- Дата и час: 29 Ное 2024, 02:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Редът за установяване произхода на непълнолетен
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Редът за установяване произхода на непълнолетен
Необходимият ред за установяването на произход на непълнолетно дете,но от починал вече родител-нещо ми убягва сякаш или не се сещам може би.Детето е отглеждано до момента от бабата(която е по майчина линия).Въпросът ми е дали се изисква нещо по-специално за тоя вид казус,тъй като не съм се сблъсквала досега точно в такъв казус.
Последна промяна maiki2008 на 11 Яну 2011, 16:35, променена общо 2 пъти
- maiki2008
- Младши потребител
Re: Документи за припознаване на непълнолетно дете
Кой родител е починал?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
бащата най-вероятно.
вижте, не става въпрос за документи, а за производство.
вижте, не става въпрос за документи, а за производство.
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Ако е починала майката , мисля ,че е тя тъй като пиише ,че детето се отглежда от бабата по майчина линия.
Нищо специално , отива в общината с личната карта и подписва декларация пред длъжностното лице от ГРАОО, с която припознавате детето . Може да му искат и у-е за раждането на детето ,но ако го няма справка от регистъра на ГРАОО ще свърши работа /е стига да няма предходно припознавате или детето да е било родено когато майката е била в брак и т.н. /
Имала съм такова чудо , лицето от малцинствата си припозна 5-те си деца след смъртта на майка им ,а познайте ще не го бе правил докле тя бе жива - отгоовр заради помощите,ужас направо !
Нищо специално , отива в общината с личната карта и подписва декларация пред длъжностното лице от ГРАОО, с която припознавате детето . Може да му искат и у-е за раждането на детето ,но ако го няма справка от регистъра на ГРАОО ще свърши работа /е стига да няма предходно припознавате или детето да е било родено когато майката е била в брак и т.н. /
Имала съм такова чудо , лицето от малцинствата си припозна 5-те си деца след смъртта на майка им ,а познайте ще не го бе правил докле тя бе жива - отгоовр заради помощите,ужас направо !
- donna
- Старши потребител
може аз да съм в грешка, но от поста разбрах, че искат да установят произхода на детето от родител, който е починал.
моля, пояснете въпроса си.
моля, пояснете въпроса си.
-
факт. но сама знаеш, че въпросите в много теми нямат нищо общо със заглавието си!
-
добре , не се карай
ех, изтри си мнението, че "НИКОГА НЕ СИ ГРЕШИЛА" /с главни буквички/
-
Че кой се кара , просто ми е весело , когато се дразниш от незначителни неща
- donna
- Старши потребител
"Родителят",който е починал е бащата-майката не полага необходимите грижи.Детето желае да получава поне социална пенсия,но за което пък е необходимо,да носи името на баща си.Та това ми е въпроса.Ще помоля без излишни коментари,тъй като сме в този форум да си помагаме,а не да се "обстрелваме" със саркастични забележки само.Благодаря на всички,които с желание ще помогнат.
- maiki2008
- Младши потребител
778899 написа::D добре , не се карай
Да това е вярно и кво ,много си честолюбива ,ама на базата на какво просто не знам
Да си видяла мой грешен пост , да се допълня на въпроса е отговорено точно,ако имат нещо трето предвид е съвсем друго.
А ако става въпрос за установяване на произход от починал е съвсем различно , не е трудно , но е малко досадно.Но не се пита това.
Последна промяна donna на 29 Дек 2010, 15:04, променена общо 1 път
- donna
- Старши потребител
чети нагоре. пред очите ти е
-
778899 написа:чети нагоре. пред очите ти е
Да прочела съм го нещо трето се иска .Много си честолюбива ,НО като те зная как си ми ревала по скайпа за глупости , които ги знае и студент преди време то просто не ти прави чест .
Реда е следния , иск- кръвно групова експертиза и ДНК от родитете на починалия , последното може и да избегнете , ако бабата и дядото по бащина линия признаят иска.
Ха ха ха -документи ,ама вие не търсите ,документи ,а реда за водене на производството -към иска се прилагат ДОКУМЕНТИ :у-е за раждане и акт за смърт на бащата /тук вече се сетете как да се снабдите с него/
Последна промяна donna на 29 Дек 2010, 15:19, променена общо 1 път
- donna
- Старши потребител
Re: Документи за установяване произхода на непълнолетно дете
ех, донна, ех...
с теб по скайп съм говорила един единствен път, когато ми трябваше решение по дело на топлофикация и някой от тук ми каза, че ти имаш, та те помолих да ми го пратиш. ако на това му викаш "рев" , нека да е "рев"!
със сигурност не съм "ревала" на юристи с лош правопис като теб, и с истеричен характер като твоя. на пръсти се броят колегите във форума, които не са ти сърбали махленската попара.
е, поне стана ясно какво се пита...оказа се онова "трето нещо", дет викаш...
с теб по скайп съм говорила един единствен път, когато ми трябваше решение по дело на топлофикация и някой от тук ми каза, че ти имаш, та те помолих да ми го пратиш. ако на това му викаш "рев" , нека да е "рев"!
със сигурност не съм "ревала" на юристи с лош правопис като теб, и с истеричен характер като твоя. на пръсти се броят колегите във форума, които не са ти сърбали махленската попара.
-
maiki2008 написа:Необходими документи за установяването на произход на непълнолетно дете,но от починал вече родител-нещо ми убягва сякаш или не се сещам може би.Детето е отглеждано до момента от бабата(която е по майчина линия).Въпросът ми е дали се изисква нещо по-специално за тоя вид казус,тъй като не съм се сблъсквала досега точно в такъв казус.
Защо промени заглавието на темата ,или и ти си от колегите дето поемат дела ,а не знаят как да ги решат!
- donna
- Старши потребител
778899 написа::lol: ех, донна, ех...
С вас съм говорила доста пъти преди време не сега , на пръсти се броят колегите ,които могат да ми опонират ,вие не сте от тях на 100%.
Ако знанията са махленска попара , какво да кажем за вас...предвид отговорите ,които сте давали тук
- donna
- Старши потребител
дона, за мен разговорът с теб, ако изобщо може да бъде наречен така, е изчерпан.
към питащата - да, не са документи, а е производство, както посочих по-горе. Прочетете законите и съдебната практика за да знаете процесуалните действия, които следва да бъдат предприети. И съветът ми е - ако сте колега, по-добре намерете още някой, който да ви удари едно рамо в производството. Явно влизате в съвсем непозната за Вас материя.
към питащата - да, не са документи, а е производство, както посочих по-горе. Прочетете законите и съдебната практика за да знаете процесуалните действия, които следва да бъдат предприети. И съветът ми е - ако сте колега, по-добре намерете още някой, който да ви удари едно рамо в производството. Явно влизате в съвсем непозната за Вас материя.
Последна промяна 778899 на 29 Дек 2010, 18:01, променена общо 1 път
-
778899 написа::D дона, за мен разговорът с теб, ако изобщо може да бъде наречен така, е изчерпан.
към питащата - да, не са документи, а е производство, както посочих по-горе. Прочетете законите и съдебната практика за да знаете съдопроизводствените действия, които следва да бъдат предприети. И съветът ми е - ако сте колега, по-добре намерете още някой, който да ви удари едно рамо в производството. Явно влизате в съвсем непозната за Вас материя.
Ако смятате ,че ми пука за вас БЪРКАТЕ , но с удоволствие ще се позабавлям с вашето честолюбие и себелюбие ...ах забавно ...аз вече ви говоря на вие ,а вие на ТИ ...да не съм ви копала нещо на нивата или имаме общи роднини?
- donna
- Старши потребител
donna написа:maiki2008 написа:Необходимият ред за установяването на произход на непълнолетно дете,но от починал вече родител-нещо ми убягва сякаш или не се сещам може би.Детето е отглеждано до момента от бабата(която е по майчина линия).Въпросът ми е дали се изисква нещо по-специално за тоя вид казус,тъй като не съм се сблъсквала досега точно в такъв казус.
Защо промени заглавието на темата ,или и ти си от колегите дето поемат дела ,а не знаят как да ги решат!
Мила ,аз не съм накарала някой насила за нещо - и не ти е право да ме критикуваш като не си наясно и ти самата- а това,защо съм променила нещо в темата,е заради това,че наистина съм сгрешила и се поправих,което все пак е човешко.Не си позволявай излишни критики така лесно,все пак сме колеги-юристи мисля и не е никак приятно ,останалите във форума да ни четат небивалиците,сякаш на някой им избиват комплексите !!!Когато някой не е напълно сигурен,смятам,че тук е идеално място,за да обмени опит,и не си мисли,че въобще има такива колеги,които се залавят с някакъв казус и след това му мислят.Поне не би следвало да е така,но всеки сам решава как да работи и действията на другите "НАС"не би следвало по никакъв начин да ни интересува,а най-малко и да обсъждаме тук.Искам да изкажа благодарност на колегите,които се включиха в темата,а и на тези,които ще продължат да коментират и дават мнения по нея.
Последна промяна maiki2008 на 11 Яну 2011, 16:37, променена общо 1 път
- maiki2008
- Младши потребител
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|