начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

измамата застраховка"Живот"на ГрупамаЕОД

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

измамата застраховка"Живот"на ГрупамаЕОД

Мнениеот katrin_bb » 03 Фев 2011, 20:29

Здравейте!..
.Пиша ви във връзка с Животозастрахователна компания”ГРУПАМА”
Баща ми почина миналата година/2010/ ноември месец..Септември2009 година изтегли заем-15000лева/аз съм му поръчител/и заедно с това си направи застраховка живот.След неговата смърт с очудване разбрахме,че застраховката му е прекратена още 2-рия месец поради липса на пари в сметката му..и тук идва проблема-ние твърдим/а и имаме доказателство/, че е имало достатъчно пари за погасяване на плащането в рамките на срока.В началото на миналата седмица от банката/ДСК/на обяд са показали на майка ми разпечатка за миналия ноември/2009г/ са и казали че е имало пари,а следобед когато е поискала хартиена разпечатка са казали ,че няма право на проверка на сметката му преди смъртта му и че в сметката му за ноември2009 не е имало пари и да не се занимаваме повече.Като негови наследници и след разговор с адвокат,разбрахме че имаме право-но те отказват Казали са,че само чрез адвокат може да стане..Застрахователната компания Групама са свързани с банка ДСК..Писахме няколко писма до Групама и малко си противоричат в отговорите..В началото ни отговориха,че договора е прекратен на основание чл.9 ал.3 т.1 от глава 3 от Специалните разпоредби на застраховка ‘Живот’-при неплащане на премия от застрахованото лице-с изтичането на 1 месец от получаването от застрахованото лице на покана за плащане,изпратена му от застрахователя,сертификатът се прекратява....такова предизвестие получихме на 22.10.2009г.От 22.10.2009 до 22.11.2009г в сметката му е имало пари.Казват,че автоматично се теглят парите за покриване на застраховката...защо тогава сумата не е изтеглена,като на 07.11.2009 година пенсията на баща ми е преведена по същата сметка,която е 648лв.Вноската по кредита е 232лева,дори и да сме изтеглили от сметката пари,може да изтеглим само400лева за ден,застрахователната премия за месец е 5.68лева.,казвам това защото остават достъчно пари в сметката му.Втория отговор от Групама е ,че те не твърдят че не е имало пари и все пак може би сме ги използвалли за нещо друго.И тук се питам как мога да изтегля остатъка от 16 лева.?и защо ако превода се прави автоматично не са изтеглили ..Малко се въртим в кръг и всеки отовор противорччи на предходния.Пуснах ме трета жалба/28.01.2011г/ до Групама и до банка ДСК,/с ,молба за писмен отказ от разпечатка,за да може след това да го използваме/,но и на двете жалби няма отговор.
По закон застрахователните компании са длъжни да уведомят застрахованото лице ,че полицата му е прекратена...такова уведомително писмо не сме получили!
Надявам се,че в объркаността си съм била точна с фактите...
katrin_bb
Нов потребител

Re: измамата застраховка"Живот"на ГрупамаЕОД

Мнениеот katrin_bb » 03 Фев 2011, 23:19

Моля ви,кажете ми какво да правя? Никой ли от форума не се е сблъсквал с такъв казус? :(
katrin_bb
Нов потребител

Мнениеот palimsest » 05 Фев 2011, 15:07

Прочетох по диагонал написаното...едно е сигурно, трябва ви едно извлечение от сметката на баща ви, което извлечение трябва да получите от БДСК...ако приложите копие от удостоверение за наследници и т н няма начин да ви откажат...дори и да ви откажат, в един по-късен етап, при нужда в едно дело, ще се приложи това извлечение...или програмата им не е зацепила да превежда премията към застрахователя ... най-важното нещо сега е да знаете, че кредита следва да се обслужва редовно от поръчителят...да се снабдите с доста документи, относно смъртта на баща ви...трудова книжка ...и т н ...от момента на смъртта до момента на решаване на тоя казус, застрахователят ще възстанови внесените суми от вас, поръчителите...
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот palimsest » 05 Фев 2011, 15:12

по-горе, където съм писал трудова, съм имал предвид здравноосигурителна книжка, служи им за да установят връзка с всички лични лекари на баща ви, за да искат становище от тях ...

инак, има опции да търсите отговорност от ДСК...чл.21, ал.2 ЗЗД, ако не греша или пък чл.45 ЗЗД... НАЙ-ВАЖНОТО Е С ЦЯЛАТА ДОКУМЕНТАЦИЯ, ПРИ АДВОКАТ!
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот katrin_bb » 05 Фев 2011, 19:11

Благодаря Ви за отговора...
Здравноусигурителната книжка,копие от смъртния акт,удостоверение за наследници и полицата ги изпратихме три дни след смърта на татко.Подават се в банката и те от там ги изпращат,срока е 15 дена след смъртта...
Внасям вноските.
От отговора Ви,разбирам че мога да потърся отговорност от банката за непреведената сума,така ли?
Пак ходих до банката и пак ми отказаха.Една приятелка пита в банка ДСК в Бургас,като не спомена че става въпрос за тях и от там са и казали,че има право на проверка на сметката..
Имам доказателство/хартиена разпечатка/ от НОЙ,че пенсията му е преведена на 5.11.2009 година по сметката,а те ми твърдят чче не е имало пари...незнам как стават тези чудеса.Уж автоматично се теглят!
katrin_bb
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 09 Мар 2011, 11:14

Извинявам Ви се ,но ще се намеся ,една банкова служителка от ДСК изтегли милиони от вложители и построила няколко хотела и какво ,сега е бизнес дама и банката не носи отговорност за нейните действия а просто я уволниха като служител на банката :D
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Назад към Семейни казуси