начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Съвет отностно съкращение, от работното място

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съвет отностно съкращение, от работното място

Мнениеот nevidimiq » 13 Яну 2011, 20:45

Ето какъв е проблема:

Майка ми страда от диабет 2ри тип(на инсулиново лечение е) с 60 % инвалидност(доказано с документ от ТЕЛК)

Майка ми е на 58 г.(остават и още 2 до пенсия)и в момента работи като детска учителка в детска градина.

От отдел "Образование" са пуснали заповед до директора на детската градина да съкрати 2 учителки

(едната вече е съкратена,остава втората)

Преди 4 години съкратиха майка ми, (нищо че имаше документ за инвалидност) но след съдебни дела се доказа,че е съкратена НЕПРАВИЛНО(защото е с заболяване) и се назначи отново на работа.

Сега пак я канят за съкращаване!

Могат ли?

Някакво наказание за директора който е съкратил 2 поредни пъти един и същ човек,не подлежи ли на санкция?

Благодаря предварително.
nevidimiq
Нов потребител

Re: Съвет отностно съкращение, от работното място

Мнениеот REVOLUTION » 13 Яну 2011, 20:50

Не , може пак да я "съкрати".Новото прекратяване на трудовото правоотношение подлежи на контрол за законосъобразност пред съда , ако има нарушения съдът пак ще я възстанови на работа.

П.П.Имам един пример дето така човека се пенсионира след като съдът два пъти отмени уволнението и върна работника на работа. :wink:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 14 Яну 2011, 11:17

REVOLUTION написа:Не , може пак да я "съкрати".

Е що да не може? Може, но е малко по-тегава процедурата, а и не се знае дали изобщо ще се получи ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 14 Яну 2011, 11:20

inspectora написа:

Е що да не може? Може, но е малко по-тегава процедурата, а и не се знае дали изобщо ще се получи ;)

Може разбира се , това съм имал предвид.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 14 Яну 2011, 12:55

REVOLUTION написа:
inspectora написа:

Може разбира се , това съм имал предвид.

Оф .. вярно - заради интервалите преди и след запетаята, съм прочел обратното :lol: /някак си съм "игнорирал" наличието и/
Още един пример какво може една запетая ;)
Съжалявам - грешката /в "прочита"/е моя ...
inspectora
Активен потребител

Назад към Трудово право