Работя в Ангола като инжинер. Собственика на една португалска фирма ми предложи договор към неговата фирма. Подписах договор за 6 месеца, тъй като е в провинцията и не знаех дали ще се адаптирам към условията. Започнах работа, но след като мина първия месец ми прекрати договора. Бил доволен от работата ми, но предпочитал да назначава свои хора т.е португалци. Това е устното му обяснение. В документа който ми даде за прекратяване на договора пише, че съм бил на едномесечен пробен период, което е абсурдно тъй като в договора няма такава клауза. Ако изобщо беше споменато за такова нещо никога нямаше да подпиша такъв договор и да замина.
Моля, да ми разясните мога ли да съдя въпросния господин директно в Португалия, тъй като освен фирми в Ангола има и в Португалия и освен това е с португалско поданство.
Благодаря за отговорите предварително.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 05:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прекратен трудов договор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Прекратен трудов договор
Можеш и имаш право да го осъдиш,ако наистина в договора ти е написано,че ти е за 6 месеца.След като фирмата ти е извън България парите по делото ще са много повече от тези ,които ще вземеш,затова ти си решаваш дали да го направиш.Можеш да го съдиш само от лично удовлетворение.
- bosconsult
- Нов потребител
Благодаря за отговора.
Обаче не знам къде трябва да го съдя. Дали в Ангола или може да го съдя и в Португалия. Фирмата му е в Ангола, има и фирми в Португалия. Португалец е. Не ми е много ясно къде трябва да заведа делото.
Обаче не знам къде трябва да го съдя. Дали в Ангола или може да го съдя и в Португалия. Фирмата му е в Ангола, има и фирми в Португалия. Португалец е. Не ми е много ясно къде трябва да заведа делото.
- dejanpetroff
- Нов потребител
В Ангола.
- bosconsult
- Нов потребител
Че защо да не може и в португалия?
- svettoslav
- Активен потребител
dejanpetroff написа:Собственика на една португалска фирма ми предложи договор към неговата фирма.
dejanpetroff написа:Фирмата му е в Ангола, има и фирми в Португалия. Португалец е.
Така или иначе трябва да се определи коя точно "фирма" е Ваш работодател.И какво означава "собственик на фирма" и т.н. и т.н.
Отивате с документите при адвокат,който може и да Ви обясни ако се занимава с международно частно право.Той ще види кой Ви е точно работодател,като няма никакво значение кой за какъв шеф ви се е представял и кой бил "собственик на фирми".
Може да се окаже,че Х изобщо няма нищо общо с вашата фирма-работодател.Ами там например собственик на капитала бил брат му,управител сестра му,които вие изобщо не сте и чували.
Така че тук Ангола,Португалия,България...след като се видят документите и закона
- svettoslav
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|