начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Имаше заведено дело срещу мен за неизплатени фактури

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имаше заведено дело срещу мен за неизплатени фактури

Мнениеот ivan867481 » 25 Фев 2011, 14:37

Имаше заведено дело срещу мен за неизплатени фактури от моя страна. Аз притежавах необходимите фактури с касов бон, а отсрещната страна се позоваваше на някакъв тефтер. Делото стигна до Окръжен съд. Там делото се реши в полза на "човека с тефтера". Аз не бях уведомен от адвоката си за дата за делото в Окръжен съд, нито пък за решение от този съд и че има издаден изпълнителен лист. Не съм се подписвал нито на призовка, нито на решение, на абсолютно нищо. Разбрах за всичко това едва, когато ми се обадиха от банката, за да ми кажат, че сметката ми е запорирана. И сега имам да изплащам сума, която е била платена преди време.
Можете ли да ми кажете - има ли вариянт този изпълнителен лист да се обжалва или някакъв начин, по който да отпадне? И може ли да подам жалба срещу адвоката, който "защитаваше" моите интереси, за да получи и той съответното наказание за своята компетентност.
Последна промяна ivan867481 на 25 Фев 2011, 15:26, променена общо 1 път
ivan867481
Нов потребител

Re: Моля за мнение и съвет!!!

Мнениеот inspectora » 25 Фев 2011, 14:46

Кофти тръпка мой ;)
Ще трябва да вземеш адвокат за всичкото това, ама ако пак е някой некадърник, после ще трябва още един, за да съдиш тоя втория, ама ако пък и третия е идиотин, ще ти трябва четвърти ... кофти си е овъртял ...

Само да питам нещо: Из тоя "тефтер" някъде има ли твой подпис /или на твой служител, абе нещо подписано от "твоята страна"/?
inspectora
Активен потребител

Мнениеот ivan867481 » 25 Фев 2011, 15:02

Да, има подписи, защото превеждахме пари на всеки 15 дни,но съответните суми са платени и има издадени фактури с касов бон.
Последна промяна ivan867481 на 25 Фев 2011, 15:22, променена общо 1 път
ivan867481
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 25 Фев 2011, 15:09

ivan867481 написа:Да, има подписи, но съответните суми са платени и има издадени фактури с касов бон.

Ами и без да съм ги видял документите мога да кажа, че нито адвокатът ти е негодник, нито пък някой друг ти е виновен ...
Просто е трябвало да си вземеш адвокат преди да почнеш да се разписваш в "тефтера" ;) ... а не като са почнали да те съдят ... Съжалявам ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 25 Фев 2011, 15:43

inspectora написа:
ivan867481 написа:Да, има подписи, но съответните суми са платени и има издадени фактури с касов бон.

Ами и без да съм ги видял документите мога да кажа, че нито адвокатът ти е негодник, нито пък някой друг ти е виновен ...
Просто е трябвало да си вземеш адвокат преди да почнеш да се разписваш в "тефтера" ;) ... а не като са почнали да те съдят ... Съжалявам ...

Че за какво съжаляваш Инспекторе? Проблемът не е твой.

Има една стара поговорка "Който плаща зле, плаща два пъти". Честито.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 25 Фев 2011, 16:36

DEKAH написа:Има една стара поговорка "Който плаща зле, плаща два пъти". Честито.

В случая май се е получило, че който се задължава зле, може да се задължи за едно нещо два пъти ;)
inspectora
Активен потребител

Назад към Общи дискусии