начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Имам ли прово на отпуска?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам ли прово на отпуска?

Мнениеот pepkabebka » 21 Фев 2011, 12:47

Здравейте,
бременна съм в пети месец и съм болнични от началото на втория месец на бременноста защото много повръщах и все още повръщам но по малко. Въпросът ми е понеже не съм работила тази година а съм била постоянно в болнични ще мога ли да си взема т.е полага ли ми се отпуска за тази година - 2011? Аз съм в болнични от ноември месец без прекъсване т.е за тази година намам нито един работен ден.
pepkabebka
Нов потребител

Re: Имам ли прово на отпуска?

Мнениеот dessys » 21 Фев 2011, 13:08

Имате, разбира се. Изчисляването на паричното възнаграждение за отпуск ще се формира на базата на начисленото среднодневно брутно трудово възнаграждение за последния календарен месец, през който сте отработили най-малко 10 дни преди излизането ви в болничен. Докато сте в дълги болнични, полагаемият платен отпуск ви се натрупва и ще можете да го използвате след отпадане на причината, поради която сте в болнични.
dessys
Потребител

Назад към Трудово право