- Дата и час: 25 Ное 2024, 10:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
"Некоректен"адвокат
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
"Некоректен"адвокат
Здр, моля,някой за помощ в една доста неприятна ситуация.Иде реч за следното:
Преди няколко години моят съпруг ползва услугите на една "адвокатка" за едно наказателно дело,беше осъден да заплати 500лв+50лв държавна такса(общо 550) и понеже беше зает даде парите на адвокатката,за да ги внесе тя(разбира се без разписна бележка),мина доста време и на моят съпруг му се наложи да отиде в съда за свидетелство за съдимост и там служителката му казала,че дължи 550лв за минало дело.Следователно ние от наша страна се обърнахме към тази "наша адвокатка"за въпросната квитанция и договорихме ден и час,в който до се срещнем(и до ден днешен се срещаме,все поради нейната прекалена заетост),но разбира се квитанция в нас няма.Не казвам ,че не е е внесла парите,но как да я вземем?Правихме жалба срещу нея в адвокатската колегия и пак договорки за нови срещи,които все не се състояват.Освен този проблем се появи и нов-тя започна да ни пуска SMS-и че й дължим все още някакъв хонорар,при все ,че моят съпруг й даде такъв и то пред най-малко трима свидетели(аз,съпругът й и нейният помощник в кантората),но сами разбирате,че като свидетел оставам само аз в случая,защото едва ли съпругът и помощникът й ще свидетелстват срещу нея.За въпросните суми било то неин хонорар или пък друго нямаме разписни бележки(тя рядка дава такива,да не казвам,че въобще не дава)освен това как да поискаш бележка на "адвокат",който в случая се явява жена на твой колега?Караш я на доверие.Междувременно едната страна от това наказателно дело възобнови ново,гражданско дело,в което пак защитник е "въпросната адвокатка".Как да се "отървем"от услугите й след като все изтъква някакви уж неплатени хонорари,как да си вземем документите от нея за тези дела,след като не можем да се срещнем с нея?Как да се защитим от ново съдебно дело(ако тя реши да има такова)?Въобще някой ,моля ви да ни посъветва!!!Държа да отбележа,че не съм юрист и моля,този,който ни дава съвет да бъде така добър да пише на"народен език" Вече си мисля да се обадя на "Господари на ефира".Предварително ви благодаря!
Преди няколко години моят съпруг ползва услугите на една "адвокатка" за едно наказателно дело,беше осъден да заплати 500лв+50лв държавна такса(общо 550) и понеже беше зает даде парите на адвокатката,за да ги внесе тя(разбира се без разписна бележка),мина доста време и на моят съпруг му се наложи да отиде в съда за свидетелство за съдимост и там служителката му казала,че дължи 550лв за минало дело.Следователно ние от наша страна се обърнахме към тази "наша адвокатка"за въпросната квитанция и договорихме ден и час,в който до се срещнем(и до ден днешен се срещаме,все поради нейната прекалена заетост),но разбира се квитанция в нас няма.Не казвам ,че не е е внесла парите,но как да я вземем?Правихме жалба срещу нея в адвокатската колегия и пак договорки за нови срещи,които все не се състояват.Освен този проблем се появи и нов-тя започна да ни пуска SMS-и че й дължим все още някакъв хонорар,при все ,че моят съпруг й даде такъв и то пред най-малко трима свидетели(аз,съпругът й и нейният помощник в кантората),но сами разбирате,че като свидетел оставам само аз в случая,защото едва ли съпругът и помощникът й ще свидетелстват срещу нея.За въпросните суми било то неин хонорар или пък друго нямаме разписни бележки(тя рядка дава такива,да не казвам,че въобще не дава)освен това как да поискаш бележка на "адвокат",който в случая се явява жена на твой колега?Караш я на доверие.Междувременно едната страна от това наказателно дело възобнови ново,гражданско дело,в което пак защитник е "въпросната адвокатка".Как да се "отървем"от услугите й след като все изтъква някакви уж неплатени хонорари,как да си вземем документите от нея за тези дела,след като не можем да се срещнем с нея?Как да се защитим от ново съдебно дело(ако тя реши да има такова)?Въобще някой ,моля ви да ни посъветва!!!Държа да отбележа,че не съм юрист и моля,този,който ни дава съвет да бъде така добър да пише на"народен език" Вече си мисля да се обадя на "Господари на ефира".Предварително ви благодаря!
- melisa053
- Нов потребител
Re: "Некоректен"адвокат
Това Ви съветвам и аз , може да е някоя оттук която се подвизава из форума и в момента да се смее на питането Ви.Да и аз не съм юрист затова по добре дайте публичност.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
"някоя"?- родителите са се справили блестящо.
... все тая!
... все тая!
Последна промяна poli_g на 22 Фев 2011, 12:54, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
Toni, еди - кой си, в една тема за публичната продан ясно си изразих мнението , че не бива да се правят обобщения и да се пишат всякакви глупости за колеги въобще! И продължавам да мисля, че тук наистина има много умни колеги и добри професионалисти. А тези изпълнения, за които човекът пише по - горе, са направо простотии. Аз, например, никога не бих отказала да издам документ за платен хонорар, или да дам разписка за платена държавна такса. Звучи глупаво и дребнаво.
