекъсване между напускането и започването на второто място?
- inikolaeva
- Младши потребител
Ама вие не четете или не вниквате в написаното?
Никой тук не знае какъв е вашият осигурителен доход за последните 9 месеца (тия 60% могат и да са на 400 лв., и на 800 лв., и на 1000 лв. и така до 2000 лв.) И това минимално 7,20 значи, че не може да взимате по-малко от това.
Размерът на обезщетението е 60 на 100 от среднодневното възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими осигурителни вноски във фонд "Безработица" за последните 9 календарни месеца, предхождащи месеца на прекратяване на осигуряването.
Никой тук не знае какъв е вашият осигурителен доход за последните 9 месеца (тия 60% могат и да са на 400 лв., и на 800 лв., и на 1000 лв. и така до 2000 лв.) И това минимално 7,20 значи, че не може да взимате по-малко от това.
- dessys
- Потребител
ок, но ако напусна по собствено желание и отида на бюрото по труда, ще взимам 4 месеца по 7,20 на ден, а ако отида след изтичане на срочен договор, ще вземам около 350 лева 8 месеца по мои изчисления.Та основният ми въпрос беше дали мога да имам прекъсване между напускането и започването на работа на срочен договор и пак да взема тези 350 лв?
- inikolaeva
- Младши потребител
Аз пък се чудя що щеш ти всъщност? Да работиш, след като явно имаш такава възможност, или да ми висиш на гърба и ти? Щото ако е второто, да взема да ти тегля една?
- inspectora
- Активен потребител
Вие при всички положения ще имате право на обезщетение при безработица, ако сте били осигурявана 9 месеца за последните 15 преди прекратяване на осигуряването (демек може и да има малко прекъсване).
Ъъъ...аз все още се чудя толкова ли тъпо и неразбираемо се изразих...
- dessys
- Потребител
Здравейте и честит празник!
Аз също се чудя дали се изразявам неточно.На мен ми е ясно че при всички положения ще имам право на обезщетение, но искам да взема 60%, т.е. около 350лв, а не минимума. И най-много ме интересуваше ако напусна по свое желание и започна след 2-3 дни прекъсване на друго място на срочен договор и напусна след като изтече срока, т.е. основанието за прекратяване ще бъде изтичане на срока, ще мога ли да ползвам 60%? Ето това ми е въпроса.
Аз също се чудя дали се изразявам неточно.На мен ми е ясно че при всички положения ще имам право на обезщетение, но искам да взема 60%, т.е. около 350лв, а не минимума. И най-много ме интересуваше ако напусна по свое желание и започна след 2-3 дни прекъсване на друго място на срочен договор и напусна след като изтече срока, т.е. основанието за прекратяване ще бъде изтичане на срока, ще мога ли да ползвам 60%? Ето това ми е въпроса.
- inikolaeva
- Младши потребител
Извинявам се, не съм разбрала (ама тъпо и упорито си повтарям мойто си). На въпроса ви - уточнете, моля, дали сте се възползвали до сега от правото си да получавате обезщетения при безработица. Защото ако сте и не са минали 3 години от тогава ще получавате минималния размер - 7,20 лв. Ако не сте и договорът ви се прекрати с изтичане на срока му ще си получавате 60-те % от осигурителния доход за последните 9 месеца.
- dessys
- Потребител
Благодаря за отговорите!
- inikolaeva
- Младши потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|