начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Уличаване на полицай в корупция?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Уличаване на полицай в корупция?

Мнениеот gedjikov » 04 Яну 2011, 01:52

Какъв е реда за да докажеш, че полицай ти е взел пари?

Да снимаш банкнотите или да запишеш номерата им, и после да сигнализираш и те да ги намерят в тях, достатъчно ли е?
Има ли вариант да те обвинят теб самия, че ти си инициатора на корупцията или ако имаш номерата и сигнализираш всичко е ок? Особено имайки предвид, че те винаги са 2-ма, а ти си сам?
gedjikov
Младши потребител

Re: Уличаване на полицай в корупция?

Мнениеот TheOldMan » 04 Яну 2011, 09:50

Варианта е да не му даваш пари. Да си пише каквото е наумил, и после в съда да си търсиш правата измисленото наказание да отпадне.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот Pause » 04 Яну 2011, 12:33

Според мен трябва да се използва СРС за доказването.А иначе може да се нарече,и чиста провокация Чл307НК. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот sunshine_75 » 04 Яну 2011, 13:10

:roll: Как точно Ви ги взе? Наби ли Ви, открадна ли ги? Или Вие му ги дадохте? Защо му ги дадохте: бяха Ви вповече, поискахте нещо от него срещу тези пари? Как оценявате Вашето даване на тези пари, дето той ги е взел? Или питате за следващия път, за някой конкретен полицай, който Ви взема пари редовно? Нещо не мога да разбера питанката Ви...
sunshine_75
Потребител

Мнениеот system » 04 Яну 2011, 14:02

gedjikov, странно, че все на Вас се слручва - веднъж някой полицай се държи "нагло" с Вас, втори път друг Ви иска пари ... 8) да не е един и същ случай, като при темата Ви за "наглото" държание на катаджията ? Ако е така, май по-скоро искате да натопите полицая, отколкото действително да съдействате за разкриването на престъпление. В онази тема нищо не споменахте за пари (тогава Ви подхвърлих нещо за полуистините) а сега изведнъж се появяват някакви енигматични пари (в онази тема Ви казах нещо и за пълната лъжа).
system
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 04 Яну 2011, 15:32

system написа:gedjikov, странно, че все на Вас се слручва - веднъж някой полицай се държи "нагло" с Вас, втори път друг Ви иска пари ... 8) да не е един и същ случай, като при темата Ви за "наглото" държание на катаджията ? Ако е така, май по-скоро искате да натопите полицая, отколкото действително да съдействате за разкриването на престъпление. В онази тема нищо не споменахте за пари (тогава Ви подхвърлих нещо за полуистините) а сега изведнъж се появяват някакви енигматични пари (в онази тема Ви казах нещо и за пълната лъжа).

+1 /май, май така ще се окаже :lol: /
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот gedjikov » 04 Яну 2011, 16:14

system написа:gedjikov, странно, че все на Вас се слручва - веднъж някой полицай се държи "нагло" с Вас, втори път друг Ви иска пари ... 8) да не е един и същ случай, като при темата Ви за "наглото" държание на катаджията ? Ако е така, май по-скоро искате да натопите полицая, отколкото действително да съдействате за разкриването на престъпление. В онази тема нищо не споменахте за пари (тогава Ви подхвърлих нещо за полуистините) а сега изведнъж се появяват някакви енигматични пари (в онази тема Ви казах нещо и за пълната лъжа).

Айде пак със свободните интерпретации. Онова е друг случай и полицая не е искал пари. Недей да приказваш наизуст и ако няма с какво да помогнеш по темата, премини към следващата, където мнението ти може и да бъде оценено...
gedjikov
Младши потребител

Мнениеот gedjikov » 04 Яну 2011, 16:17

TheOldMan написа:Варианта е да не му даваш пари. Да си пише каквото е наумил, и после в съда да си търсиш правата измисленото наказание да отпадне.

Верно? Аз това ли питам?
gedjikov
Младши потребител

Мнениеот system » 04 Яну 2011, 16:50

gedjikov написа: Онова е друг случай и полицая не е искал пари.

Аз затова Ви казвам, че все на Вас се случва и все някой друг виновен. Единия път полицаят ви засегнал (така и не казахте какви всъщност му го надрънкахте Вие), другия път Ви поискал пари, интересно третия път от какво ще се оплачете.
Апропо, от какво бяхте засегнат предния път ? Да не би катаджията да Ви е казал "духай" и Вие да не сте разбрал, че става дума за дрегера ?
system
Активен потребител

Мнениеот gedjikov » 04 Яну 2011, 16:53

system написа:
gedjikov написа: Онова е друг случай и полицая не е искал пари.

Аз затова Ви казвам, че все на Вас се случва и все някой друг виновен. Единия път полицаят ви засегнал (така и не казахте какви всъщност му го надрънкахте Вие), другия път Ви поискал пари, интересно третия път от какво ще се оплачете.
Апропо, от какво бяхте засегнат предния път ? Да не би катаджията да Ви е казал "духай" и Вие да не сте разбрал, че става дума за дрегера ?

Все на мен? Имаме 1 случай всичко на всичко. Тук мисля, че става ясно че въпроса е хипотетичен. Не ти ли стана неудобно вече да оспамваш темите на хората с безполезни глупости? :)
gedjikov
Младши потребител

Мнениеот 778899 » 04 Яну 2011, 16:57

system - :lol: , чудесно чувство за хумор! :lol:

питащият - ето сега още един хипотетичен въпрос :lol: !

стоиш си ти на ескалатора в МОЛ-а, например. До теб стои недоволен мъж и гледа втренчено в теб. Ти му викаш "Кво си ме зяпнал, бе, умник?!?", и оня ти вади полицейска карта и ти вика "Ти на кой ще викаш умник, беее?!?"

въпросът е /хипотетичен, разбира се/ обидил ли си полицай или си обидил катерещия се с ескалатора човечец :lol:
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот system » 04 Яну 2011, 17:04

gedjikov написа:Все на мен? Имаме 1 случай всичко на всичко. Тук мисля, че става ясно че въпроса е хипотетичен.

Ах, въпросът бил хипотетичен. След предходната Ви тема ... т. е. може ли хипотетично омразният катаджия да се набута в някоя постановка с пари. Аз друг подтекст на "хипотетичния" Ви въпрос не виждам, но може и да греша.
Господине, далеч съм от мисълта да защитавам полицаите и конкретно органите на КАТ - имат си много трески за дялане. Но ще си позволя един съвет към Вас - въздържайте се дори от мисълта за постановки, каквато прозира в постовете Ви. Освен че е грозно, ще бъде провал, който няма да свърши добре за Вас.
стоиш си ти на ескалатора в МОЛ-а, например. До теб стои недоволен мъж и гледа втренчено в теб. Ти му викаш "Кво си ме зяпнал, бе, умник?!?", и оня ти вади полицейска карта и ти вика "Ти на кой ще викаш умник, беее?!?"

Хипотетично ... хм, за тази възможност не се сетих 8) но с обратен знак - да не би питащият да се е обидил, че полицаят го е нарекъл "умник" 8) :lol:
system
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 04 Яну 2011, 22:06

gedjikov написа:Да снимаш банкнотите или да запишеш номерата им, и после да сигнализираш и те да ги намерят в тях, достатъчно ли е?
Има ли вариант да те обвинят теб самия, че ти си инициатора на корупцията или ако имаш номерата и сигнализираш всичко е ок? Особено имайки предвид, че те винаги са 2-ма, а ти си сам?

Та, значи, синамате си едни банкноти, записвате си номерата, слагате си ги /банкнотите/ при документите за колата, шофьорската книжка и талона и въртите геврека, това ли е идеята? :D Става... да не забравите да напишете "вярно с оригинала" и да се подпишете на копията! И после да сигнализирате, разбира се.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 04 Яну 2011, 22:17

lexy21 написа:Та, значи, синамате си едни банкноти, записвате си номерата, слагате си ги /банкнотите/ при документите за колата, шофьорската книжка и талона и въртите геврека, това ли е идеята? :D Става... да не забравите да напишете "вярно с оригинала" и да се подпишете на копията! И после да сигнализирате, разбира се.

Е как така? :shock: Нали трябва адвокат да ги завери,че да имат сила на официално заверени преписи ! Как ще се докаже иначе в съда?
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 04 Яну 2011, 22:19

ех, колега, не следиш темите на питащия :lol: !

как как ще докаже?!? еми, много лесно! той винаги си има двама затворени в колата свидетели :lol:
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 04 Яну 2011, 22:24

778899 написа:ех, колега, не следиш темите на питащия :lol: !

Е не ги следя,признавам си.
778899 написа:как как ще докаже?!? еми, много лесно! той винаги си има двама затворени в колата свидетели

Аааа,да,сега се сетих,единия беше отзад в багажника,а пък другия в ремаркето..
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 04 Яну 2011, 22:37

Прав ще дойде Светослав :oops: ама след адвоката трябва и Б.Б. да сложи резолюция "Утвърждавам!" Това е редът...
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 04 Яну 2011, 22:49

lexy21 написа:Прав ще дойде Светослав

А бе аз че прав ще дойда-прав,ама не знам после дали няма да се обърка нещо.. и да се окажа легнал.. :?
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 04 Яну 2011, 22:57

:lol: ох, тая тема ме разсмя с глас...
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 04 Яну 2011, 23:36

778899 написа:ох, тая тема ме разсмя с глас...

Ааааааааа, да си имаме уважението. Сериозно трябва да се подхожда и към правите, и към легналите. Все пак нещата опират до гледна точка. И към онова - двугърбото животно :wink:
Аватар
lexy21
Активен потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии