начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Редът за установяване произхода на непълнолетен

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Редът за установяване произхода на непълнолетен

Мнениеот maiki2008 » 29 Дек 2010, 14:02

Необходимият ред за установяването на произход на непълнолетно дете,но от починал вече родител-нещо ми убягва сякаш или не се сещам може би.Детето е отглеждано до момента от бабата(която е по майчина линия).Въпросът ми е дали се изисква нещо по-специално за тоя вид казус,тъй като не съм се сблъсквала досега точно в такъв казус.
Последна промяна maiki2008 на 11 Яну 2011, 16:35, променена общо 2 пъти
maiki2008
Младши потребител

Re: Документи за припознаване на непълнолетно дете

Мнениеот portokal » 29 Дек 2010, 14:28

Кой родител е починал?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 29 Дек 2010, 14:34

бащата най-вероятно.

вижте, не става въпрос за документи, а за производство.
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот donna » 29 Дек 2010, 14:40

Ако е починала майката , мисля ,че е тя тъй като пиише ,че детето се отглежда от бабата по майчина линия.
:D Нищо специално , отива в общината с личната карта и подписва декларация пред длъжностното лице от ГРАОО, с която припознавате детето . Може да му искат и у-е за раждането на детето ,но ако го няма справка от регистъра на ГРАОО ще свърши работа /е стига да няма предходно припознавате или детето да е било родено когато майката е била в брак и т.н. /
Имала съм такова чудо , лицето от малцинствата си припозна 5-те си деца след смъртта на майка им ,а познайте ще не го бе правил докле тя бе жива - отгоовр заради помощите,ужас направо !
donna
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 29 Дек 2010, 14:42

може аз да съм в грешка, но от поста разбрах, че искат да установят произхода на детето от родител, който е починал.

моля, пояснете въпроса си.
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот donna » 29 Дек 2010, 14:44

:D Темата е наименувана припознаване :wink:
donna
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 29 Дек 2010, 14:54

:D факт. но сама знаеш, че въпросите в много теми нямат нищо общо със заглавието си! :D
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот donna » 29 Дек 2010, 14:56

Факт е че много се дразниш :D !
donna
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 29 Дек 2010, 14:59

:D добре :D, не се карай :D

ех, изтри си мнението, че "НИКОГА НЕ СИ ГРЕШИЛА" /с главни буквички/
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот donna » 29 Дек 2010, 15:01

:D Че кой се кара , просто ми е весело , когато се дразниш от незначителни неща :D :D :D
donna
Старши потребител

Мнениеот maiki2008 » 29 Дек 2010, 15:01

"Родителят",който е починал е бащата-майката не полага необходимите грижи.Детето желае да получава поне социална пенсия,но за което пък е необходимо,да носи името на баща си.Та това ми е въпроса.Ще помоля без излишни коментари,тъй като сме в този форум да си помагаме,а не да се "обстрелваме" със саркастични забележки само.Благодаря на всички,които с желание ще помогнат.
maiki2008
Младши потребител

Мнениеот donna » 29 Дек 2010, 15:02

778899 написа::D добре :D, не се карай :D

ех, изтри си мнението, че "НИКОГА НЕ СИ ГРЕШИЛА" /с главни буквички/

Да това е вярно и кво ,много си честолюбива ,ама на базата на какво просто не знам :D :D :D
Да си видяла мой грешен пост :D :D :D, да се допълня на въпроса е отговорено точно,ако имат нещо трето предвид е съвсем друго.
А ако става въпрос за установяване на произход от починал е съвсем различно , не е трудно , но е малко досадно.Но не се пита това.
Последна промяна donna на 29 Дек 2010, 15:04, променена общо 1 път
donna
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 29 Дек 2010, 15:03

чети нагоре. пред очите ти е :wink:
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот donna » 29 Дек 2010, 15:09

778899 написа:чети нагоре. пред очите ти е :wink:

Да прочела съм го нещо трето се иска .Много си честолюбива ,НО като те зная как си ми ревала по скайпа за глупости , които ги знае и студент преди време то просто не ти прави чест .

Реда е следния , иск- кръвно групова експертиза и ДНК от родитете на починалия , последното може и да избегнете , ако бабата и дядото по бащина линия признаят иска.

Ха ха ха -документи ,ама вие не търсите ,документи ,а реда за водене на производството -към иска се прилагат ДОКУМЕНТИ :у-е за раждане и акт за смърт на бащата /тук вече се сетете как да се снабдите с него/
Последна промяна donna на 29 Дек 2010, 15:19, променена общо 1 път
donna
Старши потребител

Re: Документи за установяване произхода на непълнолетно дете

Мнениеот 778899 » 29 Дек 2010, 15:13

:lol: ех, донна, ех...

