начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Нова версия на форума на lex

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Нова версия на форума на lex

Мнениеот Melly » 21 Яну 2011, 15:41

Дали пък сайта не е в положение "НА АВТОПИЛОТ"? :roll:

И все пак, май НЕ Е - ОТ ПЪРВИЯ РЕД тази тема се "наблюдава" Google [Bot].
:roll: Ха, докато допълвах пост си Google [Bot], изчезна яко дим. :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 21 Яну 2011, 15:51

а аз си мисля, че ако се появи авторът :wink: на шаренките мнения /сещаш се/ бързо, бързо ще се реагира. :lol:
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот lexadmin » 21 Яну 2011, 16:10

Melly, 778899,

Най-напред бих искал да ви попитам къде точно, на кой мейл или по какъв друг начин изпратихте съобщение на Лекс за вашите проблеми.

Неколкократно пишете във форума, че сте изпратили съобщение до администраторите на Лекс (и то повече от веднъж), без да получите отговор.

Уверявам ви, на писмата и съобщенията, които получваме, се отговаря почти веднага. За проблемите, които споменавате, че не сте получили отговор, нямаме писма от вас, нито някакви други съобщения и известия.
lexadmin
Нов потребител

Мнениеот Melly » 21 Яну 2011, 16:17

Сега пък имаме налице друг съглеждач на тази тема от първия ред - Google Adsense [Bot] :D

Дали имат връзка помежду си? - я Глобулска, я М-телска, с оглед бързината на действие де. :roll:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Melly » 21 Яну 2011, 16:21

lexadmin написа:Melly, 778899,
Най-напред бих искал да ви попитам къде точно, на кой мейл или по какъв друг начин изпратихте съобщение на Лекс за вашите проблеми.

Неколкократно пишете във форума, че сте изпратили съобщение до администраторите на Лекс (и то повече от веднъж), без да получите отговор.

Уверявам ви, на писмата и съобщенията, които получваме, се отговаря почти веднага. За проблемите, които споменавате, че не сте получили отговор, нямаме писма от вас, нито някакви други съобщения и известия.

Моите уважения към Вас, lexadmin,
Но не виждам причина да не си говорим открито по възникналите проблеми.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 21 Яну 2011, 16:25

Подател:........
До: info@lex.bg
Относно: problem s akaunt
Дата: Събота, 2011, Януари 1 21:44:21 EET

Здравейте и за много години!

Пиша във форума на лекс.бг с ник 778899. От вчера не мога да вляза във форума т.е. форумът се отваря без проблем и чета, но ако се опитам да се регистрирам там ми дава надпис, че съм надхвърлила броя опити за вход и следва да въведа контролни символи. След въвеждането им ми изписва-главна грешка, свържете се с админ или нещо подобно.

В главната страница на лекс се рег-вам без проблем.

Моля за съдействие от ваша страна за отстраняване на възникналия проблем.

Благодаря!

вторият мейл от мен е този!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот lexadmin » 21 Яну 2011, 16:32

Melly написа:Здравейте на всички. и благодаря на колегите за спешната намеса по повод изненадващата "честитка" (съдържанието й е вече поместено по-горе), която получих вчера привечер при опит да влезна в Лекса.

Според указанията изпратих следното запитване към Админа:

"относно: БАН по ІР адрес на Melly
Дата: Понеделник, 2011, Януари 10 23:37:58 EET

Администратор,

Получих странно съобщение - "вие сте перманентно изгонен по ІР адрес".
Бихте ли ми обяснили причината за това Ваше решение?

Melly"

До този момент нямам отговор на писмото си но приемам, че проблемът е бил "технически".

Успешна Нова година.
Melly

Тук говорите за писмо, а от вас нямаме такова
lexadmin
Нов потребител

Мнениеот donna » 21 Яну 2011, 16:38

Аз не мога да разгледам моя си профил ,камо ли чужди , но съм вдигнала вече ръце така ,че здраве да е!
donna
Старши потребител

Мнениеот tatiana.stefanova » 21 Яну 2011, 16:44

Предвид гореизложените притеснения на Melly, засягащи Google bot в различните му форми, ето малко допълнителна информация.

