начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Прицъединете се към нашите протести

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прицъединете се към нашите протести

Мнениеот kalojan » 22 Апр 2003, 14:35

Управляващите трябва най-сетне да прекратят политиката си на целенасочен геноцид срещу българските студенти и изобщо срещу младите хора.
Ние имаме своето място в България и независимо дали това се харесва на някои или не ,ние сме тези които ше управляват страната ни в бъдеще.
Отнемането на студентските ни права е показател за това как държавата е захвърлила българския студент в "миша дупка". В сравнвние с нашите колеги от други наистина европеиски държави ,ние не сме вече част от гражданското общество.
За съжаление г-н Софиански също се вклучи в тази политика за умъртвяване на студентството в България.
НЕКА СПРЕМ ТОВА !
kalojan
Нов потребител

Re: Прицъединете се към нашите протести

Мнениеот Калисто » 22 Апр 2003, 15:22

От 70 000 завършаващи средно образование държавата дава 40 000! места за студенти.Като сложим още 10 000 за частни вузове,10 000 които ще идат в чужбина да учат,ами той какво остана?Като гледам всички ще управляват.А кой питам аз.И аз съм студент ,но апелирам за тройно намаляне на този бройка и нулев прием за срок от 5 години в правните факултети!
Калисто

Мнениеот kalojan » 22 Апр 2003, 20:39

Съгласен съм за намаляването на бройката ,а заедно с това и повишаване качеството на образованието.
Но това,за което повдигам дума е орязването на студентските ни права и отнемането на 2-те линии 94 и 280 от картите ни за градски транспорт.
призовавам всички колеги сряда да са пред столична община.
kalojan
Нов потребител

Мнениеот бармалей » 22 Апр 2003, 21:11

Абе, засрамете се малко,едно време ние поне протестирахме за неща, които си заслужаваха! По света ври и кипи, а вие с вашите тъпи привилегии ни занимавате. Това е правен форум, а не опашка за безплатна супа. От друга страна никога не сте плащали данъци и такси на този град, та той да ви поема разходите. Ако не ви харесва, че трябва да си плащате за 94 и 280, моля... Никой не ви държи насила тук.
бармалей

Мнениеот горски » 23 Апр 2003, 16:50

Прав си бармалеи!Ние навремето какви протести какви чудесий сторвахме особено по социалистическо време .Ами преди 9-ти еееееееехххх !!!!
горски

Мнениеот горски » 23 Апр 2003, 17:02

Никой не прави целенасочен геноцид.Просто на вас се пада честа да платите цената на еврооблигационния заем които Софиянски взе.
горски

Мнениеот Boogie » 23 Апр 2003, 20:02

Джентълмени,
Правата а и привилегиите са обект на правната мисъл.По социалистическо време сте свършили почти ,нищо.А колкото до данъците и да плащаха(аз плащам
от 5г.) нямаше да получат нищо.
Тук става въпрос за нещо принципно различно.Въпросът не е привилегията да е напълно безплатна,а по -скоро да бъде запазена като форма дори на нова по-висока цена ,което струва ми се е разумното разрешение.
В интерес на истината премахването на студентската привилегия а и на другите соцални няма да спасят положението.Нещо по разумно е да се помисли за закупуването и/или реконстроирането на съществуващия моторен парк на СКГТ.
По правилната дума е преференция.Гъвкавото ценообразуване,заедно с комбинираните оферти не са български патент,а са и доказали своята ефективност.
Всъщност в цялата олелия се изменя фокуса на студентските искания и обществото остава с грешно впечатление.
Просто е : СЪЩИЯТ ПАКЕТ дори и с НОВА ЦЕНА
Boogie

Мнениеот АБВ » 24 Апр 2003, 05:18

Колега, съгласен съм, че трябва да се намали бройката на записващите "нещо висше", но, за да апелирате за този пет годишен нулев прием за правните факултети, трябва първо Вие да се отпишете от правния факултет и след пет години да продължите обучението си. Тогава ще сте убедителен, че наистина искате да намалеят юристите в България.
Лесно е да правим реформа, когато тя няма да засегне нас.
Казвам Ви това без сарказам, а с най-добро желание да има действително дискусия във форума.
АБВ

Мнениеот друг студент » 24 Апр 2003, 10:27

Май доста се заблуждаваш, че всички вишисти ще управляват.

Но както се казва всеки има право на своите болни амбиции.

