начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

делба на имущество при развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

делба на имущество при развод

Мнениеот yoyo69 » 22 Яну 2011, 20:50

здравейте, напоследък имам много противоречия със съпругата ми и обмислям развод. Държи се грубо и постоянно обижда както мен така и децата. Не искам да и оставям никакво имущество и апартаммента който все още изплащам. Децата са на моя страна. Имам ли шанс да си взема апартамента и да се грижа за децата.
yoyo69
Нов потребител

Re: делба на имущество при развод

Мнениеот ivan_lawyer » 22 Яну 2011, 23:24

Можете да поискате развод, но не е сигурно дали ще Ви отсъдят децата.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот dimist » 23 Яну 2011, 00:30

В подобен момент емоциите са неприемливи, направете си сметка какво можете реално да получите . Искайте всичко, то се знае, но внимателно подгответе доказателствата си. Седнете с адвоката си и направете план на бъдещите си действия
dimist
Потребител

Мнениеот yoyo69 » 23 Яну 2011, 23:07

благодаря за съветите. Бих искал да знам взема ли се под внимание желанието на децата при съдебния спор. В случая синът ми е 14 годишен.
yoyo69
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 26 Яну 2011, 14:34

yoyo69 написа:здравейте, напоследък имам много противоречия със съпругата ми и обмислям развод. Държи се грубо и постоянно обижда както мен така и децата. Не искам да и оставям никакво имущество и апартаммента който все още изплащам. Децата са на моя страна. Имам ли шанс да си взема апартамента и да се грижа за децата.

Няма как да Ви подари съдът апартамента.Ако управнявате родителските права, съдът ще Ви присъди да го ползвате срещу наем.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 26 Яну 2011, 17:20

yoyo69 написа:благодаря за съветите. Бих искал да знам взема ли се под внимание желанието на децата при съдебния спор. В случая синът ми е 14 годишен.

взема се предвид, но не е определящо. съдебното решение се постановява на база целия събран по делото доказателствен материал. т.е. ще ви трябват и добри свидетели, които да установят лошото отношение и евентуално липсата на родителска загриженост у майката към децата. ако имате и др. доказателства в тази насока-още по-добре.

другото дете на колко години е и какъв пол е?
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот yoyo69 » 02 Фев 2011, 01:01

Имам и дъщеря която е на 19 години и живее при нас.
yoyo69
Нов потребител

Мнениеот lexy21 » 02 Фев 2011, 02:24

"Леко" пълнолетна и я извадете от темата за упражняване на родителските права, но пак си се грижете за нея, лошо няма :wink: Консултирайте се с адвокат за останалото, защото за някои неща - шанс има, дали е реален зависи от много обстоятелства, за други - като имуществото /СИО или не/, което не искате да й "оставяте" - параметрите са съвсем други и за никои от тях не сте задали координатите, за да може някой да Ви насочи и при най-добро желенаие. Не е въпрос за форум и, ако просто не искате да се упражнявате в теория на вероятностите, интересът Ви налага да потърсите реална, а не форумна консултация.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Назад към Семейни казуси