начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

ЗАКОНОСЪОБРАЗНО ЛИ Е?КАК ДА ПОДХОДЯ?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЗАКОНОСЪОБРАЗНО ЛИ Е?КАК ДА ПОДХОДЯ?

Мнениеот angelova22 » 19 Яну 2011, 15:09

Здравейте!Работя в охранителна фирма и съкращават обекта, който охранявам.Шефа ми ми каза, че сме до края на седмицата и след, като го попитах, кога да им занеса трудовата книжка за да ми нанесат стажа в отговор получих, че няма да прекратяват с мене, а да чакам да наемат нов обект и ще ме повикат отново.Въпроът ми е има ли работодателя това право, защото аз ще разчитам за работата на една честна дума просто и как трябва да подходя, защото в този случай аз не бих могъл да се регистрирам дори и на трудовата борса и оставам без нанесен стаж в тази фирма- дефакто съм със статут просто чакащ, дори не могат да ме наемат на друга работа, защото аз съм все още техен служител.Моля помогнете ми.БЛАГОДАРЯ :shock:
Последна промяна angelova22 на 20 Яну 2011, 10:39, променена общо 2 пъти
angelova22
Младши потребител

Re: ИМА ЛИ РАБОТОДАТЕЛЯ ТОВА ПРАВО?

Мнениеот ivan_lawyer » 19 Яну 2011, 15:24

Може да го оформи като престой, но това е трудно - трябва много документация. Затова си спестяват усилията по закон и Ви предлагат нещо на взаимна уговорка.

Просто е елементарно за работодателя да го оформи като престой или като преместване на нов обект, но не го прави от мързел.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: ИМА ЛИ РАБОТОДАТЕЛЯ ТОВА ПРАВО?

Мнениеот angelova22 » 19 Яну 2011, 16:02

Благодаря за бързият отговор :D .Аз просто се притеснявам да не би той да не ме премести на друг обект, а да ме блъфира за да не прекратят договора за да не ми плащат неустойки, защото това все пак е по тяхна вина- аз работата съм си вършил, както трябва и те са били доволни, но това, че закриват обекта не е по моя вина просто ме интересува как да подходя- да чакам ли наистина, както ми е казано докато вземат обект, защото аз по този начин не съм нито работник, нито безработен, а и заплатата, която вземам е за месец назад :?:
angelova22
Младши потребител

Назад към Трудово право