По темата:

По цял свят държавата се опитва да стимура студентите чрез различни привилегии и преференции. Нека не забравяме, че администрацията също в момента пътува безплатно в градския транспорт. Защо тогава трябва да се премахват преференциите за студентите, които определено имат най-голяма нужда от тях.

Жалко, наистина, че някои колеги са забравили студентските неволи и проблеми.
друг студент

Мнениеот madabi4 » 24 Апр 2003, 18:14

Момчета и момичета, за пореден път издребнявате. Какво като са ви орязали безплатното пътуване? Аз не уча в София и си плащам билетите в градския транспорт като пич. Вярно е, има някакви намаления за някакви карти, но те мен явно не ме вълнуват. Я се замислете за наемите в общежитията, в които живеете. Помислете и за наемите на тези, които не живеят в тях. Опаааааа. За привилегии ли говорим. Колко от Вас са в общежитие заради успеха си?Та така.
По въпроса за нулевия прием.... Ами замислете се за новия Закон за адвокатурата, прочетете проекта, който мина на първо четене. Отговорите са там.
Изобщо не смятам да се прицъединявам към Вашия протест. Дори смятам да стана контрольор в СГТ и да преследвам мрънкачи като Вас с дрянова тояга и АК-47. До тогава, треперете и си дупчете билетите!
Е това от мен. Без уважение
P.S. Писания от сорта на"ти така щото си тъпо копеле и не учиш в София" ги изпращайте у дома си с адресат Мама
madabi4
Младши потребител

Мнениеот radi » 26 Апр 2003, 12:37

Това наистина е така , и както сам казахте нулевия прием е едно от решенията.
radi
Младши потребител

Мнениеот madabi4 » 26 Апр 2003, 17:18

Какъв нулев прием бе гугутки златни? Вие луди ли сте, или само нба мен така ми се струва? Тази мечта за нулевия прием спохожда всяко студентче, щом веднъж вече се е намърдало в университета и не го напуска в продължение на дълги години след като е излязло от него. Това се отнася за един огромен процент от хора, които смятат себе си за надарени от Бога със свръхестествени знания и не искат да опитат съревнованието с други. Не заради друго, а поради факта, че считат това за недостойно. НУЛЕВ ПРИЕМ! "Коеле, до година щяло да има нулев прием за "Право!" Е това го слушам от 5 години. Странно е защо го чувам предимно от първокурсници. Защо ли? Намърдали дупенца в университетите, повечето от вас си мислят "Бах мааму, е сега като завърша и почвам да вадя луди пари, ставам Али МакБиил и напрау ги разбивам"/или нещо от сорта, според региона на раждане на индивида/. Пичове и пички, жестоко се лъжете. Аз съм влезнал да уча с ясната представа защо го правя и какво ще правя. Знаел съм през цялото си следване какво ще се случи след като завърша. Никога не съм си позволявал да използвам думите "НУЛЕВ ПРИЕМ". Защо трябва да се отнема на някого възможността да бъде такъв, какъвто иска да бъде? Ами ако в годината на вашето кандитатстване във ВУЗ бяха обявили нулев прием? Е повечето от вас щяха да се набутат кой знае каква специалност, без особено да им пука че не могат да изпълнят желанията си, следвайки принципа "бе аз да стена студент, а дали ще е НУП или Право, няма значение"
В допълнение не забравяйте, че глупаци винаги има и винаги ще има кой да им вземе парите /за да не Ви се налага да мислите- стева въпрос за платеното висше образование/.
madabi4
Младши потребител

Мнениеот Стефан Кънев » 11 Юни 2003, 11:45

Би трябвало някой да организира студентите за протести. По-рано патента за протестите принадлежеше на Е. Бакърджиев от СДС. Да се атакуват нормите, които въвеждат платеното обучение. Те са неконституционни!
Стефан Кънев

Мнениеот ??? » 11 Юни 2003, 14:13

Стефан Кънев написа:
>
> Би трябвало някой да организира студентите за протести.
> По-рано патента за протестите принадлежеше на Е. Бакърджиев
> от СДС. Да се атакуват нормите, които въвеждат платеното
> обучение. Те са неконституционни!

Kunev,hodi se grumni...
???

Re: Присъединете се към нашите протести

Мнениеот Imperator » 12 Юни 2003, 14:39

Ало миличка! Не е ли прав Кънев??? Ти не плаща ли за следването си, я си признай, хубаво ли ти беше или леко изкарваше мангизите за следването си?
Imperator
Потребител

Назад към Общи дискусии