начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Издръжка на детето

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Издръжка на детето

Мнениеот imanev » 17 Фев 2011, 19:36

Здравейте,
дължа издръжка за детето ми, което е на 13 години.
Въпроса ми е, мога ли да я плащам на него, по негова бакова сметка?
А ако съм плащал вече по сметка на детето, това дали ще се признае от съдия изпълнител?

Благодаря предварително
imanev
Младши потребител

Re: Издръжка на детето

Мнениеот TheOldMan » 17 Фев 2011, 21:47

А детето ви как ще отиде да си изтегли парите от сметката, като няма лична карта? И ако детската сметка е по общите условия които изискват и двамата родители да дадат съгласие от сметката да се теглят пари, дали пък това не е начин да оказвате натиск върху лицето, получило родителските права? Изобщо... кажете какъв е смисъла на операцията. Нали знаете - на доктор и адвокат всичко се казва, ако искате да получите адекватно обслужване. Но пък в този случай - интернет форум ли е мястото за обсъждане на такива въпроси?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 17 Фев 2011, 21:59

Значи, това е вариант с оглед доказването на плащанията, The old man, защото има и случаи на плащания на издръжка, извършени от единия родител дори в повече от присъдения размер, но въпреки това повторно се изискват от другия родител.Дори съм съветвала хора да го правят точно така с тази цел. А пък за тегленето също си има решение. Не е необходимо да присъстват и двамата родители.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот imanev » 17 Фев 2011, 22:44

Да, при мен е точно такъв случая. Харча трикратно повече за детето от издръжката (150 лв). Не искам да плащам цигарите на бившата! Ако не мога да ги превеждам на детето, имам ли право да и изисквам документи, че парите са похарчени за детето?
imanev
Младши потребител

Мнениеот TheOldMan » 17 Фев 2011, 23:38

Аз затова се опитвам да обясня, че за такива проблеми не може да се търси решение в интернет форум - има много неща, които не са казани и не е редно да бъдат казани в един форум.Твърде много са условностите, достатъчно примери за опити за "пре*би (бивше) другарче" има... поне за този случай личния контакт с юрист е най-правилото решение.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Семейни казуси