Студент магистратура съм и работя. В договорът ми е записано, че работното ми време е плаващо и че е 8 часово. Имах изпити обикновенно, когато излизах на лекции си отработвах времето като не излизах в обедна или като оставах до по-късни4ко. Но този път пропуснах отидох на 2 изпита единствено уведомих колегите. Не съм напускала работното място, работя в университета където уча. Получих това писмо, където пише, че съгласно чл. 187, т.1 закъснение, преждевременно напускане на работа и .т.н трябва да дам обяснение защо не съм била на работното си място. Искам да попитам как трябва да напиша този отговор и има ли някакви неща които трябва да избегна да спомена за да не се закопая сама без да знам. Ще спомена,че при постъпването на работата и подписването на договора не ми е връчвано някакъв вътрешен кодекс на труда или от този род. До сега провинения не съм имала, била съм изрядна и никога не съм занимарявала работата за сметка на учението.
Бих искала да попитам и дали имат възможност с това нарушение да бъда дисциплинарно уволнена. Отсъствала съм 2 пъти по 2 часа в рамките на 1 месец.
Моля за бърз отговор, тъй като имам 3 дневен срок. Благодаря.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 05:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Писмено обяснение по чл.193 съвет
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Писмено обяснение по чл.193 съвет
КТ
Чл. 190. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., предишен текст на чл. 190 - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) Дисциплинарно уволнение може да се налага за:
1. три закъснения или преждевременни напускания на работа в един календарен месец, всяко от които не по-малко от 1 час;
2. неявяване на работа в течение на два последователни работни дни;
За обяснението - според обстановката във фирмата. Работодателят знае ли, че следвате? Има и работодатели с негативно отношение към учащите. Вие ще прецените какво обяснение да дадете. Тук е възможно непосочване на истината с благородна цел, стига да е правдоподобно.
Чл. 190. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., предишен текст на чл. 190 - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) Дисциплинарно уволнение може да се налага за:
1. три закъснения или преждевременни напускания на работа в един календарен месец, всяко от които не по-малко от 1 час;
2. неявяване на работа в течение на два последователни работни дни;
За обяснението - според обстановката във фирмата. Работодателят знае ли, че следвате? Има и работодатели с негативно отношение към учащите. Вие ще прецените какво обяснение да дадете. Тук е възможно непосочване на истината с благородна цел, стига да е правдоподобно.
- rama
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|