начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Пълномощно за покупко-продажба на лек автомобил

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пълномощно за покупко-продажба на лек автомобил

Мнениеот laguna_dci » 13 Яну 2011, 17:30

Здравейте,
Днес се регистрирах и искам да Ви попитам за генералните пълномощни. Случая е следния:
Лятото продадох един автомобил, но тъй като огледа и плащането стана в неделя нямаше работещ нотариус и нямаше как да узаконим сделката. Разбрахме с купувача в понеделник да мина през нотариус и да му направя едно пълномощно, а той като го получи (понеже не е от Пловдив му го пращам по пощата) да си направи един договр за покупко-продажба и да ми го прати. Вече мина повече от половин година от както съм му пратил пълномощното, но нямам нищо насреща. Поразпитах тук-там и разбрах, че пълномощното важи до края на календарната година. Сега в такъв случай какво мога да направя? Изгубил съм координатите с въпросният човек понеже си е сменил или са му спряли телефона и не знам как да постъпя. От него искам само договор за покупко-продажба за да мога да отпиша колата и нищо повече, макар че с поведението си не заслужава само това. Дайте съвет как да постъпя - дали да пусна жалба в полицията за откраднат автомобил или да тарся автомобила чрез съд.
Благодаря предварително за отговорите!
laguna_dci
Нов потребител

Re: Пълномощно за покупко-продажба на лек автомобил

Мнениеот toni_sf » 13 Яну 2011, 17:49

:D А ако този автомобил е вече препродаден или с него е извършено престъпление, не знаете ли ,че отговорноста е ваша.Затова най добре жалба в прокуратурата и някакъв документ ,че все пак сте продали колата на някое лице.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот laguna_dci » 13 Яну 2011, 18:06

Ако знаех предварително нямаше да постъпя по този начин, но станалото станало. В последствие разбрах, че може да има негативни последици, но беше вече късно. Да може да е продадена колата и на трето лице, а може и още да си я стопанисва въпросният човек. Жалбата до прокуратурата аз ли трябва да я пусна или чрез адвокат се процедира? Ако колата не е продадена докато пълномощното е било валидно сега имам ли право да си я получа отново?
laguna_dci
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 13 Яну 2011, 18:14

И да е препродадена Вие си пуснете жалбата ,а после ще се мисли за последствията , дали ще си я върнете или не това зависи от други органи.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот laguna_dci » 13 Яну 2011, 18:18

Относно жалбата в прокуратурата - лично ли се пуска или чрез адвокат? Ако подам жалба в полицията за открднат автомобил това ще ми помогне ли?
laguna_dci
Нов потребител

Мнениеот 778899 » 13 Яну 2011, 18:28

при първите ви действия без адвокат-стигнахте до тук :wink: . това може би означава, че за последващите ще е нужно да се обърнете към такъв. :D
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот laguna_dci » 13 Яну 2011, 19:16

Видимо е, че не познавам закона. Ако бях наясно нямаше да се стига до тук и да питам. Да знам, че трябва да се консултирам с адвокат, но все пак реших да попитам първо тук. А отговор за жалбата първо към полицията някой няма ли или парво при адвокат, таксичката и по реда.....
laguna_dci
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 14 Яну 2011, 08:15

:D Аз не мисля ,че Ви трябва адвокат за да пуснете жалба ,просто отивате в полицията или при дежурен прокурор описвате случая и чакате.
toni_sf
Активен потребител

Назад към Общи дискусии