начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

"Некоректен"адвокат

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

"Некоректен"адвокат

Мнениеот melisa053 » 22 Фев 2011, 10:34

Здр, моля,някой за помощ в една доста неприятна ситуация.Иде реч за следното:
Преди няколко години моят съпруг ползва услугите на една "адвокатка" за едно наказателно дело,беше осъден да заплати 500лв+50лв държавна такса(общо 550) и понеже беше зает даде парите на адвокатката,за да ги внесе тя(разбира се без разписна бележка),мина доста време и на моят съпруг му се наложи да отиде в съда за свидетелство за съдимост и там служителката му казала,че дължи 550лв за минало дело.Следователно ние от наша страна се обърнахме към тази "наша адвокатка"за въпросната квитанция и договорихме ден и час,в който до се срещнем(и до ден днешен се срещаме,все поради нейната прекалена заетост),но разбира се квитанция в нас няма.Не казвам ,че не е е внесла парите,но как да я вземем?Правихме жалба срещу нея в адвокатската колегия и пак договорки за нови срещи,които все не се състояват.Освен този проблем се появи и нов-тя започна да ни пуска SMS-и че й дължим все още някакъв хонорар,при все ,че моят съпруг й даде такъв и то пред най-малко трима свидетели(аз,съпругът й и нейният помощник в кантората),но сами разбирате,че като свидетел оставам само аз в случая,защото едва ли съпругът и помощникът й ще свидетелстват срещу нея.За въпросните суми било то неин хонорар или пък друго нямаме разписни бележки(тя рядка дава такива,да не казвам,че въобще не дава)освен това как да поискаш бележка на "адвокат",който в случая се явява жена на твой колега?Караш я на доверие.Междувременно едната страна от това наказателно дело възобнови ново,гражданско дело,в което пак защитник е "въпросната адвокатка".Как да се "отървем"от услугите й след като все изтъква някакви уж неплатени хонорари,как да си вземем документите от нея за тези дела,след като не можем да се срещнем с нея?Как да се защитим от ново съдебно дело(ако тя реши да има такова)?Въобще някой ,моля ви да ни посъветва!!!Държа да отбележа,че не съм юрист и моля,този,който ни дава съвет да бъде така добър да пише на"народен език" :) Вече си мисля да се обадя на "Господари на ефира".Предварително ви благодаря!
melisa053
Нов потребител

Re: "Некоректен"адвокат

Мнениеот toni_sf » 22 Фев 2011, 10:39

Това Ви съветвам и аз , може да е някоя оттук която се подвизава из форума и в момента да се смее на питането Ви.Да и аз не съм юрист затова по добре дайте публичност.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 22 Фев 2011, 11:08

"някоя"?- родителите са се справили блестящо. 8)

... все тая!
Последна промяна poli_g на 22 Фев 2011, 12:54, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 22 Фев 2011, 11:11

Toni, еди - кой си, в една тема за публичната продан ясно си изразих мнението , че не бива да се правят обобщения и да се пишат всякакви глупости за колеги въобще! И продължавам да мисля, че тук наистина има много умни колеги и добри професионалисти. А тези изпълнения, за които човекът пише по - горе, са направо простотии. Аз, например, никога не бих отказала да издам документ за платен хонорар, или да дам разписка за платена държавна такса. Звучи глупаво и дребнаво.
Съгласна съм, че има всякакви хора навсякъде, за съжаление, влизам в положението на човека, но чак пък да търсим " лошите" тук във форума или да се обаждаме на " Господари на ефира", смешно звучи. В крайна сметка, ако наистина той е попаднал на некоректен колега, да си потърси друг, който да да го посъветва какво да направи, да му окаже съдействие, да си подаде възражение в евентуално заповедно производство, да си пусне жалба в съответната адвокатска колегия, а относно това, че само той е присъствал в момента на даването на парите - не може да свидетелства сам на себе си.
Последна промяна nk7702n на 22 Фев 2011, 11:43, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 22 Фев 2011, 11:30

Поли, тази идея за справка в Регистрите на адвокатската колегия, е добра, но там не излиза информация за предишни наложени дисциплинарни наказания, единствено дали е практикуващ, съответно лишен от адвоктск права и т.н. Но все пак е нещо. :D
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот toni_sf » 22 Фев 2011, 11:45

nk7702n написа:Toni, еди - кой си, в една тема за публичната продан ясно си изразих мнението , че не бива да се правят обобщения и да се пишат всякакви глупости за колеги въобще! И продължавам да мисля, че тук наистина има много умни колеги и добри професионалисти. А тези изпълнения, за които човекът пише по - горе, са направо простотии. Аз, например, никога не бих отказала да издам документ за платен хонорар, или да дам разписка за платена държавна такса. Звучи глупаво и дребнаво.
Съгласна съм, че има всякакви хора навсякъде, за съжаление, влизам в положението на човека, но чак пък да търсим " лошите" тук във форума или да се обаждаме на " Господари на ефира", смешно звучи. В крайна сметка, ако наистина той е попаднал на некоректен колега, да си потърси друг, който да защити интересите му, да си подаде възражение в евентуално заповедно производство, да си пусне жалба в съответната адвокатска колегия, а относно това, че само той е присъствал в момента на даването на парите - не може да свидетелства сам на себе си.
Разберете ме правилно аз не оспорвам ,че има много съвестни и наистина честни адвокати които си държат на професията ,както и да кажем доктори , аз уважаам тези професии и искам да знам,че човека които почти ти влиза в личният живот и в нещата е такъв на когото може да се довериш .
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 22 Фев 2011, 11:48

Проверка за адвокат, може да се направи чисто и просто чрез Чичо Гугал.
Обикновено ако има нещо решенията на Колегиите се качват в пространството, и когато впишеш имената на даден адвокат, то ти излиза всичко.
Като например може да се впише : дисциплинарно наказание на адвокат...”
И примерно излиза ето това:

Протокол № 134/10.09.2010 г.
2010-09-10

П Р О Т О К О Л № 134/10.09.2010 год.

Днес, 10.09.2010 год., се проведе редовно заседание на Адвокатския съвет на АК Благоевград, на което присъстваха: .....

Не присъстват представители на КС.

Заседанието протече при следния дневен ред:

1. Информация за работата на Дисциплинарния съд

2. Информация за текущата дейност на АС за периода от 13.08.2010 г до 10.09.2010 год.

3. Вписвания, заличаване, отбелязвания в адвокатските регистри и в регистъра на НБПрПом.;

4. Разглеждане на жалби и сигнали и доклади по жалби и сигнали;

5. Подготовка за общото събрание на 25.09.2010 год.

6. Решения по отчети по ЗПП и за определяне на адвокати за осъществяване на правна помощ

7. Разни

По т. 1 :

Докладва ......:

1.По обвинението на............... ДС е наложил наказание ГЛОБА в размер на една минимална работна заплата от 240 лв, както и дисциплинарно наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ ПРАВО ДА УПРАЖНЯВА АДВОКАТСКА ПРОФЕСИЯ” за срок от 3 месеца.

2.По обвинението против ........... ДС е наложил наказание наказание ГЛОБА в размер на една минимална работна заплата от 240 лв, както и дисциплинарно наказание „ПОРИЦАНИЕ”.

3.Поради нередовно призоваване делата срещу .......... и ..... са отложени съответно за 04.10.2010 г и за 06.10.2010 год.
Последна промяна sisi19 на 22 Фев 2011, 12:33, променена общо 1 път
sisi19
Потребител

Мнениеот DEKAH » 22 Фев 2011, 11:53

Сиси, по-горното можеше да пуснеш със spoiler, за да не скролваме по 2 часа с телефона, докато четем във форума.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 22 Фев 2011, 11:57

nk7702n написа:Поли, тази идея за справка в Регистрите на адвокатската колегия, е добра, но там не излиза информация за предишни наложени дисциплинарни наказания, единствено дали е практикуващ, съответно лишен от адвоктск права и т.н. Но все пак е нещо. :D

... нека тончо да обясни- той ги разбира тея работи.
Последна промяна poli_g на 22 Фев 2011, 12:53, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 22 Фев 2011, 12:34

Ясно, Поли, напълно те разбирам. Гадна работа е това, пък и може би трябва да се въведат някакви ограничения в ЗА за хора с дисциплинарни наказания, и то както казваш три тамън. То е ясно за какво става въпрос. И дали може човек да разчита на морал у тях.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот sisi19 » 22 Фев 2011, 12:36

Сподели Поли, сподели.
Декан - прав си, не го знаех това. Ще го имам предвид. Съкратих малко предният си пост, че наистина много дълго излезе.
sisi19
Потребител

Мнениеот toni_sf » 22 Фев 2011, 12:41

:D Е ти направо изби рибата с това твое направление, няма адвокат който не е изгубил дело , не всеки печели, но явно амбицийте са други и не за сметка на клиента.
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 22 Фев 2011, 12:46

до-nk7702n Нещо стигнахте до морала, как така изненадам съм. Затова мога да препоръчам който учи за адвокат да му се наблегне повече на психологията :wink:
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 22 Фев 2011, 15:49

Защо? Нима мислите, че да си адвокат означава да си неморален? :mrgreen:
Освен това, човек може да си чете психологически книги извън юридическото образование. :wink:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 22 Фев 2011, 16:40

А Вие какви книги четете, че сте всеобщо компетентен, философски ли? :D
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот toni_sf » 23 Фев 2011, 14:11

:wink: до-nk7702n Последно време минах на такива за който пише срещу костюмарите с кършещи ръце и такива където ходят почти без поли по съдилищата . :wink: Иначе много обичам да чета как Дядо Йоцо гледа дали идва една Българка По жицата.
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 23 Фев 2011, 14:39

А, стига бе, кои са тия, които ходят без поли по съдилищата, не вярвам да са адвокатки!? :mrgreen:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот toni_sf » 23 Фев 2011, 15:52

до-nk7702n А виж това незнам не съм запознат с устройството на адвокатските кантори:))) но по дела си дават пълномощно и съдията го приема, така,че Вие кажете каква е практиката
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 23 Фев 2011, 18:56

Объркал сте се, Тони! Сигурно сте се зазяпал по някоя секретарка на съдията. Адвокатките използват ума си, а не други атрибути, за да се доказват. Май е по - добре да оставите адвокатите на мира и да се насочите към собственото Ви професионално поприще.... Професионален домоуправител, взехте нещо много да консултирате по адвокатски въпроси, да говорите против адвокатите и т.н....
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот melisa053 » 23 Фев 2011, 21:04

Благодаря на всички дами и господа,които се отзоваха на молбата ми,но така и конкретен отговор за това как да постъпя не получих от никого.До момента видях само нападки един срещу друг,упреци,шеги и т.н.,но не и съвет как да се справя със ситуацията.Разбирам и това,че"гарван гарвану око не вади",но моят цел не беше да нараня някого,а да получа помощ доколкото е възможно.Ни на-малко пък си мисля ,че всички са "един дол дренки",искренно се надявам,че в стадото има все по-малко мърша,както и това,че има и доблестни хора между тях.Все още се надявам да получа конкретен съвет,благодаря още веднъж!
melisa053
Нов потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии