начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Проблем с един онлайн покер сайт

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем с един онлайн покер сайт

Мнениеот uzunov_89 » 05 Фев 2011, 14:57

Здравейте!
Аз съм студент по право, трети курс и имам един проблем с един сайт. Питах в разни други форуми с надеждата някой да ми даде добър съвет, но това, което получих бяха разяснения колко съм тъп (нещо нормално за бг форум).
Казусът е следният: преди време реших да вкарам 20 евро в залата на Унибет, поиграх покер 2 месеца и ги направих 360 евро :) Два пъти правих тегления по 50 евро без никакъв проблем. В рамките на 3 дни парите постъпваха в картата ми. Преди два дни обаче реших да дръпна останалите пари - 258 евро, при което днес получавам следния имейл:
Здравейте Лъчезар,

Благодаря, че се свързахте с Унибет!

Тегленето ви, извършено вчера (03/02), временно е спряно, тъй като акаунта ви е избран за рутинна проверка на сигурност. Като част от проверките за сигурност учтиво Ви молим да отговорите на този имейл като предоставите документите посочени по- долу.

Как мога да потвърдя данните си?
Потвърждаването на вашата сметка е лесно. Всичко , което е нужно да направите е да отговорите на този имейл с описаните по - долу прикачени документи.

1) Потвърждаване на самоличността Ви
Трябва да предоставите цветно Копие или снимка направена с дигитален фотоапарат от Паспорт, Лична Карта или Свидетелство за управление на МПС което ясно показва:
1. Номерът на документа (номера на личната карта, номера на паспорта или Номера на свидетелството за Управление на МПС съответно) Вашето име и дата на раждане
2. Без черни или размазани части, всички данни трябва да са ясно видими
3. Всички 4 ъгъла на документа (без отрязъци)
4. Датата на валидност не трябва да е изтекла
5. Копие от предната и от задната част на документа

2) Потвърждение на Вашият Адрес
Направете снимка с дигитален фотоапарат или сканирайте копие от сметка за ток или вода, или сметка от Вашата банка по кредитна / дебитна карта , която ясно показва следното:
• Вашето име и адрес
• Датата на издаване (не по-стара от 3 последните 3 месеца)
• Всички 4 ъгъла на документа (без отрязъци) трябва да са видими.

Всички сметки , които се приемат от Унибет като доказателство за адресът Ви са посочени по- долу:
• Сметка за електричество
• Сметка за Водоснабдяване
• Сметка за Данък обозначаваща адресът
• Сметка за домашен телефон
Банково извлечение, интернет банкиране - документ, на който е посочен домашния Ви адрес.

Моля да забележите, че не приемаме сметка за мобилен телефон като доказателство за Вашият адрес.

3)Потвърждаване на картата използвана при депозиране:

- Копие от кредитната карта , като се уверите че първите 6 и последните 4 цифри са ясно видими, например 11** **** 1111. Спокойно може да скриете шестте цифри в средата.( Тъй като без пълният 16 цифрен номер картата не би могла да се използва. Това е за Ваше спокойствие и сигурност.)

- Останалата информация от предната част на Вашата карта трябва да бъде напълно видима за нас. От задната част на картата , моля заличете последните 3 цифри, които служат като код за сигурност, и оставете останалата информация видима. Също така, гърба на картата трябва да бъде подписан.

- Останалата информация от задната част на Вашата карта трябва да бъде напълно видима за нас.

Бихме желали да Ви уведомим , че предоставената ни от Вас информация ще бъде третирана с най- висока конфиденциалност и коректност. Също така искаме да знаете ,че това е еднократна проверка и всички клиенти са подложени на нея поради мерки за сигурност.

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте отново да се свържете с нас.

С уважение,
Весела,
Отдел Клиенти
Унибет

Интересното е, че при първите две тегления нямаше такива изисквания. Не искам да си пращам личната карта преснимана, а очевидно няма да ми дадат парите, ако не го направя. Това, което вършат от сайта за мен е изнудване за това, че напускам залата.
Та, кажете какво да правя, има ли начин да се защитя, да си получа парите без да пращам личните си данни преснимани.
Благодаря Ви предварително.
uzunov_89
Нов потребител

Re: Проблем с един сайт

Мнениеот fighter » 05 Фев 2011, 15:39

В никакъв случай не им пращайте лични данни, особено тези които искат!

Сигнализирайте Комисията за защита на личните данни и искайте да разследват случая.

Пробвайте да изтеглите малка сума до 50 евро!
fighter
Потребител

Мнениеот nikiboy » 06 Фев 2011, 00:01

Те КЗЛД боб хвърлят.
Ще му отговорят, че "собственоръчно ги е предоставил" и получателят няма вина.
Преди време им пратих сигнал за сходен проблем с данни на.. да кажем хиляди хора, а те ми отговарят "ако сте недоволен, пишете им молба да не ви пращат данните на адреса с писма" :lol: - заплатаджии!
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Мнениеот toni_sf » 21 Фев 2011, 11:12

до-uzunov_89 Да за съжаление си влязал в бизнеса на един мастит бизнесмен ,и не може току така да му вземеш пари от бизнеса , макар и малка сума да е :D недей,ще получи инфаркт човека или този който е управител на Унибет ще бъде или скалпиран или бездетен :D бъди благосклонен и не залагай там повече и си остави кредита с който си отворил сметката защото явно си имал излишни пари за да се регистрираш там :D . И правилно си се усетил щом си спечелил да се махнеш, но от това няма излизане, там са замесени много хора и да ги съдиш ще загубиш. Това е съвет от мен, не си длъжен да го спазваш.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Назад към Общи дискусии