Здравейте,ще карам направо...
искам да Ви попитам следното:
Колко е максималната и минималната стойност(ако има такава)на месечна издръжка за всяко едно дете? За малолетни(учещи) и пълнолетни лица(които пълнолетни,продължат образуванието за в бъдеще)?
Знам,че е относително,но все пак ,ако има подобни норми/граници за повишаване на издръжката , ще съм Ви благодарен да ги озная.
... а и още един въпрос:
През какъв период от време , след влизането в сила на решенито за развод,може да се поиска повишаване на месечната издръжка?
- Дата и час: 01 Дек 2024, 14:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
MIN и МАX издръжка на малолетни и пълнолетни деца !!!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: MIN и МАX издръжка на малолетни и пълнолетни деца !!!
Вие ли дължите издръжката?
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Минимална 60 лв. Максимална няма, колкото определи съда.
Повишаване може да се иска на шест месеца.
Повишаване може да се иска на шест месеца.
- sisi19
- Потребител
минималната издръжка за едно дете е обвързана с минималната работна заплата, което е записано и в семейния кодекс и е 1/4 от минималната работна заплата, а максималната се определя в съда според нуждите на детето и възрастта му
- boiko_62
- Потребител
Само едно малко допълнение към казаното от колегите по - горе по въпроса Ви, след влизане в сила на съдебното решение може да искате увеличение по всяко време, но трябва да са нараснали нуждите на детето, и това трябва да се докаже. Съответно при промяна във финансовите възможности на даващия издръжка родител - също. Всичко добро!
- nk7702n
- Старши потребител
Смятам,че на баща ми това ще му е достатъчно ...
Благодаря Ви много !!!
Благодаря Ви много !!!
- stojan29
- Младши потребител
извинете , но имам още един въпрос...
Съдебоното решение гласи,че майка ни(на мен и на брат ми ) има право да ни вижда първата и последната седмица от месеца , но само ако ние желаем.
Може ли по някакъв начин да ни задължи да се виждаме с нея , тъй като ние не сме я виждали от 6 месеца? (не сме се срещали с нея,поради факта че ние самите не изпитваме желание).
Съдебоното решение гласи,че майка ни(на мен и на брат ми ) има право да ни вижда първата и последната седмица от месеца , но само ако ние желаем.
Може ли по някакъв начин да ни задължи да се виждаме с нея , тъй като ние не сме я виждали от 6 месеца? (не сме се срещали с нея,поради факта че ние самите не изпитваме желание).
- stojan29
- Младши потребител
По принцип на определна възраст децата настина сами могат да преценят дали да се реализират тези срещи, но моят съвет е да не прекъсвате връзката с майка си.
Може в момента да сте огорчен или озлобен срещу нея но тя ви е майка и ако търси връзка с вас трябва да й дадете възможността да ви види.
Може в момента да сте огорчен или озлобен срещу нея но тя ви е майка и ако търси връзка с вас трябва да й дадете възможността да ви види.
- pitasht
- Активен потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|