Съгласна съм, че има всякакви хора навсякъде, за съжаление, влизам в положението на човека, но чак пък да търсим " лошите" тук във форума или да се обаждаме на " Господари на ефира", смешно звучи. В крайна сметка, ако наистина той е попаднал на некоректен колега, да си потърси друг, който да да го посъветва какво да направи, да му окаже съдействие, да си подаде възражение в евентуално заповедно производство, да си пусне жалба в съответната адвокатска колегия, а относно това, че само той е присъствал в момента на даването на парите - не може да свидетелства сам на себе си.
Съгласна съм, че има всякакви хора навсякъде, за съжаление, влизам в положението на човека, но чак пък да търсим " лошите" тук във форума или да се обаждаме на " Господари на ефира", смешно звучи. В крайна сметка, ако наистина той е попаднал на некоректен колега, да си потърси друг, който да да го посъветва какво да направи, да му окаже съдействие, да си подаде възражение в евентуално заповедно производство, да си пусне жалба в съответната адвокатска колегия, а относно това, че само той е присъствал в момента на даването на парите - не може да свидетелства сам на себе си.
Последна промяна nk7702n на 22 Фев 2011, 11:43, променена общо 1 път
- nk7702n
- Старши потребител
Поли, тази идея за справка в Регистрите на адвокатската колегия, е добра, но там не излиза информация за предишни наложени дисциплинарни наказания, единствено дали е практикуващ, съответно лишен от адвоктск права и т.н. Но все пак е нещо.
- nk7702n
- Старши потребител
Разберете ме правилно аз не оспорвам ,че има много съвестни и наистина честни адвокати които си държат на професията ,както и да кажем доктори , аз уважаам тези професии и искам да знам,че човека които почти ти влиза в личният живот и в нещата е такъв на когото може да се довериш .nk7702n написа:Toni, еди - кой си, в една тема за публичната продан ясно си изразих мнението , че не бива да се правят обобщения и да се пишат всякакви глупости за колеги въобще! И продължавам да мисля, че тук наистина има много умни колеги и добри професионалисти. А тези изпълнения, за които човекът пише по - горе, са направо простотии. Аз, например, никога не бих отказала да издам документ за платен хонорар, или да дам разписка за платена държавна такса. Звучи глупаво и дребнаво.
Съгласна съм, че има всякакви хора навсякъде, за съжаление, влизам в положението на човека, но чак пък да търсим " лошите" тук във форума или да се обаждаме на " Господари на ефира", смешно звучи. В крайна сметка, ако наистина той е попаднал на некоректен колега, да си потърси друг, който да защити интересите му, да си подаде възражение в евентуално заповедно производство, да си пусне жалба в съответната адвокатска колегия, а относно това, че само той е присъствал в момента на даването на парите - не може да свидетелства сам на себе си.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Проверка за адвокат, може да се направи чисто и просто чрез Чичо Гугал.
Обикновено ако има нещо решенията на Колегиите се качват в пространството, и когато впишеш имената на даден адвокат, то ти излиза всичко.
Като например може да се впише : дисциплинарно наказание на адвокат...”
И примерно излиза ето това:
Протокол № 134/10.09.2010 г.
2010-09-10
П Р О Т О К О Л № 134/10.09.2010 год.
Днес, 10.09.2010 год., се проведе редовно заседание на Адвокатския съвет на АК Благоевград, на което присъстваха: .....
Не присъстват представители на КС.
Заседанието протече при следния дневен ред:
1. Информация за работата на Дисциплинарния съд
2. Информация за текущата дейност на АС за периода от 13.08.2010 г до 10.09.2010 год.
3. Вписвания, заличаване, отбелязвания в адвокатските регистри и в регистъра на НБПрПом.;
4. Разглеждане на жалби и сигнали и доклади по жалби и сигнали;
5. Подготовка за общото събрание на 25.09.2010 год.
6. Решения по отчети по ЗПП и за определяне на адвокати за осъществяване на правна помощ
7. Разни
По т. 1 :
Докладва ......:
1.По обвинението на............... ДС е наложил наказание ГЛОБА в размер на една минимална работна заплата от 240 лв, както и дисциплинарно наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ ПРАВО ДА УПРАЖНЯВА АДВОКАТСКА ПРОФЕСИЯ” за срок от 3 месеца.
2.По обвинението против ........... ДС е наложил наказание наказание ГЛОБА в размер на една минимална работна заплата от 240 лв, както и дисциплинарно наказание „ПОРИЦАНИЕ”.
3.Поради нередовно призоваване делата срещу .......... и ..... са отложени съответно за 04.10.2010 г и за 06.10.2010 год.
Обикновено ако има нещо решенията на Колегиите се качват в пространството, и когато впишеш имената на даден адвокат, то ти излиза всичко.
Като например може да се впише : дисциплинарно наказание на адвокат...”
И примерно излиза ето това:
Протокол № 134/10.09.2010 г.
2010-09-10
П Р О Т О К О Л № 134/10.09.2010 год.
Днес, 10.09.2010 год., се проведе редовно заседание на Адвокатския съвет на АК Благоевград, на което присъстваха: .....
Не присъстват представители на КС.
Заседанието протече при следния дневен ред:
1. Информация за работата на Дисциплинарния съд
2. Информация за текущата дейност на АС за периода от 13.08.2010 г до 10.09.2010 год.
3. Вписвания, заличаване, отбелязвания в адвокатските регистри и в регистъра на НБПрПом.;
4. Разглеждане на жалби и сигнали и доклади по жалби и сигнали;
5. Подготовка за общото събрание на 25.09.2010 год.
6. Решения по отчети по ЗПП и за определяне на адвокати за осъществяване на правна помощ
7. Разни
По т. 1 :
Докладва ......:
1.По обвинението на............... ДС е наложил наказание ГЛОБА в размер на една минимална работна заплата от 240 лв, както и дисциплинарно наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ ПРАВО ДА УПРАЖНЯВА АДВОКАТСКА ПРОФЕСИЯ” за срок от 3 месеца.
2.По обвинението против ........... ДС е наложил наказание наказание ГЛОБА в размер на една минимална работна заплата от 240 лв, както и дисциплинарно наказание „ПОРИЦАНИЕ”.
3.Поради нередовно призоваване делата срещу .......... и ..... са отложени съответно за 04.10.2010 г и за 06.10.2010 год.
Последна промяна sisi19 на 22 Фев 2011, 12:33, променена общо 1 път
- sisi19
- Потребител
Сиси, по-горното можеше да пуснеш със spoiler, за да не скролваме по 2 часа с телефона, докато четем във форума.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
nk7702n написа:Поли, тази идея за справка в Регистрите на адвокатската колегия, е добра, но там не излиза информация за предишни наложени дисциплинарни наказания, единствено дали е практикуващ, съответно лишен от адвоктск права и т.н. Но все пак е нещо.
... нека тончо да обясни- той ги разбира тея работи.
Последна промяна poli_g на 22 Фев 2011, 12:53, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
Ясно, Поли, напълно те разбирам. Гадна работа е това, пък и може би трябва да се въведат някакви ограничения в ЗА за хора с дисциплинарни наказания, и то както казваш три тамън. То е ясно за какво става въпрос. И дали може човек да разчита на морал у тях.
- nk7702n
- Старши потребител
Сподели Поли, сподели.
Декан - прав си, не го знаех това. Ще го имам предвид. Съкратих малко предният си пост, че наистина много дълго излезе.
Декан - прав си, не го знаех това. Ще го имам предвид. Съкратих малко предният си пост, че наистина много дълго излезе.
- sisi19
- Потребител
Е ти направо изби рибата с това твое направление, няма адвокат който не е изгубил дело , не всеки печели, но явно амбицийте са други и не за сметка на клиента.
- toni_sf
- Активен потребител
до-nk7702n Нещо стигнахте до морала, как така изненадам съм. Затова мога да препоръчам който учи за адвокат да му се наблегне повече на психологията
- toni_sf
- Активен потребител
Защо? Нима мислите, че да си адвокат означава да си неморален?
Освен това, човек може да си чете психологически книги извън юридическото образование.
Освен това, човек може да си чете психологически книги извън юридическото образование.
- nk7702n
- Старши потребител
А Вие какви книги четете, че сте всеобщо компетентен, философски ли?
- nk7702n
- Старши потребител
до-nk7702n Последно време минах на такива за който пише срещу костюмарите с кършещи ръце и такива където ходят почти без поли по съдилищата . Иначе много обичам да чета как Дядо Йоцо гледа дали идва една Българка По жицата.
- toni_sf
- Активен потребител
А, стига бе, кои са тия, които ходят без поли по съдилищата, не вярвам да са адвокатки!?
- nk7702n
- Старши потребител
до-nk7702n А виж това незнам не съм запознат с устройството на адвокатските кантори:))) но по дела си дават пълномощно и съдията го приема, така,че Вие кажете каква е практиката
- toni_sf
- Активен потребител
Объркал сте се, Тони! Сигурно сте се зазяпал по някоя секретарка на съдията. Адвокатките използват ума си, а не други атрибути, за да се доказват. Май е по - добре да оставите адвокатите на мира и да се насочите към собственото Ви професионално поприще.... Професионален домоуправител, взехте нещо много да консултирате по адвокатски въпроси, да говорите против адвокатите и т.н....
- nk7702n
- Старши потребител
Благодаря на всички дами и господа,които се отзоваха на молбата ми,но така и конкретен отговор за това как да постъпя не получих от никого.До момента видях само нападки един срещу друг,упреци,шеги и т.н.,но не и съвет как да се справя със ситуацията.Разбирам и това,че"гарван гарвану око не вади",но моят цел не беше да нараня някого,а да получа помощ доколкото е възможно.Ни на-малко пък си мисля ,че всички са "един дол дренки",искренно се надявам,че в стадото има все по-малко мърша,както и това,че има и доблестни хора между тях.Все още се надявам да получа конкретен съвет,благодаря още веднъж!
- melisa053
- Нов потребител
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|