начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Let it be ! vol. 2

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Let it be !

Мнениеот vassilev » 05 Яну 2011, 02:20

nikoleta_e написа:за vassilev ...той си знае :wink:

Нищо не знам...
За теб, Ники !

...
vassilev
Активен потребител

Мнениеот vassilev » 05 Яну 2011, 03:43

И ...
(ти си знаеш...)

:arrow:
vassilev
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 05 Яну 2011, 11:55

А, така, стига с тази работа.

"Блажи, куме, блажи, лажи куме лажи", имаше ли такава песен или аз си я измислих.

Аз съм си на фолк вълна твърдо обаче.

След прекрасното изкарване на празника в Северна България, по специално Балкана, Враца, Монтана, Козлодуй и други, посвещавам победата си над БТК специално на момите от региона. И специално на любимата ми "скалолазка", която ме откара и върна жив и здрав.

Отивам при охраната да си поръчаме по една малка гроздова. А той ще ми каже "Пак сте полудял, г-н Иванаускес".
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 05 Яну 2011, 12:32

Малката гроздова стана голяма, ама на голям човек голяма гроздова.

Кюмбето е на 6+, засега чао. Отивам на творчески размисъл по пътищата заледени на любимата София.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот andrea » 05 Яну 2011, 13:57

vassilev написа:За Ади !

Campari ?
:wink:

Е, този път не уцелихте мистър Василев :lol: :lol: :lol:

малкото ади не пие кампари :P :lol: 8) :oops:

тази... ми е от любимите техни песни :oops:

:D
Friendship is the rainbow between two hearts sharing seven colors: feelings, love, sadness, happiness, truth, faith, secret & respect
Аватар
andrea
Активен потребител

Мнениеот vassilev » 05 Яну 2011, 15:10

andrea написа:Е, този път не уцелихте мистър Василев :lol: :lol: :lol:

:D

Аз само да не помислиш, че ми е бедно барчето. :D
Поднасям извинение с поздравче за теб ! :)

vassilev
Активен потребител

Мнениеот andrea » 05 Яну 2011, 15:24

vassilev написа:Аз само да не помислиш, че ми е бедно барчето. :D

За да сме сигурни трябва Инспектора да провери, ще призовем и вещите лица /по отношение на консумацията и видовете алкохол/ да представят своето становище. Едва след надлежно събраните "доказателства" :lol: бих отсъдила в полза или не на "питейното Ви заведение" :lol: :lol: :lol:

Предупреждавам, че по-долу публикуваната песен не е на вниманието на всички. Тя е изключение от музикалните пристрастия на аудиторията :lol: :lol: :lol: Обаче не се сетих за друга подходящо-тематична песен :P

http://www.youtube.com/watch?v=uXzLRQXH5_g
Friendship is the rainbow between two hearts sharing seven colors: feelings, love, sadness, happiness, truth, faith, secret & respect
Аватар
andrea
Активен потребител

Мнениеот aron_davidov » 05 Яну 2011, 15:29

Благодаря на Кайзер Созе за поздрава :D чувствай се поздравена! Ето и моите песни за деня:

Пак настинка :( . Да ви препоръчвам чай, най-помага. Аз тъкмо се боря с възможно най-денировската физиономия :x за да изям лимончето :o :D и го мятам :)

Хубав ден на всички
Аватар
aron_davidov
Потребител

Мнениеот vassilev » 05 Яну 2011, 16:03

andrea написа:Обаче не се сетих за друга подходящо-тематична песен :P

Тази определено не върви с кампари. Иска си люта джанковица. :D
Не мога да издържа и аз да не се впиша тематично с един шансон.

http://www.youtube.com/watch?v=IFn_EQcx ... re=related

Май от гроздовата на Ванката и мен ме хвана... :oops:
vassilev
Активен потребител

Мнениеот andrea » 05 Яну 2011, 16:29

vassilev написа:Не мога да издържа и аз да не се впиша тематично с един шансон.

http://www.youtube.com/watch?v=IFn_EQcx ... re=related

Май от гроздовата на Ванката и мен ме хвана... :oops:

Хехехе, знаеш как не обичам такъв тип песни, нооо има няколко стари хита от време оно, които всякога вървят по време на равносметка в другарска компания :lol: :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=ZLTiu4I8 ... re=related
Аватар
andrea
Активен потребител

Мнениеот apfel » 05 Яну 2011, 20:33

Успешна година пожелавам на всички,да сте здрави ,щастливи и обичани, и да има повече повече поводи за усмивки :)
apfel
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 05 Яну 2011, 21:31

Е, вие пък, какво му е на фолклора. Наистина е малко просташки, де.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот svettoslav » 05 Яну 2011, 23:29

ivan_lawyer написа:Е, вие пък, какво му е на фолклора. Наистина е малко просташки, де.

Чалгигийка,по-скоро.Фолклора в тесен смисъл е по-друго нещо.И не е никак "просташки".Аз свиря на гъдулка от 23 години.През последните 10-тина не толкова активно,но доста време съм изкарал в един ансамбъл във Варна.Народната музика е върховно изкуство,с уговорката че си има и своето "по-елементарно" клонче,но иначе,ако можеш да я усетиш,особено високосъдържателната музика,нама такова нещо,повярвай ми...
П.П. А иначе една чалгичка що да не послушкаме,трябва да ти кажа,човек,че съдийката от 28-ми състав направо получава оргазъм на това парче,освен при пледоарията ми... :lol:
http://www.google.bg/url?q=http://www.c ... q3vcyaU0TA
Последна промяна svettoslav на 05 Яну 2011, 23:31, променена общо 1 път
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот apfel » 05 Яну 2011, 23:30

apfel
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 05 Яну 2011, 23:43

А пък аз знам, че съвременната музика идва от тъмната страна на нещо си. Много е интересно. Повечето рок-музиканти изпълняват езически ритуали, дори с пентаграмата се заиграват. Например "Хотел Калифорния" има текст, който е много зловещ. Всъщност се касае за дом, хотел с мъртви призраци и тем подобни.

А пък наскоро чух, че всъщност Санта Клаус е познатият ни Сатан Лукас, който много обича да изкушава хората с преяждане, препиване и седене на пейката в градинката до тъмно.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот svettoslav » 05 Яну 2011, 23:46

Що се отнася до "чалгата",основата на тоя жанр е именно във фолклора.Много брак,много нещо-80-90% сигурно,но останалата част също има висока степен на творческо поведение.Свързана е тясно с гръцката,сръбската музика,които са с много богато съдържание.А певците им са с качества,които притежават само единици от нашите фолклорни изпълнители,за "поп-фолк" изпълнителите също има може би две-три девойки,които сомж се доближават до нивото на "средните",ако мога така условно да ги нарека изпълнители,особено сръбските.Това са недостижими таланти в музиката и пеенето...
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 05 Яну 2011, 23:51

Е, не може да се сравняват по вдигане на адреналина "чалгите" със "соул" певиците или пианистките.

В един момент. То затова е и музиката, да весели народа. Елитна музика няма. В смисъл всеки жанр си има определени нюанси.

Виж сега Шостакович е добре със симфонията за Ленинград. Как тревожно се промъква немският враг и е добре направено.

Но някои "парчета" в музиката не изразяват нищо. Нямат емоция.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот svettoslav » 06 Яну 2011, 00:02

ivan_lawyer написа:Виж сега Шостакович е добре със симфонията за Ленинград. Как тревожно се промъква немският враг и е добре направено.

Ся,ти пък,Ленинград,Сталинград,Хитлерград.. :) Не знам за Шостакович,ама не е зле да направи една симфония за ония руснаци дето са си правили чорба от ботушите..кожичка е все пак,ще пусне мазнинка..
Аз например слушам всякаква музика исе чудя на фолклористи,които не възприемат други(малко са такива).Но се срещат и такива,които не усещат "чалгата",циганийката..
За да я усетиш наистина,това е даденост.Щом психиката ти не я обработва така,че да ти доставя удоволствие,няма как да се промени това нещо.
ivan_lawyer написа:Е, не може да се сравняват по вдигане на адреналина "чалгите" със "соул" певиците или пианистките.

Повярвай ми,един цигански кючек например може да изкара човек "извън релси".Не можеш да го сравниш с нищо на света.Така че самата музика,без оглед стила и въздейства..щом ти е такава психичната нагласа..въздейства и още как.Съдя по себе си,естествено,но това е положението.Примерно един як "ритъмен блус"..е*и му майката начи...
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 06 Яну 2011, 00:08

За циганската музика нямам думи - това е сто процента адреналин.

Аз изкарах празниците на албумите на Висоцки и Марина Влади, например.

Но и самият стил на циганите изобщо не е хаотичен има си порядък.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот svettoslav » 06 Яну 2011, 00:18

ivan_lawyer написа:Но и самият стил на циганите изобщо не е хаотичен има си порядък.

Абсолютно! Фактът,че необразовани,нискокултурни,нотно-неграмотни и т.н.и т.н. хора го правят,ама абсолютно нищо не променя.
И в тая връзка,в моя град има 10-15 гъдулари сигурно,но един от най-добрите..,защо ли е такъв? :? Защото този човек може да свири циганска музика може би по-добре от всеки циганин-музикант.А това означава едно нещо-ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ВИРТУОЗ(Паганини -гъдулар!).За него народната музика е играчка,ноти не му трябват..само я чува и почва да свири(като циганина-"слухар" ) :D
svettoslav
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии