начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Развод от затвора

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Развод от затвора

Мнениеот alvelina » 05 Яну 2011, 07:57

Здравейте!
Какви са начините за развод от затвора? Възможно ли е да е по взаимно съгласие или задължително е по вина? Каква е процедурата и какви са необходимите документи? Как протича самият развод, т.е. делото в съда ли се води и затворникът присъства ли на него? И последно - приблизително колко ще са разходите за адвокат, евентуално нотариус и необходимите такси. Въпросите са зададени от гледна точка на излежаващия.
Благодаря предварително и се извинявам за хаотичните въпроси. :oops:
alvelina
Младши потребител

Re: Развод от затвора

Мнениеот ivan_lawyer » 05 Яну 2011, 09:52

Делото все пак си е сложно. Но адвокат ще оправи работата.
Сумата зависи от Вас, но не може да бъде по-малко от около 300 лева, а при несъгласие на двете страни - 500 лева. Но това е излишно.

Разходи имате само за адвокат, а за съдебните такси са минимални - около 30 лева. Първоначално. Впоследствие може да се наложат още поне 20 лева.

Сами разбирате, че трябва да се плати предварително някаква сума.

Самата процедура е скучна, попълват се формуляри, както при сватбата.

Ще Ви дадат отпуска от затвора, за да се явите на делото.

Пуша "Ротманс", по принцип. Но не взимам пари от всеки. А, вижте това си беше жива консултация.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот alvelina » 05 Яну 2011, 11:44

Благодаря за консултацията, усетих се, че това се заплаща, но просто се чудех откъде трябва да се подкарат нещата.
Ротманс-а го имате. След февруари режимът пада и мисля, че ще се подкара процедурата. Ще трябва и свестен адвокат :roll: (това е явен намек :lol: )
alvelina
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 05 Яну 2011, 19:51

Приемам комплимента Ви.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот donna » 05 Яну 2011, 20:03

:wink: Излежаващия тук може да поиска правна помощ от съответната АК, ако няма средства , инъче от затвора ще направят един разход до съда за делото и тва е .
donna
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 05 Яну 2011, 20:25

Половината "Ротманс" е за Донна.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 05 Яну 2011, 21:43

:lol: Веселяци. Добре, че не пафкам ( ако не се брои ел. цигара 8) )... за да се включа в темата.
Обаче, каквото и да си говорите- посещение в затвора ще е нужно, за да се подпишат сега книжата. Пък и ако времето е важно- няма начин.
А за самото с.з., Донна е права- като го призове съда разходката ще е за сметка на ГД "ИН". :lol: От друга страна- колцина могат да се похвалят за тази екстра, м?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 05 Яну 2011, 21:53

Нали това имам предвид и аз. И аз ги отказах цигарите, но сега съм в заключителната фаза на Великата отечествена война и припалвам.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот alvelina » 05 Яну 2011, 23:22

Пушенето е вредно за Вашето здраве :mrgreen: - а това си е чист спам :lol:
Благодаря и на donna и poli_g. Аз също мисля, че не може да мине без посещение в затвора и също мисля, че това с отпуската няма как да стане :roll: по-скоро ще се прекрати излежаването на присъдата за съответния ден, но може да дрънкам пълни глупости.
Между другото днес се поразрових във вашия форум и направо се същисах от нервите ви :shock:
alvelina
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 05 Яну 2011, 23:32

Това ни е работата. Горе-долу това е сравнително спокойно място, имам предвид форума.

Ние адвокатите сме държали и изпит по аутопсия, така че сме железни.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот donna » 05 Яну 2011, 23:47

alvelina написа: Между другото днес се поразрових във вашия форум и направо се същисах от нервите ви :shock:

Кво те притеснява буйния ни темперамент ли ...хе хе хе ми при нас водещата звезда в хороскопа ни е Антарес :wink:
donna
Старши потребител

Назад към Семейни казуси