начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Donna вече може да пише във форума - (загл. ред. от мод)

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Donna вече може да пише във форума - (загл. ред. от мод)

Мнениеот bebitor » 01 Яну 2011, 23:31

Поради което ме помоли да пусна следното съобщение:
"Имам проблем с писането във форума , влизам в лекс ,регистрирам се и когато натисна бутон нова тема получавам съобщение "Вие достигнахте максималните опити за вход. Вече ще трябва да въвеждате код за потвърждение" , въвеждам кода и получавам съобщение за грешка. Моля, оправете проблема . "
С нейния ник от моят компютър се получи същото.
Тя пък, с моя ник влиза в нейната поща :D , а моята поща в лекс от години не ме пуска :lol: :lol: :lol: За съобщенията, че не ги получавам, пише отдавна в подписа ми...
Последна промяна bebitor на 01 Яну 2011, 23:36, променена общо 2 пъти
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Re: Donna не може да пише във форума

Мнениеот TheOldMan » 01 Яну 2011, 23:34

И аз имах на няколко пъти този проблем при влизането, който проблем се появи днес по обяд. В момента влизам без проблем.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот Гост... » 02 Яну 2011, 00:07

viewtopic.php?f=5&t=42907&p=415153&hilit=Mi_lena#p415153
Здравейте, mi_lena!

Темата Ви е актуална и много хубава. Размисли върху нея има от доста време и в момента работим по нова концепция. Ще се радваме, ако скоро можем да зарадваме Вас и всички потребители на сайта с новите ни идеи.

Модератор

:roll: Част от новата им концепция, която разбработват вече повече от 5 месеца. Колебая се дали да пожелая успех или експедитивност, но все таки - резултатът няма да ме изненада. :lol:
Гост...
Потребител

Мнениеот lutman » 02 Яну 2011, 10:50

Пробвайте отново.
Ако пак има проблем - изчистете си кеша и бисквитките на браузера.
Ако и това не помогне - свържете се с вашия доставчик на интернет.
Направих каквото и колкото мога с правата на модератор, дано само да не ми дърпат после ушите :wink:
moderator
Изображение
Аватар
lutman
Младши потребител

Мнениеот donna4 » 02 Яну 2011, 13:40

donna4 =donna
Eй ме с нов ник щото стария явно е затрит . Проблема е в lex , не е нито в бисквитките, нито в доставчика.
С ника и паролата ми не може да се влезе , те явно не съществуват вече в лексотанския мир . От комп в друг град на доста километри от Свищов се получи същото . То и по голям цирк се получи ,с колегата влизаме от неговия комп с моите данни /име и парола/и о ЧУДООООООО влизаме в неговия ник и гледаме умно .
Накрая с триста зора регистриархме новия ник ,че поне 10 мин. чакахме отговора по мейла.
Това ЧУДО как да си го обясня или е от мераците за новия облик и новата концепция на лекс или съм настъпила може би някоя изгора на някого от лекс :mrgreen: и той отмъщава за поруганата и чест :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , на админа съм писала на мейла ,ако до седмица не ми върнат ника donna,ще взема да питам собствениците на сайта на хартиен носител що така се получи! :wink: :?: :!:
donna4=donna
donna4
Нов потребител

Мнениеот Гост... » 02 Яну 2011, 14:48

lutman написа:Пробвайте отново.
Направих каквото и колкото мога с правата на модератор, дано само да не ми дърпат после ушите :wink:

Проблемът, доколкото ми е известно, не е в кеша, не е в бисквитките, не е в браузъра, не е и в нет доставчика :arrow: изобщо не е в юзърите.
Проблем има и той явно е в софтуера на лекс или е начин да се отстранят някои колеги( кореспондира с правилата на сайта- едностранно прекратяване на договора).
Поне още трима колеги не могат да влязат с паролата си в този форум.
Гост...
Потребител

Мнениеот lutman » 02 Яну 2011, 16:38

letola написа:
lutman написа:Пробвайте отново.

Проблемът, доколкото ми е известно, не е в кеша, не е в бисквитките, не е в браузъра, не е и в нет доставчика :arrow: изобщо не е в юзърите.
Проблем има и той явно е в софтуера на лекс или е начин да се отстранят някои колеги( кореспондира с правилата на сайта- едностранно прекратяване на договора).
Поне още трима колеги не могат да влязат с паролата си в този форум.

Баш си е в интернет доставчика. Включително и Вие сте на същия доставчик.
Ако и с това не сте съгласни - жалко. Поведението Ви може да се определи само по един начин - тенденциозност.
moderator
Изображение
Аватар
lutman
Младши потребител

Мнениеот donna4 » 02 Яну 2011, 17:03

:D Де да беше тенденциозно ама не е , ние всички сме на различни доставчици :wink: и сме в различни градове ,някои на 400-500км :mrgreen: !
Аз защо влизам с новия ник ,а със стария не мога :wink: , щото е затрит , то ясно съм написала кво се случва , а колегата на чийто комп пробвахме как стоят нещата с моя ник не е с мен на един и същи доставчик ...сещам се що се бъркаш ,обаче си в жестока грешка :wink:
donna4=donna
donna4
Нов потребител

Мнениеот Гост... » 02 Яну 2011, 17:24

lutman написа: Баш си е в интернет доставчика. Включително и Вие сте на същия доставчик.
Ако и с това не сте съгласни - жалко. Поведението Ви може да се определи само по един начин - тенденциозност.

Включването ми в темата не е тенденциозно, а разяснително. Патосът ви е повече от неуместен, защото освен, че не впечатлява, не разрешава създалият се проблем.
А нямаме спор, че такъв съществува.
Не съм на същия доставчик, като колегата. Проблемът изобщо не е в доставчикът, защото при опит с различни доставчици- ситуацията е идентична ако се ползва основния ник, разликата е само в ника- не друго. За достъпът до форума не се отразява нито браузърът, който ползвам, нито дата на регистрация, нито бр. на написани постове- само никът.

Съзнавам позицията в която сте, но горното е за сведение, не се заяждам. Вярвам, че в първия работен ден този технически проблем ще бъде отстранен.
Гост...
Потребител

Мнениеот tatiana.stefanova » 02 Яну 2011, 19:39

За да успокоим страстите - няма изтрити, изгубени или потребители, към които се проявява тенденциозно отношение от екипа на lex.bg.

Посочените трудности и невъзможност някои потребители да достъпват профилите си във форума са обект на анализ от страна на системните администратори. Предполагам, че до часове тримата потребители, подали ни сигнал на ел. поща няма да имат проблеми с достъпа.

По отношение на софтуера и експедитивността по ъпгрейда му - да, факт е, че от месеци се работи, както е факт, че редица от компонентите са вече готови. Преди да приключат всички тестове на платформа и новия дизайн на портала, в цялост, потребителите ще имат достъп до старатя версия.

Надяваме се, че 10-тата годишнина на lex.bg ще посрещнем с новия облик и функции :) и с нови, конструктивни дискусии във форума.
tatiana.stefanova
Site Admin

Re: Donna вече може да пише във форума - (загл. ред. от мод)

Мнениеот tatiana.stefanova » 02 Яну 2011, 23:37

Потребител donna вече може да пише във форума.

Констатиран проблем - надвишаване на максимално допустимия брой опити за вход във форума - над 20 за 30 минути.

След 5 неуспешни опита за въвеждане на парола за достъп от потребителите се изисква да въведат допълнителна информация във вид на визуално потвърждение с код и да се свържат с администратор на форума.

Няма регистрирани технически проблеми или лични намеси на администратори и модератори на портала, които да влияят на достъпа на определени потребители до форума.

Препоръка на системните администратори - моля, следете езика, на който изписвате потребителски имена и пароли за достъп.

Eй ме с нов ник щото стария явно е затрит . Проблема е в lex , не е нито в бисквитките, нито в доставчика.
С ника и паролата ми не може да се влезе , те явно не съществуват вече в лексотанския мир . От комп в друг град на доста километри от Свищов се получи същото . То и по голям цирк се получи ,с колегата влизаме от неговия комп с моите данни /име и парола/и о ЧУДООООООО влизаме в неговия ник и гледаме умно .

Чудеса също не са констатирани. Форумът на lex.bg и другите компоненти на портала (потребителски профили, новини, закони) са отделни системи. Ето защо е възможно да влезете от един и също компютър с различни потребителски имена и пароли в случая с колегата - единият в личния си профил в лекс, другият във форума.

*Единствената цел за промяна на заглавието е уведомяването на потребителя.
tatiana.stefanova
Site Admin

Мнениеот donna » 03 Яну 2011, 00:50

:D На първи януари реших да вляза и да поздравя колегите и не можах да вляза още първия път , а какво стана помолих колегата да напише по- горе . Наистина направих няколко опита не един и два да вляза НОВОГОДИШНО В ЛЕКС ,но уви и доста се почудих какво става!
Проблема си е в лекс , не при мен ,плиз не прехвърляйте топката , не е в доставчика нищо ,че там на един ай пи адрес сме 18 парчета на клона :wink:

Няма нужда да променяте заглавието тя потребителката си следи темата и не само тя в интерес на истината :mrgreen:

И ОЩЕ НЕЩО НЕ ЗНАЯ ЗА КАКВИ 5 НЕУСПЕШНИ ОПИТА ЗА ВЪВЕЖДАНЕ НА ПАРОЛА ГОВОРИТЕ , БЪДЕТЕ СИГУРНИ ПОМНЯ СИ ПАРОЛАТА!
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 03 Яну 2011, 01:14

tatiana.stefanova написа:Потребител donna вече може да пише във форума.

Констатиран проблем - надвишаване на максимално допустимия брой опити за вход във форума - над 20 за 30 минути.

След 5 неуспешни опита за въвеждане на парола за достъп от потребителите се изисква да въведат допълнителна информация във вид на визуално потвърждение с код и да се свържат с администратор на форума.

Няма регистрирани технически проблеми или лични намеси на администратори и модератори на портала, които да влияят на достъпа на определени потребители до форума.

Препоръка на системните администратори - моля, следете езика, на който изписвате потребителски имена и пароли за достъп.

Чудеса също не са констатирани. Форумът на lex.bg и другите компоненти на портала (потребителски профили, новини, закони) са отделни системи. Ето защо е възможно да влезете от един и също компютър с различни потребителски имена и пароли в случая с колегата - единият в личния си профил в лекс, другият във форума.

*Единствената цел за промяна на заглавието е уведомяването на потребителя.

Чудесно. Всичко това е чудесно, а и както се казва- всичко е ок. когато свършва добре.

Само ако позволите, че не харесах внушението в отговора - възможно е след 5 неуспешни опита да се получава създалата се ситуация, но уверявам ви, от първия опит системата ме отхвърли. :)
За лично улеснение съм запаметила паролите си за достъп - твърде рядко, когато не съм на личните си компютри, се налага да въвеждам на ръка каквото и да е в този смисъл.

Та, приемам, че е технически проблем, който е отстранен и пожелавам успешен старт с новата визия на сайта.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот tatiana.stefanova » 03 Яну 2011, 01:19

Логовете са достатъчно обективни. Проблем в lex.bg - няма. Достатъчно отговорни сме към потребителите, за да признаваме и успехите и грешките си. В случая такива (грешки) не са констатирани.

В горния пост са посочени само фактите, с които разполагаме, извлечени от логовете на портала.

Факт е, че има над 20 опита за вход - кое е "предмониторното устройство" - за това само можем да правим гадания.

Никъде в поста си по-горе не сме твърдели, че потребител donna не си помни паролата - съветът на системните администратори е по отношение на всички потребители, и засяга езика, на който се въвеждат потребителското име и паролата. Практиката и водените системни статистики ни показват, че 64.3% от случаите на проблеми с достъп до услуги на портала, изискващи въвеждане на потребителско име и парола, са свързани именно с езика, на който се изписват същите.
tatiana.stefanova
Site Admin

Мнениеот donna » 03 Яну 2011, 09:06

:D :D И така народа е казал признат грях половин грях :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Факт е ,че на 01.01.2011г аз не можах да вляза във форума от първия път , паролата ми е запеметена , факт е ,че направмих няколко опита да вляза , факт е ,че помолих колега да ми погне , факт е че и на неговата машинка проблема се оказа същия :D
Споко ,аз паролата я пиша на латиница с малки букви от много години насам:mrgreen:
И най -накрая да си дойдем на думата :Добро утро колеги и честита нова година , желая ви много щастше и здраве през 2011г :D !
donna
Старши потребител

Мнениеот tatiana.stefanova » 03 Яну 2011, 10:49

Дона, грях би имало ако всички потребителите или голяма част от тях не бяха успели да влязат във форума от първия път. Факт е, че само Вие не сте успели и логовете съвсем ясно показват причината.

Тъй като от написаното в последното Ви мнение, оставам с впечатление, че не сте разбрали нашия пост, ще го кажа по друг начин - ние не извършваме мониторинг за това кой седи пред компютрите и чии пароли и потребителски имена въвежда - това е обективно невъзможно и субективно нежелано от наша страна.

Отнасяме се достатъчно отговорно към всички подадени сигнали (факт е съществуването на тази тема, както и на други теми, които не са заличени независимо от отправените критики), но за действията на потребител във форума и за това какви реакции и у кого от останалите потребителите предизвикват, не можем да носим отговорност (както не го прави и никой друг администратор на форум по повод лични отношения между потребителите).
tatiana.stefanova
Site Admin

Мнениеот TheOldMan » 03 Яну 2011, 11:12

tatiana.stefanova написа:Дона, грях би имало ако всички потребителите или голяма част от тях не бяха успели да влязат във форума от първия път. Факт е че само вие не сте успели и логовете съвсем ясно показват причината.

Без да искам да влизам в конфронтация със системния администратор, просто за ваше сведение искам да ви уведомя, както съм го направил във втория пост, че потребителя donna не беше единствен с такъв проблем. Аз също влизам почти изцяло от лаптопа си, където паролата е запаметена, и на 01.01.2011 (точен час не мога да кажа, но да речем... между 10 и 14 часа) при натискането на бутона "Влез" и "наготово" попълнени име и парола (с които влезнах и в момента) системата ми "изплю" картинката с буквичките за верификация още на първия опит.
Само мога да гадая за причината за това дребно неудобство, но поне според мен е редно да бъдете уведомени, че е имало проблем във вашата част от системата, и вече при желание да потърсите причината в логовете ...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 03 Яну 2011, 11:15

tatiana.stefanova написа:....... - кое е "предмониторното устройство" - за това само можем да правим гадания.....

:roll: :lol: Добре, харесах чувството ви за хумор.
Моя "задклавиатурен драйвър" е русоляв...( "блондинка по душа") :lol:

Хайде да спрем да списваме тази тема- няма значение дали ще има признание за технически проблем, след като вече същия е отстранен.
Последна промяна poli_g на 03 Яну 2011, 11:25, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 03 Яну 2011, 11:24

Какъвто и да е проблема, аз лично благодаря за своевременната намеса, за отстраняването му и за представената информация.
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот Melly » 03 Яну 2011, 12:36

ЧЕСТИТА НОВАТА 2011 ГОДИНА НА ВСИЧКИ ПОТРЕБИТЕЛИ НА Lex.bg!

Използвам случая и аз да споделя, че до този момент също имах затруднение да пиша тук. Приемам, че проблемът е отстранен. :D

И още нещо. Дано новият формат на форума не повтори предишното обновление, с което старият формат бе отпратен безвъзвратно в миналото, а с него "потъна" и голяма част от съдържимото.
Признавам, че изпитвам известна доза носталгия... Дано не бъда огорчена за втори път! :?
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии