начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Договор за правна защита и съдействие

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор за правна защита и съдействие

Мнениеот serpentin » 01 Фев 2011, 13:06

Здравейте! Бих искала да ви помоля за помощ. Правя пререгистрация на фирмата си и адвоката, който се занимава ми дава да подпиша Договор за правна защита и съдействие като Пълномощно. Това ли е необходимото и може ли този договор да се използва и за други цели, освен за пререгистрация на фирмата, тъй като на страната ПЪЛНОМОЩНО са изписани следните ......да ме представлява......като завежда и води делото до приключването му пред.........инстанция и в производства по отмяна, като извършва всички съпроизводствени действия, включително получаване на депозирани разноски и преупълномощяване, катоизрично има правата по чл.34, ал.2 и 3 от ГПК - за сключване на спогодба, за намаляване, оттегляне или отказ от иска, за признаване исканията на другата страна, за получаване на пари или на други ценности, за действия, представляващи разпореждане с предмета на делото, както и да предявява искове за гражданско състояние, включително и брачни искове и да изменя исканията, в хода на делото, да сключва помирения, както и да ме представлява пред Агенцията по вписванията и да подава заявления за обявяване на актове и вписване на обстоятелства от мое име и вместо мен.

Притеснявам се дали не може да се злоупотреби с това пълномощно, адвоката е приятел на бившия ми мъж. Ще бъда благодарна,ако ми дадете съвет.
serpentin
Нов потребител

Re: Договор за правна защита и съдействие

Мнениеот nk7702n » 01 Фев 2011, 18:47

Аз лично смятам, че пълномощното трябва да е изрично - за пререгистрация, представителство пред АВ и т.н. Какви са тия брачни искове, водене на дела и т.н.!? Пълномощното за пререгистрация ли е или за водене на брачно дело!? :D
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот boiko_62 » 01 Фев 2011, 18:54

от кочана на колегата където е споменатия договор ще подпишете първата страница, а не пълномощното и ще получите екземпляр от подписания договор
с изрично адвокатско пълномощно той трябва да пререгистрира фирмата
boiko_62
Потребител

Мнениеот Гост. » 01 Фев 2011, 18:58

Първо, ДПЗС, така както сте описала, не е от кочан, така щото нашите документи, приравнени на фактура съдържат текста:
като завежда и води делото до приключването му пред.........инстанция и в производства по отмяна, като извършва всички съпроизводствени действия, включително получаване на депозирани разноски и преупълномощяване, катоизрично има правата по чл.34, ал.2 и 3 от ГПК - за сключване на спогодба, за намаляване, оттегляне или отказ от иска

и до тук.

Останалото е ... свръх печатния текст. Не, че е някакъв проблем- просто са описани на А4 повече действия за пълномощника.
Дали може да ви създаде проблем- навярно, и разбира се, че може, но ( винаги има едно "но") няма да намерите колега, който да си сложи главата в торбата.
Но и хора всякакви, свят широк...

За ваша сигурност просто говорете с колегата да ви върне оригинала на това пълномощно и да подпишете ново, при това изрично, така щото за АВ-ТР обема на процесуално представителната власт се конкретизира изрично.
Гост.
Старши потребител

Назад към Общи дискусии