Може ли чуждестранна фирма, която няма представителство в България да наеме лица за работа със служители на тази фирма на територията на страната? За да съм по точна става дума за немска фирма, която работи с български фирми за производство на ишлеме. Съответно немската фирма изпраща свой служител в България да наблюдава и контролира процеса на производство и този служител има нужда от преводач-асистент, който ще е с него 5 дена в седмицата и 8 часа на ден.
Немската фирма не е склонна да наеме този преводач асистент на трудов договор (защото не била такава практиката) а по скоро иска да сключи нещо като граждански договор/ договор за услуга с лицето в България, който ще трябва да е самоосигуряващ се (тъй като при този тип договори лицето изпълнител трябва само да плаща всички данъци и осигуровки).
Въпросът ми е според вас има ли практика да се наемат български служители за чуждестранни фирми на трудов договор (или наистина само ако има представителство в страната е възможно да има подобно трудово=правно отношение). Ако все пак това е възможно този трудов договор се регистрира в страната, където е седалището на фирмата и там се плащат данъци/осигуровки?
Опитвам се да разбера дали фирмата се опитва да се измъкне защото разбира се гражданския договор е много по-изгоден за нея.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 05:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Какъв договор се сключва когато те наема чуждестранна фирма
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Какъв договор се сключва когато те наема чуждестранна фирма
Последна промяна ani_79 на 22 Фев 2011, 16:56, променена общо 1 път
- ani_79
- Нов потребител
Re: Какъв договор се сключва когато те наема чуждестранна фирма
А какъв е Вашият интерес в случая?
- inspectora
- Активен потребител
аз съм човекът, когото евентуално ще наемат. Но тъй като в следващите 6-8 месеца ще получавам доста добро обезщетение от бюрото по труда не знам дали има смисъл да се съгласявам да почвам работа при положение, че не искат да ми предложат трудов договор.
- ani_79
- Нов потребител
Ахам ... ами ОК тогава ...
... да Ви имам разсъжденията ...
На някои хора изобщо не мога да им схвана желязната логика ...
Не случайно попитах какъв Ви е интересът ... и пак питам ... след този Ви отговор още по-трудно ми е да Ви схвана интересите ...
... да Ви имам разсъжденията ...
На някои хора изобщо не мога да им схвана желязната логика ...
Не случайно попитах какъв Ви е интересът ... и пак питам ... след този Ви отговор още по-трудно ми е да Ви схвана интересите ...
- inspectora
- Активен потребител
Интересът ми е да ги накарам да ми предложат трудов договор при положение че ще трябва да работя всеки ден по 8 часа (доколкото знам това си е за трудов договор, а не за граждански например). Но те излизат с номера че има правни пречки да бъда на трудов договор защото не съм от Германия (а фирмата няма представителство в БГ) - и се чудя, дали това е истина?
- ani_79
- Нов потребител
Не си знаете интереса бих казал ... ама както и да е - Успех!
За 50% от стойността на договора, който Ви се предлага мога да Ви дефинирам какъв Ви е интересът точно /бих казал, че пак ще сте на печалба /
За 50% от стойността на договора, който Ви се предлага мога да Ви дефинирам какъв Ви е интересът точно /бих казал, че пак ще сте на печалба /
- inspectora
- Активен потребител
благодаря за пожеланията
- ani_79
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|