начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

какви са квотите за наследници при продажба

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

какви са квотите за наследници при продажба

Мнениеот katerini » 28 Яну 2011, 00:58

Бихте ли ми помогнали със съвет , баща ми е разведен с майка ми от 40 год. имал е ново семейство с две деца , преди 4 години е починал, неговите родители също са починали , той е имал брат , сега продават имота на баба ми и дядо ми, ако предположим , че чичо ми има 50 процента дял , то какво ще получа аз, като им подпиша документите , че съм съгласна с продажбата.
Благодаря Ви предварително за мненията.
katerini
Младши потребител

Re: какви са квотите за наследници при продажба

Мнениеот TheOldMan » 28 Яну 2011, 02:08

Ако подпишете нещо, което не е погледнато от юрист защитаващ само вашите интереси, най-вероятно ще получите чаша студена вода. Роднините ви вероятно са наели такова лице, най-малкото да им състави документите за продажба, така че са в много по-изгодно положение от вас.
Макар че не съм юрист, и рядко си позволявам да давам този съвет, този път ще го направя. Наемете си адвокат. В нета никой няма да може да ви помогне, дори и да има желание. Особено пък да ви отговори конкретно на въпроса "аз какво ще получа".
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот namakak » 28 Яну 2011, 11:27

Не ви се дава основание за пазарлък,но ако не подпишете никой нищо няма да продаде.
Консултация с адвокат и обмислете вариант за делба по съдебен път,помнете че при съгласие и изгодно предложение за вас в тази криза може винаги да преговаряте и за прекратяване на делото.
Дори и да ви предложат по-изгоден вариант за вас,само с адвокат и предварителен договор с всички наследници,заверен ,вписан и т.н.
Веднага отидете при адвокат.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот 778899 » 28 Яну 2011, 14:00

katerini написа:Бихте ли ми помогнали със съвет , баща ми е разведен с майка ми от 40 год. имал е ново семейство с две деца , преди 4 години е починал, неговите родители също са починали , той е имал брат , сега продават имота на баба ми и дядо ми, ако предположим , че чичо ми има 50 процента дял , то какво ще получа аз, като им подпиша документите , че съм съгласна с продажбата.
Благодаря Ви предварително за мненията.

за да бъдат определени наследствените квоти /при условие, че няма завещания, завети или сделки/ трябва да кажете втората съпруга дали е била жива към датата на смъртта на баща Ви и не само... От значение е начинът, по който баща Ви е придобил от родителите си - наследство или друго. От поста Ви се разбира, че е наследство, но често истината е друга, затова...

колегите са прави - минимум консултация с адвокат.
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот katerini » 29 Яну 2011, 00:34

Съпругата му е била жива , тогава , когато баща ми е починал , към момента също , няма някакви завещания или други подобни от баба ми и дядо ми. Никога не съм поддържала контакти с тези хора ,испратиха ми акт за наследници в който ,съм записана като наследник след съпругата му и след мен двамата им сина , не желая нищо конкретно , делът вероятно е много малък , просто ме интересува, как се процедира в подобен случай, ако чичо ми има 50 процента , то аз и съпругата ли делим делът на баща ми или аз , тя и синовете и делим останалите 50 процента поравно
katerini
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 29 Яну 2011, 00:53

По равно.... има няма за 1/8 от продажната цена имате право да претендирате.
Мен ако питате- може и да се окажете мъничкото камъче, което объща голямата колица, ако цената не ви харесва( стори ви се нереално ниска).
Гост.
Старши потребител

Мнениеот katerini » 29 Яну 2011, 12:14

Благодаря много за отговорът Ви, не мисля , че е честно да се пазаря за такава малка част, просто исках да зная какво ми се полага , като наследник на баба ми и дядо ми.
katerini
Младши потребител

Назад към Семейни казуси