Здравейте! Имам племенница( дъщеря на сестрами), която е дете в неравностойно положение, инвалид е 97% и има психични отклонения, неговори свързано и неможе да взима сама решения. За нещастие сестрами почина преди години и я гледаше баща й. Преди месец и той почина. Сега племенницата ми е сирак. Сестрами и зет ми имат апартамен който е закупен от мен и мойте родители. Искам да попитам апартамента за кого остава, тъй като моят зет има брат. Кой от двама ни има законни права над апартамента и кой трябжа да е пръв настойник над племенницата ми. Ако бъде дадена за постоянно отглеждане в такива домове под грижата на държавата апартамента остава ли в полза на държавата? Апартамента ако остане за нас делили се на две(за мен и братът на зет ми).
Предварително благодаря за отговорите!
- Дата и час: 29 Ное 2024, 00:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
попечителство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: попечителство
каква е данъчната оценка на апартамента ?
колко са желаещите да бъдат настойници на това момиче ?
сестра ви колко деца има ?
п.п.след като отговорите на въпросите ще има повече яснота.
колко са желаещите да бъдат настойници на това момиче ?
сестра ви колко деца има ?
п.п.след като отговорите на въпросите ще има повече яснота.
- usra_ovcova
- Потребител
Сестрами има само една дъщеря. Желаещ за попечителство е единствено братът на зетми.
- waskonti
- Нов потребител
Вие нямате никакви проблеми около тази племеница.
Оставете го онзи да гледа момичето, след като се натиска толкова.
А, апартаментчето ...
То си остава ваше, защото Вие сте го платили и така е записано в документите за собственост на имота, които Вие ми предоставихте да погледна.
Консултации и делото за племеницата Ви ще струва около 800лв.
Ако намерите някои друг да плати парите - за Вас ще излезе безплатно.
Оставете го онзи да гледа момичето, след като се натиска толкова.
А, апартаментчето ...
То си остава ваше, защото Вие сте го платили и така е записано в документите за собственост на имота, които Вие ми предоставихте да погледна.
Консултации и делото за племеницата Ви ще струва около 800лв.
Ако намерите някои друг да плати парите - за Вас ще излезе безплатно.
- usra_ovcova
- Потребител
Апартамента е закупен с наши пари, но ние само сме дали парите и нямаме никакви документи за това. Апартамента е записан на името на сестрами и зетми, тъй като е закупен след тяхната сватба. Сега братът на зет ми също иска апартамента. По какъв начин ще бъде определено за кой ще остане.
- waskonti
- Нов потребител
........
no comment!
no comment!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
моля и други участници във форума да се включат със съвети " По какъв начин ще бъде определено за кой ще остане апартамента ? ", защото на мен ми изтича вече действието на транквиланта.
- usra_ovcova
- Потребител
waskonti написа:Апартамента е закупен с наши пари, но ние само сме дали парите и нямаме никакви документи за това. Апартамента е записан на името на сестрами и зетми, тъй като е закупен след тяхната сватба. Сега братът на зет ми също иска апартамента. По какъв начин ще бъде определено за кой ще остане.
Жилището е собственост на детето! Свирено. И е негово до кончината му. Пак свирено. Има право да живее там, да го отдава под наем( това последното е малко усложнено, но не невъзможно) и прочее.
Вие, брат, зет, свако и прочие сте безгласни букви. Хубавото е, че за разпореждане с имота ви трябва разрешението на съда, а парите от сделката отиват директно в сметка на детето.
Повдига ми се от такива питания, но защото сте настойчиви, да ви кажа в прав текст- нямате нищо, нищо. Нула - хубава, закръглена нула!
Какви хора съществуват- направо се ужасявам напоследък.
Що не го изгоните на улицата това дете, м?
А със зетовия брат да си организирате един турнир - който спечели битката на "живот и смърт" той да е собственик.
Да, и моля не ми благодарете, а се поогледайте- грешка има, но надявам се недълго ще я издирвате.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:
Повдига ми се от такива питания, но защото сте настойчиви, да ви кажа в прав текст- нямате нищо, нищо. Нула - хубава, закръглена нула!
А със зетовия брат да си организирате един турнир - който спечели битката на "живот и смърт" той да е собственик.
е, браво ! мед ми капна на сърцето...
- usra_ovcova
- Потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|