- Дата и час: 29 Ное 2024, 01:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Омъжена в процес на развод и бременна от друг мъж
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Омъжена в процес на развод и бременна от друг мъж
Здравейте ,искам да се обърна за помощ към Вас.От 3 години съм разделена със бившият си съпруг и не живеем под един покрив.И двамата живеем в Кипър и от 3 год.не се бяхме прибирали в България и поради тази причина нямаме ефективен развод.1г. след нашата раздяла аз срещнах мъжът,който е до мен сега вече 2г. и баща на бъдещото ни дете.В мига който забременях бях най-щатливата жена на света(имам 2 спонтанни аборта),а в същото това време и се ужасих,защото още нямам развод,а по закон детето ни трябва да се запише на името на бившият ми....Реших да се прибера в нашата родина да задвижа нещата.Подадох молба за развод,но по невзаимно съгласие,защото бившият ми съпруг не желае до ми съдейсва по никакъв начин.....нямам думи за него.....Делото вече е в ход слава богу,но нещата много ще се проточват,аз съм вече в 8 месец и по всяка вероятност нашето скъпо детенце ще се роди преди развода....За това молбата ми е към всички Вас,ако знаете клауза или ситуация, при която да можем да запешем детенцето ни с наште имена,ИМЕНАТА НА ИСТИНСКИТЕ му родители,а не да водим след това безмислени дела за ДНК тестове и бащинсво......Благодаря Ви предварително. tan.gif
- danilida1
- Нов потребител
Re: Омъжена в процес на развод и бременна от друг мъж
Таня, малко си закъсняла- 8 лунарен месец и едва сега ИМ за развод по исков път.... късно е / а малко по-рано и в нужните ръце можеше да са къде по- различни нещата/.
Сега.... ще си водите делата за оспорване на бащинство.
Късно е за каквато и да е реакция.
Честито за радостта и успех.
Сега.... ще си водите делата за оспорване на бащинство.
Късно е за каквато и да е реакция.
Честито за радостта и успех.
- Гост.
- Старши потребител
Докато дойде делото, детенцето, да е живот и здраве ще се роди. Съдът ще е длъжен да присъди и издръжка, така че той бившия сам ще тръгне да доказва ,че не е баща. Но няма начин да не го запишат на неговите имена.
- sunrise
- Активен потребител
До 3 години от раждането истинския баща може да подаде иск за установяване на бащинството- имаше май-нещо такова? Да не се окаже само че трето лице е бащата
- p_dyan
- Потребител
Ако нямате развод в деня на раждането на детето то ще носи името на вашия бивш съпруг.След това трябва Вие или той да заведето дело, в което ще има ДНК-тестовете и останлите простотий и нерви.Попаднах в същата ситуация.Делото за смяна името на детето продължава 6-7 месеца и струва около1000-1300 лева.Преди делото за името трябва да мине естествено бракоразводното дело.
- kalinkaivanova2
- Нов потребител
Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.
(2) Ако детето е родено преди да са изтекли триста дни от прекратяването на брака, но след като майката е встъпила в нов брак, за баща на детето се смята съпругът на майката от новия брак.
kalinkaivanova2, аз разбирам ал.1, че дори при раждането да е вече разведена, ако са минали по-малко от 300 дни от прекратяването (което сигурно е от датата на решението) - пак детето ще е записано с името на бившия.
danilida1, дано вече си родила успешно, това е най-важното. Другото ще се нареди, не сте първите, нито последните, които водят такива дела.
(2) Ако детето е родено преди да са изтекли триста дни от прекратяването на брака, но след като майката е встъпила в нов брак, за баща на детето се смята съпругът на майката от новия брак.
kalinkaivanova2, аз разбирам ал.1, че дори при раждането да е вече разведена, ако са минали по-малко от 300 дни от прекратяването (което сигурно е от датата на решението) - пак детето ще е записано с името на бившия.
danilida1, дано вече си родила успешно, това е най-важното. Другото ще се нареди, не сте първите, нито последните, които водят такива дела.
- cuckoo
- Младши потребител
Да така е, до 300 дни (приблизително 10 месеца, колкото трае най-дългата възможна човешка бременност) след развода или по време на брака родените деца се смятат за деца на законния съпруг на майката. Презумпцията за бащата, както се нарича това, обаче е оборима. Т. е. нужно е да се обори бащинството на законния съпруг и детето да се припознае от истинския му баща.
Аз обаче съм студент и мога да греша някъде.
Аз обаче съм студент и мога да греша някъде.
- vokial
- Младши потребител
Към студента: ако имаше СР, влязло в сила, за прекратяване на брака и сключи нов брак?...
Без значение какво е станало- сега всеки от тях тримата( майка, бащата, който брака сочи за такъв и детето са активно легитимирани да водят този иск), ерго- проблемът ще се реши, но с повече разходи и време.
Без значение какво е станало- сега всеки от тях тримата( майка, бащата, който брака сочи за такъв и детето са активно легитимирани да водят този иск), ерго- проблемът ще се реши, но с повече разходи и време.
- Гост.
- Старши потребител
Не се намесих умишлено, докато темата беше актуална, но имах клиентка, която омъжена за един, роди дете от друг. Роди го в САЩ, където живееха. Не знам как е в близките до нас страни, но там за баща на детето са вписали биологичния баща, когото са посочили - майката, съответно той също се е съгласил. Когато ги развеждахме със съпруга й - американец, представихме акта за раждане, тъй като произхода на детето не е от съпруга и това е удостоверено с официален документ, родителските права над детето въобще не бяха предмет в брачното дело.
Имам едни други пък - детето записано на съпруга и вече доста голямо, развели са се след години, той заминал за чужбина за около две години, тя го осъдила и за период назад и са се събрали едни суми - хиляди лева, и когато се връща, държавата чрез общината ги била изплатила, и сега държавата си ги иска - слагат му една забрана и така. Тъпо - не може и да оспорва произхода, все пак е имало бракоразводно дело, такова за издръжка, явно са получавани съобщения някакви, от някого. И така за чуждото дете ...
Но разбира се Поли е права, успее ли да се разведе и омъжи отново преди да се роди детето, естествено, че ще го запишат на съпруга, а не на бившия. Само лошото е, че от един неуспешен брак се хвърляш в друг, не твърдя неуспешен, но ...
Имам едни други пък - детето записано на съпруга и вече доста голямо, развели са се след години, той заминал за чужбина за около две години, тя го осъдила и за период назад и са се събрали едни суми - хиляди лева, и когато се връща, държавата чрез общината ги била изплатила, и сега държавата си ги иска - слагат му една забрана и така. Тъпо - не може и да оспорва произхода, все пак е имало бракоразводно дело, такова за издръжка, явно са получавани съобщения някакви, от някого. И така за чуждото дете ...
Но разбира се Поли е права, успее ли да се разведе и омъжи отново преди да се роди детето, естествено, че ще го запишат на съпруга, а не на бившия. Само лошото е, че от един неуспешен брак се хвърляш в друг, не твърдя неуспешен, но ...
- nevin_alibriam
- Потребител
Към студента: ако имаше СР, влязло в сила, за прекратяване на брака и сключи нов брак?...
Тогава нещата ще се получат както си казва чл. 61, ал. 2, но изглежда в посочения казус няма да им стигне времето за това. Пък и то вече е изтекло...
- vokial
- Младши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|