memberlist.php?mode=group
Брех.... вЕрно не съществува, но когато го пейстнах този линк отваряше страница където са упоменати модераторите- малък спретнат квартет:
moderator( тук не съм сигурна...)
zodiak
lutman
Тези двамата ги запомних, последния ми се губи, но едно е сигурно - пишете на satir, който също е мод.
Аз ви предлагам да пишете и на konsultant ( преди време същия ми наложи бан).
А ако не става и по този начин- пишете на портокал, гъдю, ковачев, революшън, монтескьо, хасплу, сатир, каранедев- все са модератори.
Според "последното преброяване на дивите зайци".
- Дата и час: 29 Ное 2024, 02:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Парадоксът за 1-годишния преклузивен срок и бащинство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Парадоксът за 1-годишния преклузивен срок и бащинство
poli-g, наистина съм направила грешки, за което се извинявам.
Не съм юрист. Малко по-късно разбрах, че сайта е за юристи. Съжалявам, наистина мнението ми е прозвучало малко странно, поради причината, че не е компетентно като юридическа консултация.
В случаят, за който исках да споделя, наистина се касае за презумпция и за това, че небиологичния баща е изпуснал едногодишния срок за оспорване.
Не съм юрист. Малко по-късно разбрах, че сайта е за юристи. Съжалявам, наистина мнението ми е прозвучало малко странно, поради причината, че не е компетентно като юридическа консултация.
В случаят, за който исках да споделя, наистина се касае за презумпция и за това, че небиологичния баща е изпуснал едногодишния срок за оспорване.
- anjel_7
- Нов потребител
§ 6. В чл. 66 се правят следните изменения и допълнения:
1. В заглавието думите „от другия родител и от детето“ се заличават.
2. Създава се ал. 5:
„(5) Извън случаите по ал. 1 и 4 припознаването може да бъде оспорено по съдебен ред чрез иск, предявен в едногодишен срок от извършването му, от Дирекция „Социално подпомагане“ по настоящия адрес на детето и от прокурора.“
Честито!
От вчера, 21.10.2010г. и този проблем( ако ли е бил такъв) вече е "решен".
И пак надцакаха децата, чиито родители осъдени за издръжка, не могат да я плащат. Т`ва ако е социално управление... танзанийци.
2. Създава се ал. 5:
„(5) Извън случаите по ал. 1 и 4 припознаването може да бъде оспорено по съдебен ред чрез иск, предявен в едногодишен срок от извършването му, от Дирекция „Социално подпомагане“ по настоящия адрес на детето и от прокурора.“
Честито!
От вчера, 21.10.2010г. и този проблем( ако ли е бил такъв) вече е "решен".
И пак надцакаха децата, чиито родители осъдени за издръжка, не могат да я плащат. Т`ва ако е социално управление... танзанийци.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:§ 6. В чл. 66 се правят следните изменения и допълнения:
2. Създава се ал. 5:
...
А това нали си е старият текст от отменения СК, като вече некоректността със срока е избегната?
-
atanaspetrovmeister - Потребител
Е, не съвсем- " всяко трето лице с правен интерес" по СК( отм.) отново е игнорирано, но поне върнаха прокуратурата и СП в играта.
- Гост.
- Старши потребител
Здравейте ,приятелят ми има същият проблем с едногодишният срок .Развел се е май месец 2009 година ,бившата му вече съпруга е била бремена от друг ,но и двамата не са направили нищо по въпроса и разбира се срокъъ от една година вече изтече.Сега бащата на детето иска да разрешат пролема и днес бяха при адвокатка ,която дава две решения на проблема .Единия е да каже че не е знаел ,като спред мен това не е вариант тьй като по време на развода бившата му вече съпруга е била в осмия месец и няма начин да не е забелязал.Вторият вариант ,който им предлага е да заведат дело за издръжка и той приятелят ми да оспорва бащинството.Бихте ли ме посъветвали какво да направим .Благодаря Ви предваритлно.
- mimsa555
- Нов потребител
И двата варианта не струват. Търсете друг адвокат.
- Гост.
- Старши потребител
Ето ви един случай и мислете за преклузивния срок .
Жената подава иск в съда срещу съпруга за развод , съдът отхвърля иска за развод , окръжният съд потвърждава решението на районния. Пред окръжния съд се представят документи без апостил че жената е родила в Гърция , сещате се ,че детето не е от съпруга , в тях пише че се е родило дете от пол женски имена няма , но с майка и баща нашите хора Доколко тия документи за роденото дете от женски пол са истински ...ми не се знае
Съда решава по бракоразводното дело , че дете за БГ няма щото не е вписано в регистрите за гражданско състояние в БГ.
Жената след около година подава втори иск за развод , към него няма доказателства за това дете от пол женски , пак се прави проверка в ГРАОО ми няма записано такова дете в БГ
А сега от кога ще тече 1г преклузивен срок, ако тази хубавица реши един ден да представи в БГ в общината по постоянния и адрес гръцко удостоверение за раждане с апостил както му е реда на това дете от пол женски и да поиска у нас да му се пресъстави акт за раждане ?
Жената подава иск в съда срещу съпруга за развод , съдът отхвърля иска за развод , окръжният съд потвърждава решението на районния. Пред окръжния съд се представят документи без апостил че жената е родила в Гърция , сещате се ,че детето не е от съпруга , в тях пише че се е родило дете от пол женски имена няма , но с майка и баща нашите хора Доколко тия документи за роденото дете от женски пол са истински ...ми не се знае
Съда решава по бракоразводното дело , че дете за БГ няма щото не е вписано в регистрите за гражданско състояние в БГ.
Жената след около година подава втори иск за развод , към него няма доказателства за това дете от пол женски , пак се прави проверка в ГРАОО ми няма записано такова дете в БГ
А сега от кога ще тече 1г преклузивен срок, ако тази хубавица реши един ден да представи в БГ в общината по постоянния и адрес гръцко удостоверение за раждане с апостил както му е реда на това дете от пол женски и да поиска у нас да му се пресъстави акт за раждане ?
- donna
- Старши потребител
mimsa555 написа:Здравейте ,приятелят ми има същият проблем с едногодишният срок .Развел се е май месец 2009 година ,бившата му вече съпруга е била бремена от друг ,но и двамата не са направили нищо по въпроса и разбира се срокъъ от една година вече изтече.Сега бащата на детето иска да разрешат пролема и днес бяха при адвокатка ,която дава две решения на проблема .Единия е да каже че не е знаел ,като спред мен това не е вариант тьй като по време на развода бившата му вече съпруга е била в осмия месец и няма начин да не е забелязал.Вторият вариант ,който им предлага е да заведат дело за издръжка и той приятелят ми да оспорва бащинството.Бихте ли ме посъветвали какво да направим .Благодаря Ви предваритлно.
Вариянта е бившата съпруга да сключи брак с приятеля си от когото е детето и тогава онзи да го осинови , предполагам че набедения сега за баща ще е съгласен .
- donna
- Старши потребител
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|