начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

На три въпроса,никакъв адекватен отговор

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: На три въпроса,никакъв адекватен отговор

Мнениеот Гост. » 06 Фев 2011, 18:35

:roll: :lol: Колега, когато аргументацията куца неминуемо се започва с неотносими такива.

погледнах ви сайта- нямам против да сте конкуренция на лекс, така щото и тук никой от нас не взима стотинка за това, че си бърбори с колеги, но! - вие не просто рекламирате сайта и работата на дружеството, вие каните запиталите ви on line на лична реална среща, която вече не е про боно.

Отново повтарям, че това са общи положения и не можем да се ангажираме със 100 % верен отговор на поставения въпрос без да прегледаме документите Ви. :wink:

Свържете се с адвокат ...........Петков на телефон ................. или ни потърсете в кантората на ул. ".............' ..........всеки работен ден от 1............ до 1.......

Та, хайде ако ще спорите с мен нека не е като на пазара, че ще ви препратя да си освежите знанията досежно ЗА и ЕК.

п.п. Смятам за коректно да ви уведомя, че съм сезирала модератор за непозволената реклама в поста.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот p_p_petkov » 06 Фев 2011, 18:48

Бих казал типично поведение за юридическото съсловие. Първо, не съм адвокат и не съм адресат на посочените закони. Второ, не смятам, че нарушаваме ЗА, ЕК по никакъв начин. Трето, въпросният кодекс лично за мен буди недоумение с разпоредби от сорта на "Адвокатът или негов съдружник не може да предлага услугите си на бъдещ клиент лично, чрез посредник или по друг начин, освен в случаите, когато адвокатът има семейна, роднинска или предходна професионална връзка с лицето." Ако адвокатската етика се изразява в това да бъдеш дотам пасивен и смирен - не, мерси, имам други възгледи!
А и lex.bg е съвсем различен сайт - и като идея, и като обем, но ако ни виждате като конкуренция, благодаря за комплимента!
p_p_petkov
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 06 Фев 2011, 18:58

Ах, да- вие сте само сътрудник в две адвокатски дружества. Извинете, че ви натресох съответен образователен ценз.

А и lex.bg е съвсем различен сайт - и като идея, и като обем, но ако ни виждате като конкуренция, благодаря за комплимента!

Нямам представа какво размишлява ръководното тяло на лекс по отношение на вас, и да кажа не се вълнувам, идеята е, че ако вие се смятата за капацитети не бихте подходили по този начин характерен за нЕкои организми( пр. визирам крехката симбиоза между паразит и гостоприемник).
Гост.
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 06 Фев 2011, 19:05

Къде се отнесе веселата тема :cry:
Господине, Вие не, но брат Ви е адвокат и "адресат" на посочения закон /в едниствено число, защото ЕК не е закон, само за уточнение/. Действително е реклама. Не е нужно да сте икономист - има и тълковни речници за смисъла на думата. Лично мен обече не това ме подразни, а обстоятелството, че не разбирате "вицовете" на руски :D Много жалко беше това Ваше изказване и демонстрира, освен кастрираното Ви чувство за хумор, ограниченост и дребнодушие.
П.П. Моля, като давате безплатните си консултации в рекламирания сайт, имайте предивд изключенията от обхвата на ЗУЕС. Вярно, че е безплатно, ама така, за да не се излагате.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот Melly » 06 Фев 2011, 19:15

Хахахахааа, сладури младенци. И какво казваш, Пламчо, правото ти е било хоби ли? :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот p_p_petkov » 06 Фев 2011, 19:25

Според мен някой друг не спазва етични правила и обръща дискусията на ученическо междучасие. Аз няма да доказвам, че нямам сестра. А адвокатски сайтове - с лопата да ги ринеш. Щом нашия ви е такъв трън в очите - не влизайте, решението е просто. Всичко хубаво!
p_p_petkov
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 06 Фев 2011, 19:35

:) Имате комплименти от мен по отношение статията "Деловодство" :lol:
В раздел общи дискусии има тема " Една кошница с усмивки"- защо не я пуснете там?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот p_p_petkov » 08 Фев 2011, 00:27

lexy21 написа:Къде се отнесе веселата тема :cry:
Господине, Вие не, но брат Ви е адвокат и "адресат" на посочения закон /в едниствено число, защото ЕК не е закон, само за уточнение/. Действително е реклама. Не е нужно да сте икономист - има и тълковни речници за смисъла на думата. Лично мен обече не това ме подразни, а обстоятелството, че не разбирате "вицовете" на руски :D Много жалко беше това Ваше изказване и демонстрира, освен кастрираното Ви чувство за хумор, ограниченост и дребнодушие.
П.П. Моля, като давате безплатните си консултации в рекламирания сайт, имайте предивд изключенията от обхвата на ЗУЕС. Вярно, че е безплатно, ама така, за да не се излагате.

И все пак да попитам за въпросните изключения от обхвата на ЗУЕС - какво нередно видяхте в отговора ми в сайта? Или имате различна константна практика като домоуправител?
p_p_petkov
Нов потребител

Мнениеот lexy21 » 08 Фев 2011, 00:38

Като домупарвител - не, като нещо друго :wink: Та, описаният случай попадана в изключенията от обхвата, визирани в чл. З от ЗУЕС и константната съдебна практика сочи, че когато собствениците на индивидуално обособени обекти в ЕС са двама споровете се решават по реда на чл. 32, ал. 2 от ЗС. По този ред се решават и в някои други хипотези сред визираните в чл. 3 от ЗУЕС.
Последна промяна lexy21 на 08 Фев 2011, 00:45, променена общо 1 път
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот hidden » 08 Фев 2011, 00:41

Колега, откъде Ви хрумна, че давността за погасяване на вземанията на банките е 3 г.? Такава е само за лихвите, а това, че кредитът се изплаща на вноски, не го прави периодично вземане, тъй като неплащане на 3 вноски банката може да направи предсрочно изискуем кредита за цялото вземане.
И откъде накъде решихте да приравните вземането за обезщетение за майчинство на...издръжка??
Това писмо на НОИ, което сте го цитирали, вече не важи, защото има нов. чл. 114а КСО (в сила от 01.01.2011 г.).
Ясно защо съветите Ви са така безплатни - ами че те не струват пукната пара :)
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот p_p_petkov » 08 Фев 2011, 09:55

И на проф. Мария Павлова така и е хрумнало ;)
p_p_petkov
Нов потребител

Мнениеот namakak » 21 Фев 2011, 22:16

Благодаря на всички включили се в темата :D
Знаех си че не съм само аз полудял от 20 годишно дело.
Е тогава аз ще отговоря по моя си начин .Решение на село в срок-значи един месец поне :roll: :lol:
А адекватни ли сте как се работи с лудист :mrgreen:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот lexy21 » 22 Фев 2011, 01:32

Веселата тема пак стана весела и пак е на дневен ред :D Значи е времето и мястото да се покая за поста си от предишната страница, в който се бунтувах, че това не е личен блог, в който да се изразява лудостта / гениалността на разни елементи /които, в крайна сметка, са си част от цялото/. Хич не бях права. Тук поне лудистите на никого не вредят.
П.П. namakak, мога ли да помоля за малко запетаи, като начало, ако не съм твърде нахална :oops: Колкото Ви се откъснат от ръцете. Смисълът ще го отдам на символизъм.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 22 Фев 2011, 11:12

:D Най накрая да видя и чувство за хумор в lexy21 все пак има лек напредък полека лека се ограмотяват хората в сайта. :wink: Свикнете не се задълбавайте толкова в теми на които трябва да се задават още въпроси за да се стигне до същноста на проблема. :D Дано се сетите за отговора си по една друга тема,че това е друга бира :wink:
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот namakak » 22 Фев 2011, 23:00

Готово Лекс :oops: Включвам си Num Lock :lol:
Заапетая след заапетая :wink: ,,,,,,,,,,,,, :mrgreen:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот lexy21 » 22 Фев 2011, 23:42

Няма как да не благодаря. Удивителен след удивителен /знак/ :wink: !!!!!!!!!!!
Я, хуморната полиция провежда СПО с ръководител Тони Софиянеца.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот namakak » 22 Фев 2011, 23:53

Фрехщейн,ние от Дивотино си измисляме сортове селяния,без добавки и прибавки,качеството е от класа.Аз за какво съм,нали за да няма изненади :roll:
Победата е на подготвения.Вече ще слагам и запетайки.
Благодаря,че да не се изложа с правописа :lol:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот toni_sf » 23 Фев 2011, 13:35

:D Да видяхме го от темата Ви пусната по закона ЗУЕС се смяхме много от такива компетентни отговори от квалифицирани юристи :wink:
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии