- Дата и час: 25 Ное 2024, 10:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Уличаване на полицай в корупция?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
31 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Уличаване на полицай в корупция?
Много готина тема. Те, милиционерите, освен да взимат пари, друго не знаят. То и това не всичките го могат, ама това е вече въпрос на ДРУГА тема
- lexiss
- Младши потребител
system написа:gedjikov написа:Все на мен? Имаме 1 случай всичко на всичко. Тук мисля, че става ясно че въпроса е хипотетичен.
Ах, въпросът бил хипотетичен. След предходната Ви тема ... т. е. може ли хипотетично омразният катаджия да се набута в някоя постановка с пари. Аз друг подтекст на "хипотетичния" Ви въпрос не виждам, но може и да греша.
Господине, далеч съм от мисълта да защитавам полицаите и конкретно органите на КАТ - имат си много трески за дялане. Но ще си позволя един съвет към Вас - въздържайте се дори от мисълта за постановки, каквато прозира в постовете Ви. Освен че е грозно, ще бъде провал, който няма да свърши добре за Вас.стоиш си ти на ескалатора в МОЛ-а, например. До теб стои недоволен мъж и гледа втренчено в теб. Ти му викаш "Кво си ме зяпнал, бе, умник?!?", и оня ти вади полицейска карта и ти вика "Ти на кой ще викаш умник, беее?!?"
Хипотетично ... хм, за тази възможност не се сетих но с обратен знак - да не би питащият да се е обидил, че полицаят го е нарекъл "умник"
Аз на твое място бих се въздържал от толкова свободни тълкувания на един иначе доста различен въпрос
Ами не, не е това идеята ми, не че няма да се осъмниш и в това де. Абе няма ли конспиративни филми които да гледаш ами си губиш времето тук с псевдо конспирации и инсинуации?
Я разкажи още някоя история, почнах да ти свиквам.
- gedjikov
- Младши потребител
gedjikov написа:Ами не, не е това идеята ми, не че няма да се осъмниш и в това де. Абе няма ли конспиративни филми които да гледаш ами си губиш времето тук с псевдо конспирации и инсинуации?
"Конспиративни" филми не гледам, но глупости като Вашите слушам и чета по принуда комай всеки ден. А за другото сте прав, това с Вашата тема беше чиста загуба на време. Но поне ни развеселихте с колегите .
gedjikov написа:Я разкажи още някоя история, почнах да ти свиквам.
На измислиците Вие сте майсторът. Само следващия път като се обидите на някой полицай, да не излезе, че Ви е карал да му играете балет ? Спокойно - вероятно е искал да направите "везна" при проверка за алкохол.
- system
- Активен потребител
system написа:gedjikov написа:Ами не, не е това идеята ми, не че няма да се осъмниш и в това де. Абе няма ли конспиративни филми които да гледаш ами си губиш времето тук с псевдо конспирации и инсинуации?
"Конспиративни" филми не гледам, но глупости като Вашите слушам и чета по принуда комай всеки ден. А за другото сте прав, това с Вашата тема беше чиста загуба на време. Но поне ни развеселихте с колегите .gedjikov написа:Я разкажи още някоя история, почнах да ти свиквам.
На измислиците Вие сте майсторът. Само следващия път като се обидите на някой полицай, да не излезе, че Ви е карал да му играете балет ? Спокойно - вероятно е искал да направите "везна" при проверка за алкохол.
Дрогираш ли се Бе?
- gedjikov
- Младши потребител
gedjikov написа:Какъв е реда за да докажеш, че полицай ти е взел пари?
Да снимаш банкнотите или да запишеш номерата им, и после да сигнализираш и те да ги намерят в тях, достатъчно ли е?
Има ли вариант да те обвинят теб самия, че ти си инициатора на корупцията или ако имаш номерата и сигнализираш всичко е ок? Особено имайки предвид, че те винаги са 2-ма, а ти си сам?
Не чети колегите, сега ще ти обясня:
1. Подреждаш банкнотите и започваш да ги фотографираш( без )- двустранно.
2. Намираш длъжностно лице, на което ги даваш( не са интересни мотивите и подбудите- не ги слушай).
3. Звъниш на 112 веднага след това( или преди- сам съобрази, интелигентен човек си) и обясняваш случилото се, но преди това трябва да знаеш името и местоработата на получилия парите. Защо на 112?- там всеки разговор се записва- така има доказателства, които рано или късно ще влязат в употреба.
4. НЕма такъв вариант да те обвинят теб. Ти нищо противозаконно( противоестествено ) не си сторил. Защо да те обвиняват?!?
5. Това, че са двама води само и единствено до логичен извод- правиш всичко по две и нещата са ок.
Дано сме се разбрали правилно ( напоследък тук трудно ме разбират)
И, колеги , много моля, когато така настойчиво Ви умоляват за правилния съвет- дайте на хората, това от което имат нужда.
Ако нямате знания за "правилен"-консултирайте знанията си със сигнатурата на Ковачев.
Успешен ден на всички.
( да ми е простена неистината, ала толкоз упоритост не успях да подмина)
п.п. Моля да ме извините- едва сега прочетох първа страница- точно сте подсказали на човека пътеката. Извинете, че дублирам.
- Гост.
- Старши потребител
Сканирай ги тия пари бе човек по евтино ще ги излезе ...вервай ми
- donna
- Старши потребител
poli_g написа:gedjikov написа:Моля да ме извините- едва сега прочетох първа страница- точно сте подсказали на човека пътеката. Извинете, че дублирам.
А, няма за какво, напротив - така човекът получи независими един от друг, съвпадащи по същество съвети, които като бонус дори се допълват. За това и аз ще те допълня - по-добре да звъни не на 112, а на 166 - там разговорите също се записват, но ще спечели времето, което е необходимо 112, от своя страна, да адресират сигнала му по предназначение. Още са по-муднички там и не добре ориентирани служителите... Но пък, ако "лошите" ви накарат да си изключите телефона, а той е по-новичък модел, ще трябва да е 112 - избира се и при изключен апарат.
-
lexy21 - Активен потребител
doc03, тц, според мен питащият говори за такива банкноти
ама, къв дрегер си имат, не е истина
ама, къв дрегер си имат, не е истина
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Човекът ви се оплаква и търси помощ, а вие си правите гаргара с него..., почти като полицаите. Недаването не е съвсем решение. Аз никога не съм давал, нещо повече - заявявам, че няма какво да увъртат, защото нито ще се моля, нито ще им дам нещо. И какво си мислите, че става? Винаги ми пишат нещо - акт, фиш, каквото дойде. В слънчев ден през миналата пролет, веднага след тръгване си включих светлините, но стоящите наблизо полицаи ме посочиха къде да спра и ми писаха акт. Бяха непреклонни, като че ли трябваше да запаля колата след като съм светнал фаровете. И ред други случаи - като например през Кнежа за скорост от 55 км, защото ограничението било 40. След като не платих фиша, получих акт, че съм карал с 60 при ограничение 50. Пълни свободни интерпретации! През Радомирци за скорост 50 км/ч също ми писаха акт, защото съм карал с 5 км повече. Аз никога не си измислям и съвсем не съм настроен отрицателно към полицията. Просто пътната полиция е пълна с гаднярчета.
И който не вярва, а е действащ полицай, дознател или някакъв друг с карта, да не си я показва, когато го спрат и ще види, че съм прав.
И който не вярва, а е действащ полицай, дознател или някакъв друг с карта, да не си я показва, когато го спрат и ще види, че съм прав.
- Ivailo5rov
- Активен потребител
Именно, понякога най-нагло си искат за неща свободно интерпретирани от тях и такива би било добре да си го получат. Но незнайно защо всички тук немогат да допуснат такъв вариант. Типичните бг многознайковци и заядливци. Как пък един не каза нещо нормално? Или като неможе да помогне да подмине темата, вместо това 2 страници свободни съчинения.
Всички ли сте от МВР-то бе?
Всички ли сте от МВР-то бе?
- gedjikov
- Младши потребител
до-doc03Нали много смешници се изказват и сте прав ,в друга тема сами си казват ,че са си давали пари ,след нарушение и употреба на алкохол а после някой им бил виновен. А незнам дали помните един мъдър юрист бивш министър на това ведомство лансира идеята полицайте да ходят с не повече от 10лв и то в монети и така щял да пребори корупцията и по лесно било доказването при взимане на рушвет ако в него намерили банкнота
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
31 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|