- Дата и час: 02 Дек 2024, 23:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
наследници при възстановяване на наследство
|
|
61 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
наследници при възстановяване на наследство
Здравейте,
При възстановяване на имоти на починалият ми дядо,преки наследници са синовете и дъщерите му. Има ли право на наследство съпругата на починал преди 8 г. син - наследник, или имотите се предават автоматично на децата на починалия?
При възстановяване на имоти на починалият ми дядо,преки наследници са синовете и дъщерите му. Има ли право на наследство съпругата на починал преди 8 г. син - наследник, или имотите се предават автоматично на децата на починалия?
- 02111967
- Младши потребител
Re: наследници при възстановяване на наследство
Има си ред за наследяване в ЗН, първо наследяват роднините по права линия, а след това - по съребрена линия. ЗН е предвидил като първи ред наследници деца и техни низходящи, тоест съпругата на сина се явява снаха на наследодателя,а не роднина по права линия,отговорът е, че децата на починалия син наследяват заедно с другите деца на наследодателя.
- nk7702n
- Старши потребител
Според зависи. Дребни детайли могат да придадат друга украска на картината. За което същият ЗН е помислил отново.
-
Melly - Старши потребител
Ако починалият син няма деца , тогава наследява съпругата му , но малко по-малък дял от другите преки наследници. Имах такова дело за делба на възстановени земеделски земи , които са били на прадядо ми. Единият му син беше починал без деца и съпругата му наследи дял малко по-малък от нашия.
- kirile
- Потребител
След като децата /т.е аз и сестра ми /сме наследниците по права линия ,по каква причина може майка ми /снахата/ да бъде включена в удостоверението за наследници? Факт е ,че е включена в удостоверението за наследници.
- 02111967
- Младши потребител
02111967 написа:След като децата /т.е аз и сестра ми /сме наследниците по права линия ,по каква причина може майка ми /снахата/ да бъде включена в удостоверението за наследници? Факт е ,че е включена в удостоверението за наследници.
Щото е наследник!Има право на наследство.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Много ясно .Тя е наследник от първи ред
- sava
- Потребител
nk7702n написа:Аз точно това имах впредвид, щом поминалият син е оставил деца, тоест внуци на наследодателя, снахата въобще не трябва да се включва в УН, защото е по - далечен роднина от децата и внуците.
Не съм съгласен.Това ще е вярно само ако към откриването на наследството(смъртта на дядото) синът му вече е бил починал.Така само децата по право на заместване ще са наследници.
Ако към откриването на наследството синът си е бил жив , при неговата смърт го наследяват съответно децата и съпругата му.
Тъй че съпругата си е наследник и правилно фигурира в удостоверението.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Мааму стара Първи ред наследници: Преживял съпруг/ съпруга,низходящи по права линия
п.п.Не може да имаш наследство при жив наследодател
- sava
- Потребител
sava написа:Мааму стара Първи ред наследници: Преживял съпруг/ съпруга,низходящи по права линия
Съпругата не е в първи ред наследници.Той не влиза в редовете ,а е наследник по закон , който наследява с този ред наследници , който е "призован" да наследява,като изключва последния ред наследници.
За послеписа към мен ли се отнася?
- REVOLUTION
- Активен потребител
Наследството на дядо ми е в процес на възстановяне в момента .Сина/т.е баща ми/ е починал преди 8г.Живи са внуците и снахата. Защо тогава е включена майка ми в удостоверението за наследници? След като в момента на откриване на наследството е вдовица.
- 02111967
- Младши потребител
02111967 написа:Наследството на дядо ми е в процес на възстановяне в момента .Сина/т.е баща ми/ е починал преди 8г.Живи са внуците и снахата. Защо тогава е включена майка ми в удостоверението за наследници? След като в момента на откриване на наследството е вдовица.
Наследството на дядо Ви не се открива на датата , на която се възстановяват имотите , а на датата когато е починал.Към онзи момент се определят и кръгът на законните наследници.Ако е бил жив тогава баща Ви-майка Ви е наследник.Ако баща Ви е починал преди да почине дядо Ви-само Вие сте наследници.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Към датата на смъртта на дядо ми земята му е била одържавена и той не е разполагал с нея. Затова в момента се възстановява.Тук ми се пише че майка ми е наследник по сребрена линия не по права.Защо в момента на възстановяването е наследник от 1-ви ред. Баща ми не може да бъде наследник поради смърта си.
- 02111967
- Младши потребител
02111967 написа:Към датата на смъртта на дядо ми земята му е била одържавена и той не е разполагал с нея. Затова в момента се възстановява.Тук ми се пише че майка ми е наследник по сребрена линия не по права.Защо в момента на възстановяването е наследник от 1-ви ред. Баща ми не може да бъде наследник поради смърта си.
Вижте опитах се да Ви обясня с думи прости за какво иде реч.Ако не искате да разберете си е ваш проблем.Майка Ви е наследник и правилно си я пише в удостоверението.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Да определено няма как да разбера.След като майка ми е предоставила пълномощно и завещание на вуйчо ми с което го прави наследник на имоти от другият ми дядо т.е на баща ми. Не на техният баща.Вие ако сте на мое място също няма да го допуснете ,нали?
- 02111967
- Младши потребител
Революцията е прав (и останалите, де), няма защо да упорствате. Това, което обяснявате, е ясно, остава и Вие да разберете, че ако баща Ви е бил жив в момента на смъртта на дядо Ви, той е негов наследник, майка Ви на свой ред е наследник на съпруга си и като такава наследява и част от възстановените земи, принадлежали някога на наследодателя на нейния наследодател.
В качеството си на наследник тя може да упълномощава и завещава, каквото си иска. Сори.
В качеството си на наследник тя може да упълномощава и завещава, каквото си иска. Сори.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
02111967 написа:Да определено няма как да разбера.След като майка ми е предоставила пълномощно и завещание на вуйчо ми с което го прави наследник на имоти от другият ми дядо т.е на баща ми. Не на техният баща.Вие ако сте на мое място също няма да го допуснете ,нали?
Е то не е въпрос на допускане или не.Майка Ви има право на наследство , защото е наследник на баща Ви , а не на дядо Ви.Сега какво пълномощно(с пълномощно не може да го направи наследник) и какво завещание е дала на вуйчо Ви(тя жива ли е?)е друга работа.Нещо ако Ви притеснява специално затова(пълномощното и завещанието) посетете колега да види документите и да Ви консултира какво може да се направи ,но така или иначе за майка Ви си е наследник.
П.П
Не че нещо , ама майка да предпочете брат си пред децата си е много рядко явление и трябва доста да сте сгафили пред нея.
Последна промяна REVOLUTION на 28 Фев 2011, 13:57, променена общо 3 пъти
- REVOLUTION
- Активен потребител
Ако, ако, ако..... А сега се надпреварвайте кой колко хипотези ще навърже, ама пак няма да има угодия, шЪ з`найш.
-
Melly - Старши потребител
ясно ще трябва да си наема адвокат и да водя битки. благодаря за съветите
- 02111967
- Младши потребител
61 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|