начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

мога ли да осъдя биологичния си баща, поне за името му

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

мога ли да осъдя биологичния си баща, поне за името му

Мнениеот veseto » 23 Фев 2011, 19:25

По време на брака с мъжа си майка ми ме е родила от друг мъж, но това го разбирам след 24г. Въпросът ми е, мога ли да осъдя биологичния си баща поне за името му.
Последна промяна consultant на 24 Фев 2011, 07:17, променена общо 2 пъти
Причина: Писането на кирилица е задължително!!!
veseto
Нов потребител

Re: moga li da sydq bashta si

Мнениеот Гост. » 23 Фев 2011, 19:39

veseto написа:Po vreme na braka s myja si maika mi me e rodila ot drug myj, no tova go razbiram sled 24g. Vyprosyt mi e, moga li da osydq biologichniq si basta pone za imeto mu.

А можете ли да пишете с букви от българската азбука?
Когато направите опит за корекция( кирилизатори има в нета, поради което извинение няма за това) в тази насока - ще ви дам отговор.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 23 Фев 2011, 19:51

Не не можете да съдите биологичния си баща.Имате установен произход от баща-съпруга на майка Ви.Възможно е било да оспорите бащинството на съпруга на майка Ви до 1 година след навършване на пълнолетие.Срокът е преклузивен и е изтекъл , поради което предявяването на евентуален иск от ваша страна ще бъде недопустим.

Всъщност на колко години сте , презумирал съм че сте поне на 24 г?
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот portokal » 23 Фев 2011, 19:54

Ааа, през 2005 г., когато латинопишещият е бил на 18 г., дори и това не е можело.
Можели са само майка Ви и документалният Ви баща. Вие самият никого не можете да "осъдите". Те също не могат, защото сроковете за това са изтекли.
Освен ако съпругът до момента не е научил за раждането, разбира се. Което не ми се вярва.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот veseto » 23 Фев 2011, 20:01

На 24г. съм, но аз не съм знаела, че съм дъщеря на друг мъж, просто са крили от мен. Иначе бих си потърсила правата много по-рано.
veseto
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 23 Фев 2011, 20:02

veseto написа:На 24г. съм, но аз не съм знаела, че съм дъщеря на друг мъж, просто са крили от мен. Иначе бих си потърсила правата много по-рано.

Съжалявам , но това е положението.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот namakak » 24 Фев 2011, 00:29

От момента на узнаването тече срока.Ако ви се е наложило чрез служба Есграон или чрез друг такъв документ вие сте узнали,то от там тече срока.
По-добрият вариянт е да се пробва,дори и да не спечели,от този да не се спечели без да е пробвал.
Имате свидетели?Даказателства и експертизи.Всеки би желал да узнае истината.Истината се доказва в съда.
Препоръчвам консултация с адвокат.Съда приема всякакви искове.На вас ви трябва решение с истина,защото можете да се откажете от името си и настоящия си баща.Вие можете да правите каквото си искате,стига вие да го пожелаете.Успех дете,узнай произхода си.Адвокат вещ ще трябва да се запознае с теб и да чуе какви са доводите ти,за да може да предприеме какъв да е искът ,в кой съд да го заведе.За всичко си има алинеи и болести :D
Аватар
namakak
Потребител

Re: мога ли да осъдя биологичния си баща, поне за името му

Мнениеот donna » 05 Мар 2011, 14:38

namakak ,какви ги пишете , ей ви една тема от тъй нареченото далечно минало на лекса!
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=23697
donna
Старши потребител

Мнениеот toni_sf » 09 Мар 2011, 11:01

REVOLUTION написа:
veseto написа:На 24г. съм, но аз не съм знаела, че съм дъщеря на друг мъж, просто са крили от мен. Иначе бих си потърсила правата много по-рано.

Съжалявам , но това е положението.

:D Сега незнам на колко сте но можете да си смените името ако желаете и даже и фамилията
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Назад към Семейни казуси