начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

попечителство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

попечителство

Мнениеот waskonti » 30 Яну 2011, 20:32

Здравейте! Имам племенница( дъщеря на сестрами), която е дете в неравностойно положение, инвалид е 97% и има психични отклонения, неговори свързано и неможе да взима сама решения. За нещастие сестрами почина преди години и я гледаше баща й. Преди месец и той почина. Сега племенницата ми е сирак. Сестрами и зет ми имат апартамен който е закупен от мен и мойте родители. Искам да попитам апартамента за кого остава, тъй като моят зет има брат. Кой от двама ни има законни права над апартамента и кой трябжа да е пръв настойник над племенницата ми. Ако бъде дадена за постоянно отглеждане в такива домове под грижата на държавата апартамента остава ли в полза на държавата? Апартамента ако остане за нас делили се на две(за мен и братът на зет ми).
Предварително благодаря за отговорите!
waskonti
Нов потребител

Re: попечителство

Мнениеот usra_ovcova » 31 Яну 2011, 22:12

каква е данъчната оценка на апартамента ?
колко са желаещите да бъдат настойници на това момиче ?
сестра ви колко деца има ?
п.п.след като отговорите на въпросите ще има повече яснота.
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот waskonti » 31 Яну 2011, 23:28

Сестрами има само една дъщеря. Желаещ за попечителство е единствено братът на зетми.
waskonti
Нов потребител

Мнениеот usra_ovcova » 01 Фев 2011, 09:17

Вие нямате никакви проблеми около тази племеница.
Оставете го онзи да гледа момичето, след като се натиска толкова.
А, апартаментчето ...
То си остава ваше, защото Вие сте го платили и така е записано в документите за собственост на имота, които Вие ми предоставихте да погледна.
Консултации и делото за племеницата Ви ще струва около 800лв.
Ако намерите някои друг да плати парите - за Вас ще излезе безплатно.
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот waskonti » 01 Фев 2011, 15:02

Апартамента е закупен с наши пари, но ние само сме дали парите и нямаме никакви документи за това. Апартамента е записан на името на сестрами и зетми, тъй като е закупен след тяхната сватба. Сега братът на зет ми също иска апартамента. По какъв начин ще бъде определено за кой ще остане.
waskonti
Нов потребител

Мнениеот 778899 » 01 Фев 2011, 15:05

........

no comment!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот usra_ovcova » 01 Фев 2011, 19:37

моля и други участници във форума да се включат със съвети " По какъв начин ще бъде определено за кой ще остане апартамента ? ", защото на мен ми изтича вече действието на транквиланта.
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот Гост. » 01 Фев 2011, 19:55

waskonti написа:Апартамента е закупен с наши пари, но ние само сме дали парите и нямаме никакви документи за това. Апартамента е записан на името на сестрами и зетми, тъй като е закупен след тяхната сватба. Сега братът на зет ми също иска апартамента. По какъв начин ще бъде определено за кой ще остане.

Жилището е собственост на детето! Свирено. И е негово до кончината му. Пак свирено. Има право да живее там, да го отдава под наем( това последното е малко усложнено, но не невъзможно) и прочее.
Вие, брат, зет, свако и прочие сте безгласни букви. Хубавото е, че за разпореждане с имота ви трябва разрешението на съда, а парите от сделката отиват директно в сметка на детето.

Повдига ми се от такива питания, но защото сте настойчиви, да ви кажа в прав текст- нямате нищо, нищо. Нула - хубава, закръглена нула!

Какви хора съществуват- направо се ужасявам напоследък. :twisted:

Що не го изгоните на улицата това дете, м?
А със зетовия брат да си организирате един турнир - който спечели битката на "живот и смърт" той да е собственик.

Да, и моля не ми благодарете, а се поогледайте- грешка има, но надявам се недълго ще я издирвате.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот usra_ovcova » 01 Фев 2011, 20:33

poli_g написа:
Повдига ми се от такива питания, но защото сте настойчиви, да ви кажа в прав текст- нямате нищо, нищо. Нула - хубава, закръглена нула!

А със зетовия брат да си организирате един турнир - който спечели битката на "живот и смърт" той да е собственик.

е, браво ! мед ми капна на сърцето... :D :D :D
usra_ovcova
Потребител

Назад към Семейни казуси