Гугъл бот е софтуерен инструмент на Google, който обхождайки сайтовете в интернет пространството открива нови и актуализирани страници, за да ги добавя към индекса на Google, с което да намалява времето за показване на резултати при търсене в Google.

Времето в което този бот "пребивава" в различните теми и страници на лекс, както и на всеки друг уебсайт, не може да бъде обективно или субективно определено от нас. В информацията на Google това пребиваване може да е с продължителност от няколко секудни на всеки час, до едно посещение на ден.

За изчерпателна информация по темата, можете да последвате линка по-долу:

http://www.google.com/support/webmaster ... wer=182072
tatiana.stefanova
Site Admin

Мнениеот Melly » 21 Яну 2011, 16:47

donna написа:Аз не мога да разгледам моя си профил ,камо ли чужди , но съм вдигнала вече ръце така ,че здраве да е!

Точно това имах предвид като казах, че предпочитам да говорим открито. Вероятно такива като мен и Донна със същия проблем има повечко. И ако бяхте дали някакво обясниние, резултатът би бил положителен за всички потребители на Лекс-а.

Поздрави,
Melly
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот lexadmin » 21 Яну 2011, 16:48

778899 написа:Мели, и при мен няма такъв проблем.

колкото до отговор-може би няма и да получиш, тъй като, като беше онзи приблем с уж надвишения брой опити за влизане, дето се оказа, че всъщност сме зле с паметта, та не помним паролите си...писах три мейла в продължение на няколко дни...глас в пустиня! все пак, не бива да се подминава фактът, че за масата народ лекс.бг това е форумът, а форумът-това са отговарящите...ама, ей на!

От вас сме получили само 1 имейл, на 1.01.2011. Поради това, че този ден е почивен, е възможно да не сме ви отговорили веднага, но на 2.01.2011 вие вече успешно сте влезнали в профила си.
lexadmin
Нов потребител

Мнениеот Melly » 21 Яну 2011, 16:52

Благодаря за разяснението, tatiana.stefanova , и моля да извините "неграмотността" ми във Вашата област.

Бих се почувствала удовлетворена да получа И отговор на поставения въпрос по-горе.

Лек ден,
Melly
Последна промяна Melly на 21 Яну 2011, 16:53, променена общо 1 път
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 21 Яну 2011, 16:56

Мели, единствен аргумент е терминологията, не било "писмо" както го наричаш, а било "съобщение".

добре де, ама мойто си е "писмо" отвсякъде, но коментар по пейстнатото по-горе "писмо" така и не получих.

явно положението е свирено, но проблемът с поредността на отговорите си стои отворен и...подминат, май.
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот Melly » 21 Яну 2011, 16:58

Права си, Ния. :D
Жив пример за това е горният ми постинг.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 21 Яну 2011, 16:59

и после

lexadmin написа:От вас сме получили само 1 имейл, на 1.01.2011. Поради това, че този ден е почивен, е възможно да не сме ви отговорили веднага, но на 2.01.2011 вие вече успешно сте влезнали в профила си.

е, стана ясно, поне.

всъщност.....вЕрно здраве да е!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот tatiana.stefanova » 21 Яну 2011, 17:02

consultant написа:
poli_g написа:Няма по-подходяща тема от тази, за да си задам питането:
Melly с "вечен бан"?
....

Melly не фигурира в бан списъка нито по име нито по ІР

Да потърси причината в друго.

Отговорът предхожда включването Ви в темата.
tatiana.stefanova
Site Admin

Мнениеот tatiana.stefanova » 21 Яну 2011, 17:12

778899 написа:

и после

lexadmin написа:От вас сме получили само 1 имейл, на 1.01.2011. Поради това, че този ден е почивен, е възможно да не сме ви отговорили веднага, но на 2.01.2011 вие вече успешно сте влезнали в профила си.

е, стана ясно, поне.

всъщност.....вЕрно здраве да е!

Re: Donna не може да пише във форума

Мнениеот tatiana.stefanova на 02 Яну 2011 07:39 pm
За да успокоим страстите - няма изтрити, изгубени или потребители, към които се проявява тенденциозно отношение от екипа на lex.bg.

Посочените трудности и невъзможност някои потребители да достъпват профилите си във форума са обект на анализ от страна на системните администратори. Предполагам, че до часове тримата потребители, подали ни сигнал на ел. поща няма да имат проблеми с достъпа.

В 22:56 на същия ден потребител 778899 пише мнение в темата по-долу:

http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=45007
tatiana.stefanova
Site Admin

Мнениеот 778899 » 21 Яну 2011, 17:20

госпожо стефанова, не виждам спор по отношение на това, че на 02.01.2011г. проблемът с рег. във форума не съществуваше, поне за мен. Предлагам да спрем СРС-тата и да насочим поглед към реално поставените проблеми.

също така, цитирането на тема, в която съм писала на 02.01.2011г., няма никакво отношение към случващото се. фактите са други, но изместването на темата и отклоняването на поглед встрани от нещата, не е решава проблема, ни най-малко.

мисля, че не останах неразбрана по отношение на същината му.
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот Melly » 21 Яну 2011, 17:20

В малка грешка сте, уважаема tatiana.stefanova .
Отговорът на Consultant на 11 Яну 2011 12:30 pm e даден по повод постинга на Поли, излъчен на 11 Яну 2011 11:11 am, а проблемът ми е възникнал предишния ден, като орентир за време може да послужи излъченото от мен писмо на Дата: Понеделник, 2011, Януари 10 23:37:58 EET.

Та обобщанайки, събитията са в обратен ред.
На практика, след осъществената кореспонденция между Поли и Consultant, както се е случило и при Ния, без отговор/обяснение, "връзката с Лекс-а" ми бе възстановена.

Не бих си позволила да занимавам аудиторията с тези подробности, но вашият постинг ме провокира.

Както и да е, приех, както и го написах в темата, че проблемът вероятно е бил "технически".
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот tatiana.stefanova » 21 Яну 2011, 18:23

778899 написа:госпожо стефанова, не виждам спор по отношение на това, че на 02.01.2011г. проблемът с рег. във форума не съществуваше, поне за мен. Предлагам да спрем СРС-тата и да насочим поглед към реално поставените проблеми.

Тъй като в предишните си отговори по темата, нямах възможност да ви запозная с текста на писмото, което сме изпратили в отговор на поставения проблем и предвид желанието ви за откритост, по-долу помествам отговора. Имейлът, до който е изпратено писмото, е този на потребител 778899 и заменящото го в цитата многоточие е с оглед желанието на потребителя за неразгласяване, за което свидетелства заличаването на същия в предния пост.

Дата: Sun, 02 Jan 2011 21:48:53 +0200
От: Support <support@lex.bg>
Отговор-До:............................
Тема: Re: problem s akaunt

Здравейте,

Към настоящия момент извършените от администратор на форума тестове на правата Ви за достъп до форума не показват наличие на пречки да използвате същия в пълната му функционалност.

Моля, опитайте отново да достъпите форума и ако срещнете трудности, не се колебайте да се свържете с нас.

С пожелание за успешна нова година:

Екип lex.bg

също така, цитирането на тема, в която съм писала на 02.01.2011г., няма никакво отношение към случващото се. фактите са други, но изместването на темата и отклоняването на поглед встрани от нещата, не е решава проблема, ни най-малко.

Цитирането на темата е посочено с оглед времето, в което е извършено постването - то е последващо изпратеното писмо - отговор (вие сте уведомили за наличие на проблем, ние сме извършили анализ на заявката, отговорили сме с молба да пробвате да достъпите форума отново и минути след това Вие сте успели да постнете мнение. Последващи сигнали за проблем от Ваша страна не са постъпвали, с което смятам че проблемът е решен.

мисля, че не останах неразбрана по отношение на същината му...

Настоящият отговор засяга предходен пост на потребител 778899, в който се упоменава, че не отговаряме на поставени от потребителите заявки за проблеми.

По отношение подреждането на темите и отговорите по тях - ще оставя lexadmin да даде по-компетентен отговор.

За подозрителните: lexadmin и tatiana.stefanova са различни лица
tatiana.stefanova
Site Admin

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии