- Дата и час: 26 Ное 2024, 05:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЗАКОНОСЪОБРАЗНО ЛИ Е?КАК ДА ПОДХОДЯ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
ЗАКОНОСЪОБРАЗНО ЛИ Е?КАК ДА ПОДХОДЯ?
Здравейте!Работя в охранителна фирма и съкращават обекта, който охранявам.Шефа ми ми каза, че сме до края на седмицата и след, като го попитах, кога да им занеса трудовата книжка за да ми нанесат стажа в отговор получих, че няма да прекратяват с мене, а да чакам да наемат нов обект и ще ме повикат отново.Въпроът ми е има ли работодателя това право, защото аз ще разчитам за работата на една честна дума просто и как трябва да подходя, защото в този случай аз не бих могъл да се регистрирам дори и на трудовата борса и оставам без нанесен стаж в тази фирма- дефакто съм със статут просто чакащ, дори не могат да ме наемат на друга работа, защото аз съм все още техен служител.Моля помогнете ми.БЛАГОДАРЯ
Последна промяна angelova22 на 20 Яну 2011, 10:39, променена общо 2 пъти
- angelova22
- Младши потребител
Re: ИМА ЛИ РАБОТОДАТЕЛЯ ТОВА ПРАВО?
Може да го оформи като престой, но това е трудно - трябва много документация. Затова си спестяват усилията по закон и Ви предлагат нещо на взаимна уговорка.
Просто е елементарно за работодателя да го оформи като престой или като преместване на нов обект, но не го прави от мързел.
Просто е елементарно за работодателя да го оформи като престой или като преместване на нов обект, но не го прави от мързел.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Re: ИМА ЛИ РАБОТОДАТЕЛЯ ТОВА ПРАВО?
Благодаря за бързият отговор .Аз просто се притеснявам да не би той да не ме премести на друг обект, а да ме блъфира за да не прекратят договора за да не ми плащат неустойки, защото това все пак е по тяхна вина- аз работата съм си вършил, както трябва и те са били доволни, но това, че закриват обекта не е по моя вина просто ме интересува как да подходя- да чакам ли наистина, както ми е казано докато вземат обект, защото аз по този начин не съм нито работник, нито безработен, а и заплатата, която вземам е за месец назад
- angelova22
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|