- Дата и час: 01 Дек 2024, 14:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изплащане на детски
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Изплащане на детски
Ситуацията е следната , с бащата нямаме сключен граждански брак, моят доход е по нисък от необходимият- 330 лв мисля - за мен и детето месечно , имам ли право на детски или не?
- daliq
- Младши потребител
Re: Изплащане на детски
Детето припознато ли е от бащата?! Ако да, неговият осигурителен доход какъв е?!
- dessys
- Потребител
припознато е от бащата , неговият доход е висок . Това има има ли значение , той може да няма нищо общо с нас , защо това да ми отнема правото да получавам детски , а принципно не мога да го съдя за издръжка . Общият ни доход е достатъчен ако това трябва да докажат
- daliq
- Младши потребител
Защо да не може да го съдите за издръжка
- sunrise
- Активен потребител
Няма да получите месечна помощ за дете, ако не декларирате ваш и на бащата доход.
Ако нямате брак и не живеете заедно трябва да представите съдебно решение за размера на издръжка, в противен случай се приема, че сте във фактическо съжителство с бащата и трябва да представите и неговия доход заедно с вашия.
Останалото... ви е ясно след като твърдите, че общия ви доход е достатъчен.
Баницата свърши при това правителство.
Ако нямате брак и не живеете заедно трябва да представите съдебно решение за размера на издръжка, в противен случай се приема, че сте във фактическо съжителство с бащата и трябва да представите и неговия доход заедно с вашия.
Останалото... ви е ясно след като твърдите, че общия ви доход е достатъчен.
Баницата свърши при това правителство.
- Гост.
- Старши потребител
Имате право. Декларирате само вашия доход.
- nevin_alibriam
- Потребител
... И сама отглежда детето си, нали.
- Гост.
- Старши потребител
Да сама ..... как ще докажем противното
- daliq
- Младши потребител
Благодаря за отговорите . Ще опитам да се направя на луда пред социалните , но навярно poli е права, и няма да стане.
Ами ако бащата е женен и има две деца , но живее с мен на съпружески начала и е припознал детето то тогава , на колко да разделим дохода на бедната търсеща любов душица - таткото. Държавата и законодателството ни са бъкани с абурди , не може да озаконява отношения между двама души на база акт за раждане, без те да са дали изричното си съгласие за нещо повече от родители на детето.
Ами ако бащата е женен и има две деца , но живее с мен на съпружески начала и е припознал детето то тогава , на колко да разделим дохода на бедната търсеща любов душица - таткото. Държавата и законодателството ни са бъкани с абурди , не може да озаконява отношения между двама души на база акт за раждане, без те да са дали изричното си съгласие за нещо повече от родители на детето.
- daliq
- Младши потребител
Може, защото те са родителите на детето и държавата се интересува от него , а не кой под чий чаршафи е търсил утеха. Правете деца с повече от една глава
- sunrise
- Активен потребител
Закон за семейните помощи за деца
Чл. 4. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 69 от 2004 г., бр. 21 от 2006 г., в сила от 10.03.2006 г. относно думите "12 месеца", изм., бр. 110 от 2008 г., в сила от 1.01.2009 г., бр. 23 от 2009 г., в сила от 1.01.2009 г.) Право на семейни помощи по чл. 2, ал. 1, т. 1, 6 - 8 имат семействата и бременните жени със средномесечен доход на член от семейството за предходните 12 месеца, по-нисък или равен на дохода, определен за целта в закона за държавния бюджет на Република България за съответната година, но не по-малък от предходната година, освен в случаите по чл. 7, ал. 2.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
(Загл. изм. - ДВ, бр. 21 от 2006 г.)
§ 1. По смисъла на този закон:
1. (Изм. - ДВ, бр. 69 от 2004 г.) "Семейството" включва съпрузите, ненавършилите пълнолетие деца, както и навършилите пълнолетие, ако продължават да учат, до завършване на средното им образование, но не по-късно от навършване на 20-годишна възраст (родени, припознати, осиновени, доведени, заварени, с изключение на сключилите брак).
За да не бъда голословна.
Щом си неомъжена, въобще не попълваш данни за съпруг, семейството ти се състои от теб и децата.
Чл. 4. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 69 от 2004 г., бр. 21 от 2006 г., в сила от 10.03.2006 г. относно думите "12 месеца", изм., бр. 110 от 2008 г., в сила от 1.01.2009 г., бр. 23 от 2009 г., в сила от 1.01.2009 г.) Право на семейни помощи по чл. 2, ал. 1, т. 1, 6 - 8 имат семействата и бременните жени със средномесечен доход на член от семейството за предходните 12 месеца, по-нисък или равен на дохода, определен за целта в закона за държавния бюджет на Република България за съответната година, но не по-малък от предходната година, освен в случаите по чл. 7, ал. 2.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
(Загл. изм. - ДВ, бр. 21 от 2006 г.)
§ 1. По смисъла на този закон:
1. (Изм. - ДВ, бр. 69 от 2004 г.) "Семейството" включва съпрузите, ненавършилите пълнолетие деца, както и навършилите пълнолетие, ако продължават да учат, до завършване на средното им образование, но не по-късно от навършване на 20-годишна възраст (родени, припознати, осиновени, доведени, заварени, с изключение на сключилите брак).
За да не бъда голословна.
Щом си неомъжена, въобще не попълваш данни за съпруг, семейството ти се състои от теб и децата.
- nevin_alibriam
- Потребител
Малко късно , но благодаря , и на мен ми се струваше абсурдно само заради припознаването на детето , да не взимам детски при все че нямаме брак.
То хубаво държавата кой и какво взима за родители , но законите са си закони , а връзка между двама души и регламентиране на отношенията между тях стават с брак. Важното е че имам право на детски колкото и малко да са .А пък нека да вървят да доказват , че живея с бащата и не съм социално слаба ...
То хубаво държавата кой и какво взима за родители , но законите са си закони , а връзка между двама души и регламентиране на отношенията между тях стават с брак. Важното е че имам право на детски колкото и малко да са .А пък нека да вървят да доказват , че живея с бащата и не съм социално слаба ...
- daliq
- Младши потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|