с теб по скайп съм говорила един единствен път, когато ми трябваше решение по дело на топлофикация и някой от тук ми каза, че ти имаш, та те помолих да ми го пратиш. ако на това му викаш "рев" :lol: , нека да е "рев"!

със сигурност не съм "ревала" на юристи с лош правопис като теб, и с истеричен характер като твоя. на пръсти се броят колегите във форума, които не са ти сърбали махленската попара. :D

е, поне стана ясно какво се пита...оказа се онова "трето нещо", дет викаш... :D
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот donna » 29 Дек 2010, 15:13

maiki2008 написа:Необходими документи за установяването на произход на непълнолетно дете,но от починал вече родител-нещо ми убягва сякаш или не се сещам може би.Детето е отглеждано до момента от бабата(която е по майчина линия).Въпросът ми е дали се изисква нещо по-специално за тоя вид казус,тъй като не съм се сблъсквала досега точно в такъв казус.

Защо промени заглавието на темата ,или и ти си от колегите дето поемат дела ,а не знаят как да ги решат!
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 29 Дек 2010, 15:17

778899 написа::lol: ех, донна, ех...

с теб по скайп съм говорила един единствен път, когато ми трябваше решение по дело на топлофикация и някой от тук ми каза, че ти имаш, та те помолих да ми го пратиш. ако на това му викаш "рев" :lol: , нека да е "рев"!

със сигурност не съм "ревала" на юристи с лош правопис като теб, и с истеричен характер като твоя. на пръсти се броят колегите във форума, които не са ти сърбали махленската попара. :D

е, поне стана ясно какво се пита...оказа се онова "трето нещо", дет викаш... :D

С вас съм говорила доста пъти преди време не сега , на пръсти се броят колегите ,които могат да ми опонират ,вие не сте от тях на 100%.
Ако знанията са махленска попара , какво да кажем за вас...предвид отговорите ,които сте давали тук :D :D :D
donna
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 29 Дек 2010, 15:21

:D дона, за мен разговорът с теб, ако изобщо може да бъде наречен така, е изчерпан.

към питащата - да, не са документи, а е производство, както посочих по-горе. Прочетете законите и съдебната практика за да знаете процесуалните действия, които следва да бъдат предприети. И съветът ми е - ако сте колега, по-добре намерете още някой, който да ви удари едно рамо в производството. Явно влизате в съвсем непозната за Вас материя.
Последна промяна 778899 на 29 Дек 2010, 18:01, променена общо 1 път
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот donna » 29 Дек 2010, 15:44

778899 написа::D дона, за мен разговорът с теб, ако изобщо може да бъде наречен така, е изчерпан.

към питащата - да, не са документи, а е производство, както посочих по-горе. Прочетете законите и съдебната практика за да знаете съдопроизводствените действия, които следва да бъдат предприети. И съветът ми е - ако сте колега, по-добре намерете още някой, който да ви удари едно рамо в производството. Явно влизате в съвсем непозната за Вас материя.

Ако смятате ,че ми пука за вас БЪРКАТЕ , но с удоволствие ще се позабавлям с вашето честолюбие и себелюбие :D :D :D ...ах забавно ...аз вече ви говоря на вие ,а вие на ТИ ...да не съм ви копала нещо на нивата или имаме общи роднини? :D :D :D
donna
Старши потребител

Мнениеот maiki2008 » 29 Дек 2010, 15:45

donna написа:
maiki2008 написа:Необходимият ред за установяването на произход на непълнолетно дете,но от починал вече родител-нещо ми убягва сякаш или не се сещам може би.Детето е отглеждано до момента от бабата(която е по майчина линия).Въпросът ми е дали се изисква нещо по-специално за тоя вид казус,тъй като не съм се сблъсквала досега точно в такъв казус.

Защо промени заглавието на темата ,или и ти си от колегите дето поемат дела ,а не знаят как да ги решат!

Мила ,аз не съм накарала някой насила за нещо - и не ти е право да ме критикуваш като не си наясно и ти самата- а това,защо съм променила нещо в темата,е заради това,че наистина съм сгрешила и се поправих,което все пак е човешко.Не си позволявай излишни критики така лесно,все пак сме колеги-юристи мисля и не е никак приятно ,останалите във форума да ни четат небивалиците,сякаш на някой им избиват комплексите !!!Когато някой не е напълно сигурен,смятам,че тук е идеално място,за да обмени опит,и не си мисли,че въобще има такива колеги,които се залавят с някакъв казус и след това му мислят.Поне не би следвало да е така,но всеки сам решава как да работи и действията на другите "НАС"не би следвало по никакъв начин да ни интересува,а най-малко и да обсъждаме тук.Искам да изкажа благодарност на колегите,които се включиха в темата,а и на тези,които ще продължат да коментират и дават мнения по нея.
Последна промяна maiki2008 на 11 Яну 2011, 16:37, променена общо 1 път
maiki2008
Младши потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси