- Дата и час: 29 Ное 2024, 02:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
помощ, дете оставено за осиняване преди 33години
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
помощ, дете оставено за осиняване преди 33години
Здравейте, имам следния проблем:
Съпругът ми от втория си брак има дъщеря, която е родена 1977г. и в периода от 1978-1979 е оставена в дом за осиновяване.Бракоразводното решение от този брак е от 09м1981г. и в него няма и дума за дете от брака. От датата на оставянето на детото в дома до момента мъжът ми няма никаква информация, документи или връзка с това дете, но скоро го викнаха за справка в общината, служба ЕСГРАОН, и случайно разбрахме, че това дете? /сега, ако е жива е 33-годишна дама/ му се води и му го вписаха в удостоверение за родствени връзки, макар че казват , че за това лице няма вписани документи за самоличност и адрес, само ни казаха номера на акта за раждане.Интересно е, че в партидата на майката, с която също нямаме контакт, детото не се води.
АЗ и съпругът ми искаме детето да разберем дали детото е осиновено, и ако е така, да не се явява наследник, за вбъдеще, на съпруга ми, но трябва може би да докажем съществувнето или несъществуването на това дете. Мъжът няма почти никакви спомени от онзи период. В СГС са унищожени документите по бракоразводното решение по давност, от където искахме да получим някаква информация, но уви.. В дома, където е оставено детето, също казаха, че регистрите от тези години са предадени в държавния регистър, където предстои да ходим. В полицията ни казват само ЕГН и име, и че няма данни за документ за самоличност. Вероятно трябва да се обърнем към адвокат и съд, но може би трябва да имаме и някакви документи, а в момента имаме само удостоверение за роствени връзки, което ние изискахма, за да стъпим на нещо , освин на думи. Моля, ако някой идея какво можем да направим още, ще бъда благодарна! Мислила съм за завещание или прехвърляне на собственост на нашите деца, но и това има рискове...
Съпругът ми от втория си брак има дъщеря, която е родена 1977г. и в периода от 1978-1979 е оставена в дом за осиновяване.Бракоразводното решение от този брак е от 09м1981г. и в него няма и дума за дете от брака. От датата на оставянето на детото в дома до момента мъжът ми няма никаква информация, документи или връзка с това дете, но скоро го викнаха за справка в общината, служба ЕСГРАОН, и случайно разбрахме, че това дете? /сега, ако е жива е 33-годишна дама/ му се води и му го вписаха в удостоверение за родствени връзки, макар че казват , че за това лице няма вписани документи за самоличност и адрес, само ни казаха номера на акта за раждане.Интересно е, че в партидата на майката, с която също нямаме контакт, детото не се води.
АЗ и съпругът ми искаме детето да разберем дали детото е осиновено, и ако е така, да не се явява наследник, за вбъдеще, на съпруга ми, но трябва може би да докажем съществувнето или несъществуването на това дете. Мъжът няма почти никакви спомени от онзи период. В СГС са унищожени документите по бракоразводното решение по давност, от където искахме да получим някаква информация, но уви.. В дома, където е оставено детето, също казаха, че регистрите от тези години са предадени в държавния регистър, където предстои да ходим. В полицията ни казват само ЕГН и име, и че няма данни за документ за самоличност. Вероятно трябва да се обърнем към адвокат и съд, но може би трябва да имаме и някакви документи, а в момента имаме само удостоверение за роствени връзки, което ние изискахма, за да стъпим на нещо , освин на думи. Моля, ако някой идея какво можем да направим още, ще бъда благодарна! Мислила съм за завещание или прехвърляне на собственост на нашите деца, но и това има рискове...
- atibm
- Нов потребител
Re: помощ, дете оставено за осиняване преди 33години
Дали някой не си е свършил работата по общините или детето не е осиновено въпреки ,че е оставено за осиновяване е друга работа.
Вижте с ЕГН в ГРАОО при общината за настоящ и постоянен адрес, ако пък наистина няма данни възможно е да е осиновено , да е с друго име , но със същото ЕГН , намерете и майката и търсете не бракоразводното решение ,а решението за осиновяване . За сега това се сещам.
Вижте с ЕГН в ГРАОО при общината за настоящ и постоянен адрес, ако пък наистина няма данни възможно е да е осиновено , да е с друго име , но със същото ЕГН , намерете и майката и търсете не бракоразводното решение ,а решението за осиновяване . За сега това се сещам.
- donna
- Старши потребител
donna написа:Дали някой не си е свършил работата по общините или детето не е осиновено въпреки ,че е оставено за осиновяване е друга работа.
Благодаря! И аз си мисля, че може би е осиновено щом няма документ за самоличност, но не е уведомена общината или някой не си есвършел работата, защото върху акта за раждане трябва да има някаква отметка, а няма такава. При осиновяване май се сменя и ЕГН-то и името?
- atibm
- Нов потребител
абе, какви хора сте вие?!? ужас ме обвзе докато ви чета първия пост.
в общи линии темата ви звучи така-ужас, децата ни са заплашени от другото дете на мъжа ми.
а мъжът, милият той и онеправдан, видиш ли-нямал спомени от периода, в който е оставил детето си.
докато съм жива ще се чудя на хорската гл...ст, гарнирана с немалка доза наглост!
Светли Коледни празници, госпожо! Защото Коледите на изоставеното дете, което считате за опасност, никак не са били светли по домовете за изоставени деца. Повярвайте ми!
в общи линии темата ви звучи така-ужас, децата ни са заплашени от другото дете на мъжа ми.
а мъжът, милият той и онеправдан, видиш ли-нямал спомени от периода, в който е оставил детето си.
докато съм жива ще се чудя на хорската гл...ст, гарнирана с немалка доза наглост!
Светли Коледни празници, госпожо! Защото Коледите на изоставеното дете, което считате за опасност, никак не са били светли по домовете за изоставени деца. Повярвайте ми!
Последна промяна 778899 на 23 Дек 2010, 11:32, променена общо 2 пъти
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
778899 написа:абе, какви хора сте вие?!? ужас ме обвзе докато ви чета първия пост.
докато съм жива се чудя на хорската гл...ст, гарнирана с немалка доза наглост!
Светли Коледни празници, Госпожо! Защото Коледите на изоставеното дете, които считате за опасност, никак не са били светли по домовете за изоставени деца. Повярвайте ми!
+1
P.P.
Майките са най-благородните същества на света , но....ако нещо засяга детето им зовът на природата е непреодолим.Готови са през ада да минат , на дявола бог да кажат , но да защитят детето си.Виждал съм го в съдебната зала.Затова не виня госпожата.За нея детето й е на пиедестал и натрапника , който в мислите й може да протегне ръка за дял от имуществото на бащата , не е дете , а чисто и просто един нахалник.Вината е в бащата.За мен той е страхливец.Някога е постъпил като страхливец.Сега отново под напора на новото си семейство постъпва като страхливец.Жалко!....
Дано да се осъзнае.Дано да намери детето си и да потърси прошка.Да се опита малко от малко да изпълни дълга си към порасналото си дете.Никога не е прекалено късно.Никога.
Последна промяна REVOLUTION на 22 Дек 2010, 20:08, променена общо 1 път
- REVOLUTION
- Активен потребител
Детето е осиновено. Не виждам причина да се разкрие тайната на осиновяването освен нелепото желание да се рови, където не бива.
Ако е непълно осиновяването- един ден ще установите, сега нищо повече няма да разберете.
Обаче, т`ва да не помниш плътта си е наистина ...
Ако е непълно осиновяването- един ден ще установите, сега нищо повече няма да разберете.
Обаче, т`ва да не помниш плътта си е наистина ...
- Гост.
- Старши потребител
Мила г-жо при осиновяването не се променя ЕГН. То си остава.
Не може срещу това ЕГН да няма имена и документ за самоличност. Не може да няма адрес.
В акта за раждане в графа забележка се вписва номера на решението за осиновяване и се съставя нов акт за раждане.В забележка понякога се посочва и номера на новия акт за раждане. До него в случай че е налице осиновяване няма да ви дадат достъп.В случай че не е налице забележка в акта за раждане означава, че или не е налице осиновяване и това дете /33г/е дъщеря на съпруга Ви или ГРАО не са вписали осиновяването. Тази каша може да е заформена само ако осиновяването не е вписано в първия акт за раждане, но въпреки това е съставен нов акт за раждане и детето е с променените си имена.
Щом към днешна дата съпругът Ви се води баща той има право да поиска да види акта за раждане /първоначалния/. В случай че сте сигурни че няма отбелязвания /имала съм подобни случай/ можете да предприемете 2 стъпки.
Първа и най-лесна като начало да потърсите решението за осиновяване. Като го намерите да го занесете в ГРАО и съпругът ви няма да се води баща. Никой няма да разбере за тревогите Ви.
Втория вариант се използва в случай че поради някаква причина не се справите с първия. Това е по исков ред по чл.542 от ГПК. Тогава не е изключено да създадете ненужни главоболия на доста хора / осиновители, осиновени/.
И за двете стъпки Ви е нужен колега. Сами се съмнявам да се справите.
Тъй като сме в навечерието на светъл християнски празник ще Ви спестя мислите, които ме спохождат относно отношението, което имате към това дете на 33г., което е сестра /по кръв/ на Вашите деца. Факта че сте може би съпруга №3 или следващ № за мен е достатъчен, за да имам специално отношение към съпруга Ви. Весели празници и дано съм Ви била полезна.
Не може срещу това ЕГН да няма имена и документ за самоличност. Не може да няма адрес.
В акта за раждане в графа забележка се вписва номера на решението за осиновяване и се съставя нов акт за раждане.В забележка понякога се посочва и номера на новия акт за раждане. До него в случай че е налице осиновяване няма да ви дадат достъп.В случай че не е налице забележка в акта за раждане означава, че или не е налице осиновяване и това дете /33г/е дъщеря на съпруга Ви или ГРАО не са вписали осиновяването. Тази каша може да е заформена само ако осиновяването не е вписано в първия акт за раждане, но въпреки това е съставен нов акт за раждане и детето е с променените си имена.
Щом към днешна дата съпругът Ви се води баща той има право да поиска да види акта за раждане /първоначалния/. В случай че сте сигурни че няма отбелязвания /имала съм подобни случай/ можете да предприемете 2 стъпки.
Първа и най-лесна като начало да потърсите решението за осиновяване. Като го намерите да го занесете в ГРАО и съпругът ви няма да се води баща. Никой няма да разбере за тревогите Ви.
Втория вариант се използва в случай че поради някаква причина не се справите с първия. Това е по исков ред по чл.542 от ГПК. Тогава не е изключено да създадете ненужни главоболия на доста хора / осиновители, осиновени/.
И за двете стъпки Ви е нужен колега. Сами се съмнявам да се справите.
Тъй като сме в навечерието на светъл християнски празник ще Ви спестя мислите, които ме спохождат относно отношението, което имате към това дете на 33г., което е сестра /по кръв/ на Вашите деца. Факта че сте може би съпруга №3 или следващ № за мен е достатъчен, за да имам специално отношение към съпруга Ви. Весели празници и дано съм Ви била полезна.
- darii
- Младши потребител
778899 написа:абе, какви хора сте вие?!? ужас ме обвзе докато ви чета първия пост.
+ още 1.
И двамата са за "винене". Разбира се, че "таткото" - повече, но майчинството не е оправдание за желанието да прецакаш другите деца на мъжа си. А за така спокойното съобщаване на факта, че човечецът нямал спомени (то тва е нормално, нали)... нямам думи.
Единственият случай, когато подобно поведение би било сравнително разбираемо, е ако детето не е биологично дете на съпруга, а е родено след фактическа раздяла, но е останало с неоспорено бащинство.
Аз също предполагам, че детето е било осиновено. По делото за развод може и да са го "скрили", но щом в регистрите го няма като дете на майката, най-вероятно е осиновено и това, че се "води" дъщеря на мъжа Ви, е грешка.
Дишайте спокойно.
И човекът едва ли е страхливец, а най-вероятно е чисто и просто ултрабезотговорен. Ако нямаше ново семейство, да не мислите, че повече щеше да се интересува какво е станало с дъщеря му?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Много се извинявам, ама не се стърпях- нЕма сила на тази земя( освен финикийската, де , че се навъди меркантилно племе ) която да му даде достъп на този баща до СР за осиновяване ( изключвам особените хипотези за достъп, защото няма данни за наличие на такива).
Т`ва не е вестник за прочит.
И за да се спре спекулативното отношение в темата, съпругата да помоли учтиво татето да си спомни при какви обстоятелства е дал съгласието си детето му да бъде настанено в социален дом, щото ако забрави за амнезията си, ще се изяснят и фактите.
Т`ва не е вестник за прочит.
И за да се спре спекулативното отношение в темата, съпругата да помоли учтиво татето да си спомни при какви обстоятелства е дал съгласието си детето му да бъде настанено в социален дом, щото ако забрави за амнезията си, ще се изяснят и фактите.
Последна промяна poli_g на 23 Дек 2010, 18:56, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
бих допълнила само едно...:
"- Колко струва една сълза?
- Зависи: сълзата на капризното дете тежи по-малко от вятъра, тази на гладното дете тежи повече от цялата земя."
...
- Зависи: сълзата на капризното дете тежи по-малко от вятъра, тази на гладното дете тежи повече от цялата земя."
...
-
Те всъщност искат не достъп до самото решение, с данни кои са осиновителите и кога е станало осиновяването, а само инфо дали има осиновяване, или не. Би трябвало да не е проблем да се установи, за да се отрази правилно в регистрите.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
ех тези наследства
за тях бихме направили всичко за да нямаме наследници
а задавали ли сте си въпроса "колко трябва на човек" нека бъдем преди всичко хора вие не искате да я намерите а не кахърите за наследството си
за тях бихме направили всичко за да нямаме наследници
а задавали ли сте си въпроса "колко трябва на човек" нека бъдем преди всичко хора вие не искате да я намерите а не кахърите за наследството си
- boiko_62
- Потребител
Намерили сте точните думи за "милите хора" (хора също е в кавичките), но за съжаление не мисля, че ще пробудят някакво чувство на разкаяние или самоупрек във въпросното семейство. Вътрешният им свят е животински, вероятно и видът им е отблъскващ. Не мога да разбера как баща може да изостави детенцето си.
И в този ред на мисли може би това, че го е оставил в дом за деца е най-хубавото, което се е случило на детето, ако са го осиновили добри хора. Защото сега има вероятност да е получило добро възпитание и морал, а не на 33 да има изоставени деца по приютите.
- sarcasticgrin
- Нов потребител
Пишете ми на имейл-cafe@mail.bg-искам да ви кажа за нещо,което се сещам,но лично,може да ви е от полза.
- nescafe
- Младши потребител
sarcasticgrin написа: Намерили сте точните думи за "милите хора" (хора също е в кавичките), но за съжаление не мисля, че ще пробудят някакво чувство на разкаяние или самоупрек във въпросното семейство.
о, далеч съм от тази мисъл! но подобни, с лекота поднесени, разсъждения ми действат като на бик червено, та затова...
-
778899 написа:бих допълнила само едно...:
...
Горното е некомпетентно и непрофесионално .
Ако някой от вас си мислят ,че аковете по гражданско състояние от преди години са водени перфектно пълна заблуда. Има още една възможоност ,след като това дете не се води по партида на биологичната майка ,ако сте в една община добре може да се прегледат документите по нейна партида , ако ли не може да се изиска служебно инфо и да се види ,защо е така /е не зная доколко двете общини са компютърно свързани , та затова /
База данни ГРАОО е единна , сега доколко в компютърната система по партида на майката е отразено и решението за осиновяване не мога да кажа , но към съответния акт за раждане в хартиен вид би следвало да го има това осиновително решение .
- donna
- Старши потребител
Като дама на 33, осиновена някога, настръхвам четейки това.......... Честита Нова Година!
- shasta
- Нов потребител
17 мнения
• Страница 1 от 1
|
|