- Дата и час: 01 Дек 2024, 14:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
моля да ми изтълкувате решенията
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
моля да ми изтълкувате решенията
гр. дело 2467/2010г.шрс мога ли да поискам от съда да прекрати издръжката на децата които са родени в брака но съпругата ми призна на бр.дело че аз не съм биологичният им баща а също и присъди семейното жилище срещу смешен наем а самият аз оставам като собственик на улицата децата знаят че аз не съм им биолог. баща и не желаят контакти с мен сина 14г. дъщеря 7г. мога ли да искам поради промяна в обстоятелствата примерно искам да продам жилището или да се оженя повторно на кратко вижте казуса в сайта на шрс решени дела не мога да се съглася с измамата в която съм живял 22 г. и сега да се грижа за чужди деца чакам съвети ....
- lubo59
- Младши потребител
Re: моля да ми изтълкувате решенията
lubo59 написа:гр. дело 2467/2010г.шрс мога ли да поискам от съда да прекрати издръжката на децата които са родени в брака но съпругата ми призна на бр.дело че аз не съм биологичният им баща а също и присъди семейното жилище срещу смешен наем а самият аз оставам като собственик на улицата децата знаят че аз не съм им биолог. баща и не желаят контакти с мен сина 14г. дъщеря 7г. мога ли да искам поради промяна в обстоятелствата примерно искам да продам жилището или да се оженя повторно на кратко вижте казуса в сайта на шрс решени дела не мога да се съглася с измамата в която съм живял 22 г. и сега да се грижа за чужди деца чакам съвети ....
Не ви знам житейската история( щото това, което знае селото го няма в делото), но все пак:
Съпругата, по често употребявала алкохол и поддържала извънбрачни връзки, от каквито и били заченати двете деца, обстоятелство, което тя манифестирала пред близки и роднини и съобщила на съпруга си . Въпреки това той, продължил да полага грижи за децата и семейството, съобразно възможностите на непостоянните си доходи.
Моите поздравления, че сте бил човечен, но сега ще се наложи да чакате някое от децата да инициира дело за оспорване на установения произход от баща( не че имат интерес).
Иск за развод с правно основание чл. 49 ал. 1, във вр. с ал. 3 от СК.
...В срока за отговор на ИМ, ответника редовно уведомен, подава отговор. Оспорва фактите на които искът се основава. Излага, че бракът е дълбоко и непоправимо разстроен, но това се дължи на поведението на ищцата. Желае прекратяване на брака, по вината на ищеца, предоставяне родителските права над децата, на ищцата, определяне режим на лични контакти, с него и осъждането му, да заплаща издръжка в размер на 60 лева, за всяко, считано от подаване на исковата молба, предоставяне ползването на семейното жилище на двамата, а при предоставянето му само на ищцата иска определяне на месечен наем от сто лева, който тя да бъде осъдена да му заплаща, считано от влизане на решението в сила.
В съдебно заседание, страните, редовно призовани, лично и с представителите си поддържат заявеното в исковата молба и отговора.
Хайде сега при представляващия ви, за да даде разяснения защо няма да го може искането ви.
И се радвайте на народните си избранници- началото на кривата пътека от там тръгва.
п.п. има технически проблеми в лекса... явно е от новата платформа.
- Гост.
- Старши потребител
Значи добре ме е нацедила адвокатката ми която ми взе 160 лева за отговора чак като отговорът беше приет от съда разбрах че не мога да променя това което е написано в отговора а вторият адвокат ми обясни че аз вече съм дал съгласието си и делото е решено и какво следва от това решение че аз и издръжка ще плащам и ще живея като клошар при наличието на собствено наследствено жилище в което не ме допускат а с мижавите 46 лева наем ще си търся квартира??? а тя ще си води мъже в моето жилище ? тя в същност цели заграбването на моето жилище но като не се явявам баща значи и нямат право на наследство така е нали вече съм убеден че няма в Р.България правосъдие един ти каже едно друг друго и накрая оставаш измамен от правораздаващите докато не е влязло в сила решението какво мога да се опитам да направя в моя полза в дадения казус с уважение л.и.д.
- lubo59
- Младши потребител
Не може да възложат личното жилище на съпругата повече от 1 година от делото и влизането на решението в сила.
Относно издръжката, не съм сигурен, но при положение, че се водите номинален баща - дължите я.
По отношение на децата - ако сте свикнали с тях, така или иначе сте живели заедно, не е фатално. Притеснително е, но те са си деца все пак и имат нужда от опора.
Относно издръжката, не съм сигурен, но при положение, че се водите номинален баща - дължите я.
По отношение на децата - ако сте свикнали с тях, така или иначе сте живели заедно, не е фатално. Притеснително е, но те са си деца все пак и имат нужда от опора.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Лично аз не виждам с какво Ви е "нацедила" адвокатката Какво според Вас е било редно да напише: "Доверителят ми не е билогичен баща на децата, с оглед на което не дължи издръжака и не следва да се обсъжда искането за предоставяне за ползване на семейното жилище..." Глупости. Нали си имате вече друг адвокат - ами питайте го каква би била разликата, ако беше написала това. Никаква. Има си ред за оспорване на произход и той не е този. Не става въпрос за това "съгласил се", "не се е съгласил". Съжалявам, законите не ги пишат нито съдиите, нито адвокатите. Докато не се оспори произходът по надлежния ред - ами за закона Вие сте родител, с произтичащите от това права и задължения. И оспорването не става в бракоразводния процес.
-
lexy21 - Активен потребител
lubo59 написа:Значи добре ме е нацедила адвокатката ми която ми взе 160 лева за отговора чак като отговорът беше приет от съда разбрах че не мога да променя това което е написано в отговора а вторият адвокат ми обясни че аз вече съм дал съгласието си и делото е решено и какво следва от това решение че аз и издръжка ще плащам и ще живея като клошар при наличието на собствено наследствено жилище в което не ме допускат а с мижавите 46 лева наем ще си търся квартира??? а тя ще си води мъже в моето жилище ? тя в същност цели заграбването на моето жилище но като не се явявам баща значи и нямат право на наследство така е нали вече съм убеден че няма в Р.България правосъдие един ти каже едно друг друго и накрая оставаш измамен от правораздаващите докато не е влязло в сила решението какво мога да се опитам да направя в моя полза в дадения казус с уважение л.и.д.
Не ви знам при какви колеги ходите, и що за хора наемате, но едно е сигурно- не сте ме разбрал. Онова за кривата пътека, което съм творила рано днес, неспала, се отнася за народните ни представители.
Втория колега изобщо няма да го коментирам.
Накратко- човек заплаща за добрината си. Така се получава- вие сте имал знанието, че и с двете деца нямате кръвна връзка, но не сте оспорил презумпцията за бащинство своевременно ( да простите, но с какво вашия адвокат е допринесъл за този факт?!? че му прехвърляте вина и отговорности). По настоящем, вашите права, както и на майката, са преклудирани- остават тези на децата. Несправедливостта, ако и доколкото я има, е че майката има втори бонус- може да (зло)"употреби" правото на децата ( какво от това, че детето ще има назначен особен представител, след като съдопроизводството е отпочнало.. )- вие такъв бонус нямате.
При брачно дело, каквото е и вашето, идва ред да плащате за мълчанието си. Майчето, както и всеки колега е наясно, че дори да признаят тези факти, бракът е посочил вас за баща на децата, бездействието ви и да кажем имущественото ви състояние ви правят сега идеален донор за съществуването им.
Да, Иван греши- до навършване на пълнолетие ще търпите "наемателката си" и децата ( едната година посочена от него касае съвсем различна хипотеза). Нямате шанс, с оглед изложените факти, да ви присъдят на вас правата( тогава имате разумен ход, но вярвам няма да го получите шанса).
Да, имате право да искате, след време според зависи пазара на наемите) изменение на наемната цена, и да- тя ще бъде определена само за площта, която ползва бившата ви съпруга, ерго?- минимална сума някаква( вещите лица ще си кажат сладникавата дума- средни пазарни, приблизително, уклончиво, липсващи коректни данни, някакви вятърничави предположения и прочие, но какво от това?- вие оставате на улицата, за да може децата родени по време на брака да не са във вашето положение). СК нов така повелява- интересите им над всичко, дори истината е не така важна.
Какво можете да сторите?- абсолютно нищо. Не и докато децата не решат да вземат нещата в свои ръце( ама ви написах вече- нямат интерес...и ще бъдат ваши наследници без значение, какво мислите за правораздаването- магистратите само прилагат закона).
Та, такива работи в Патиланско царство.
п.п. Трябва да ви призная, че съм смутена- до скоро сте отглеждал децата като свои, затаил сте истината преди време и едва сега се обръщате срещу тях - защо?
- Гост.
- Старши потребител
Благодаря за съветите но не сте ме разбрали относно децата да тя е афиширала пред обществото че аз не съм бащата но трябваше ли да повярвам на слуховете , и на пиянските и изяви откъде да знам че казва истината ? и какво щеше да се случи ако се установеше че аз съм биол. баща ?... тогава възниква вече истинско недоверие между съпрузите и щеше аз да съм виновен за разпада на семейството и тя не е убедена напълно че аз не съм бащата така че трябва да има ДНК експертиза за да докаже че аз съм бащата и да иска тогава издръжка и да остане да живее в моето жилище иначе няма правосъдие рускини да се облагодетелствуват от българското и европейско законодателство злоба не тая към децата но така както стоят нещата няма да им дам моето наследство нека новият им татко се погрижи за тях щом не ме уважават след всичко това което направи майка им против мен те са в ситуация на не уравновесена психика под въздействието на майка си която породи у тях ненавист към мен но бог ми е свидетел че аз не съм изкал да разруша семейството .това е всичко благодаря ви още веднаж ще оставя всичко на бог той ще въздаде рано или късно правосъдието си .
- lubo59
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|